Rose Magnums for Summer, Ditinjau oleh Bon Appetit Foodist

Selamat menjamu selera restoran dan minuman editor Andrew Knowlton mempunyai banyak botol minuman keras di hadapannya. Dalam lajur ini, dia meneruskannya, satu demi satu

Sekiranya mawar belum lagi wain musim panas, anda melakukan kesalahan. Ia ringan, ia boleh dikatakan, dan ia sejuk. Oleh itu, dalam perjalanan ke dapur selama beberapa minggu, saya berhenti di Smith + Vine, kedai wain kedai kejiranan saya, mencari beberapa botol (atau 5). Tetapi lebih besar, lebih banyak pilihan badass disajikan: Kedai itu menyimpan stok dan jeroboam barang merah jambu. Bukannya menyesuaikan kes seluruh botol, saya mengambil dua lelaki besar (Chateaux Pradeux dan Chateaux Peyrassol, kedua-duanya 2012).

Kemudian, beberapa hari kemudian, saya melihat satu lagi daripada binatang-binatang ini di hutan di restoran Pearl & Ash (yang mempunyai senarai wain yang hebat) dan dengan gembira membunuhnya dengan beberapa kawan. Dan kemudian! Eric Ripert sendiri menghantar sebotol besar Domaines Ott naik ke pejabat, sebagai sejenis “kerja yang dilakukan dengan baik” tanda penghargaan selepas melihat kisahnya Man La Plancha dalam cetakan. Jelas sekali, alam semesta cuba memberitahu saya sesuatu, dan sesuatu adalah:

Minum lebih banyak botol gergasi mawar.

Tetapi mengapa magnum itu? Rose biasanya digunakan dalam tempoh satu tahun dalam vintajnya, jadi hakikat bahawa botol besar lebih baik untuk penuaan tidak benar-benar berlaku. Alasan sebenar, dan yang tidak boleh diabaikan ketika membawa wain ke pesta, adalah baller-dom dari botol besar. Saya tidak peduli jika kawan seorang kawan yang tukang masak anda sedang terhempas bukan peminat terbesar anda – sebaik sahaja anda berjalan dengan beberapa magnums mawar, anda akan menjadi orang yang paling popular di teres.

Kejayaan musim panas datang pada beberapa kos – yang saya dapatkan di Smith + Vine adalah kira-kira $ 70 setiap satu – tetapi ingat, anda mendapat banyak jumlah untuk nilai itu (dan anda adalah pemain bola sepak,.