Rasa Koktel ini Seperti Anjing Panas Chicago, dalam Cara yang Sihat-Baik-Baik

Sepertinya setiap hari ada trend minuman yang baru di luar sana, tapi inilah yang anda tidak nampak datang: koktel yang dilancarkan anjing panas. Dan tidak semata-mata mana-mana anjing panas-anjing bergaya Chicago. Ya, itu benar.

Ketika saya pertama kali mendengar tentang keadaan anjing panas cair ini dari penciptanya, Adam SegerBartender berturut-turut untuk Pawagam iPic dan restorannya, The Tuck Room, di New York City dan Los Angeles-saya sangat ragu-ragu. Dan sebelum anda panik tentang sama ada dia memahami seni dan sains anjing Chicago, tahu bahawa Seger tinggal di Chicago lebih dari satu dekad sebelum ia berpindah ke NYC. Sebagai seseorang yang tidak suka jeruk atau tomato mentah (saya tahu, saya tahu), anjing Chicago adalah jenis neraka peribadi saya. Dan idea anjing panas mengemukakan rasa ke dalam wiski kedengaran seperti minum air kotor dari bawah keranjang anjing panas, a.k.a. teh daging. Walau bagaimanapun, saya salah semuanya.

chicago hot dog cocktail ingredients
Gambar oleh Laura Murray

Bahan-bahan untuk wiski yang disemai dengan anjing panas Chicago. Bantuan.

Untuk membuat semangat asas, Seger menumpaskan mesin teh dan kopi Jepun dari Rare Tea Cellar untuk infusi saintis gila. Dia menggelarkannya sebagai Heisenberg selepas ahli fizik Jerman … dan alter ego Walter White Breaking Bad. Di dalamnya, Templeton Rye menapis bahan-bahan anjing panas-daging ayam panas Vienna, serbuk mustard Colman, bawang putih mentah, acar manis, tumbuhan acar dill, tomato dihiris, lada sukan, garam saderi, dan biji popi untuk meniru bun. Jadi semua Perisa mereka dimasukkan ke dalam rai. Graviti menarik minuman keras yang diselitkan melalui sekeping kaca yang kelihatan seperti jerami, dan infusi pertama dilakukan dalam kira-kira tiga minit. Sever membandingkan fungsi Heisenberg kepada bagaimana penyulingan wiski memutar tong mereka, yang membolehkan rasa menyerap semua minuman keras daripada yang paling dekat dengan kayu. Jika anda hanya membiarkan semua ramuan ini duduk di dalam bekas di kaunter, anda tidak akan mendapat banyak rasa.

chicago hot dog whiskey
Gambar oleh Laura Murray

Adam Seger memulakan proses penyerapan. Ya, mereka anjing hot dog Vienna Beef. Dan bersenang-senang.

chicago hot dog liquid nitrogen
Gambar oleh Laura Murray

Seger menambah nitrogen cecair.

Templeton adalah semangat pilihan Al Capone, tetapi saya yakin dia tidak pernah meminum versi wiski hampir hijau. Penyerapan itu bertukar menjadi warna gila dari naungan cerah manis. Seger menyatakan bahawa dia biasanya membiarkannya melalui mesin beberapa kali untuk lebih banyak lapisan rasa, menyambung mana-mana sahaja dari 30 minit hingga tiga jam. Selepas itu, tidak ada perbezaan yang besar dalam rasa, dia nota. Dia juga membekalkannya dengan nitrogen cecair untuk menjadikannya super sejuk, yang menghasilkan lebih banyak nota teratas.

chicago hot dog cocktail brewing green
Gambar oleh Laura Murray

Disuntik wiski yang juga boleh dari Flubber atau Slime Time Live.

Apabila sudah tiba masanya untuk mencuba, saya gugup. Saya menatap ke dalam minuman keras berwarna aroma hijau yang terang-terangan dan mempunyai beberapa serius Flubber kilat balik. Minuman minuman keras yang dicuci hanya seperti kebanyakannya seperti garam saderi, dengan sedikit acar. Saya mengambil pukulan kecil dan ada menendang mustard peppers di belakang dan a sedikit saltiness, tetapi ia tidak merasakan seperti daging. Kemanisan tomato mengimbangi ketajaman bawang buncis dan jeruk masam.

chicago hot dog new york hot dog cocktails
Gambar oleh Laura Murray

Mesin Heisenberg menyerupai wiski anjing panas gaya New York dan wiski panas panas Chicago.

Apabila minuman keras digabungkan dengan campuran masam buatan sendiri (2: 1 bahagian jus lemon segar dan sirap tebu) untuk wiski wiski, ia menjadi hampir tidak dapat dikenali. Saya mengambil bau yang besar terlebih dahulu (seperti rasa wain, jumlah profesional di sini) dan baunya seperti garam saderi dan sedikit seperti jus sayuran. Tidak terlalu menjanjikan. Kemudian saya merasainya … dan itu sangat mengasyikkan. “Menyegarkan aneh” adalah bagaimana saya mula-mula menyifatkannya, kerana otak saya tidak pasti apa yang perlu dilakukan. Ia adalah samar-samar lebat dan asin dengan cara yang enak yang membuat anda lapar. Walaupun tidak ada rasa anjing panas yang menonjol, ia membuatkan anda mengidamkan seekor anjing bola. Saya telah bergegar. Ia seperti pickleback yang berjumpa dengan Bloody Mary (tanpa rempah) – dua minuman yang saya tidak suka – dengan manis manis. Sekiranya seseorang menyerahkan buta koktel anjing panas ini, anda mungkin tidak akan tahu berapa banyak perkara gila yang berlaku.

chicago hot dog whiskey sour
Gambar oleh Laura Murray

Asyik Whiskey Asour yang panas di Chicago.

Lebih banyak koktel koki riiiight dengan cara ini: