Quesadilla ini adalah cara yang paling boleh diterima untuk makan banyak keju untuk makan malam

Selamat Datang ke Cooking Without Recipes, di mana kami mengajar anda bagaimana membuat hidangan yang kami sayangi, tetapi jangan terlalu risau tentang butir-butir resep yang bagus, jadi anda boleh membuat spin anda sendiri.

Setiap kali saya mendapati diri saya merasa sangat malas selepas hari yang panjang di tempat kerja (yang cukup banyak saya sepanjang masa), perkara terakhir yang saya mahu lakukan ialah memasak makan malam yang rumit untuk satu. Lebih sering daripada tidak, saya memilih untuk pergi saya untuk menetapkan: quesadilla cepat disumbat dengan keju, ayam, bayam. Ia cepat, tanpa embel-embel, dan memerlukan hanya cukup “memasak” yang boleh anda panggil buatan sendiri.

Panaskan sedikit minyak (atau mentega!) dalam periuk kecil di atas api sederhana dengan separuh bawang merah dan masak sehingga lembut. Tambah segelintir bayam bayi (atau apa saja hijau berdaun yang anda ada) dan beberapa putar rotisserie ayam (sesuatu yang anda harus sentiasa ada di tangan, pada pendapat saya), dan musim dengan garam, lada, dan jintan untuk sepakan kecil. Masak sehingga bayam layu dan ayam dipanaskan. Seluruh proses mengambil masa kurang dari 10 minit dan, dengan bersungguh-sungguh, memerlukan kemahiran yang sangat sedikit.

CWAR-quesadillas-mise
Alex Lau

Seterusnya, panaskan sedikit minyak dalam kuali atau pan grill lain di atas api sederhana sederhana dan roti bakar satu sisi tortilla jagung besar. Taburkan seluruh tortilla dengan dicincang keju Monterey Jack. Sebarkan campuran ayam lebih separuh tortilla dan lipat separuh. Flip quesadilla dan roti bakar, menekan ke bawah untuk mendidih tambahan, sehingga tortilla dicakar dan keju melty. Potong baji dan berkhidmat-jangan lupa salsa yang dibeli di kedai dan krim masam.

Lebih Memasak Tanpa Resipi