Produk Ini Menonton Lucu Akan Bersihkan Microwave untuk Anda

Selepas pemanasan atas pasta bolognese, microwave anda kelihatan seperti tempat kejadian pembunuhan. Pengecas sos ada di mana-mana. Anda sepatutnya lap itu, tetapi pasta anda adalah pipa panas dan siap dimakan di sofa semasa menonton Sarjana Tiada. Oleh itu, anda menutup pintu gelombang mikro secara perlahan dan berjalan kaki. Flash ke hadapan keesokan harinya: ada bit daging, sos, dan mungkin juga sebilangan pasta di sana. Kemudian anda tunggu lebih lama, sehingga ia benar-benar berkulit. Kami takut masa telah tiba-sudah tiba masanya untuk membersihkan gelombang mikro anda.

hitam and white angry mama

Suara Infomercial: Adakah ini awak?!

Saya menjauhkan diri ini selama berbulan-bulan (maaf, ibu) dan takut menggosok kompor di atas saya, microwave yang dibina sehingga saya bertemu kawan terbaik saya yang baru: Angry Mama. The produk seperti dilihat di TV kelihatan seperti wanita Lego gergasi dengan rambut merah berapi-api– juga boleh didapati sebagai berambut pirang-rambut Elle Woods atau rambut berambut ungu, hipster Mama-tetapi dia boleh benar-benar bersih.

Ia hampir ketawa mudah untuk menggunakan Mama Marah. Saya menyapu apa-apa serbuk besar dengan tuala kertas lembap, kemudian mengisi badan plastik Angry Mama dengan cuka dan air– Barisan pengukur yang ditandai di dalam dan pilihan rimpang jus lemon untuk bau yang bagus. Saya menetapkan microwave selama tujuh minit dan berjalan kaki. Ia membuat satu bunyi menakutkan yang menakutkan, tetapi kebanyakannya hanya mengukus segala-galanya di dalamnya. Selepas penyejukan selama dua minit, saya mengeluarkannya menggunakan lengan plastiknya (“lengan tetap sejuk,” pembungkusan itu memberitahu saya), dengan hati-hati mengeluarkan meja putar kaca dengan menggunakan potholder (AMARAN: IT GETS SANGAT HOT!) untuk membasuhnya secara berasingan, dan menghapuskan gelombang mikro bersih dengan span. (Sangat mengesyorkan Tangki jerung mengagumi, dan cinta pertama saya yang dilihat di TV, Mommy Scrub.) Semuanya datang segera dan juga Waktu pembersihan aktif adalah kira-kira lima minit. Sekiranya sebarang senjata keras kepala degil, anda boleh menggunakan campuran cuka air yang sisa di Mama Marah pada span anda untuk mendapatkan lebih banyak kuasa pembersihan. Saya menyeka segala-galanya dengan tuala kertas lembap yang lain untuk mendapatkan apa-apa cuka sisa, tetapi bau yang hilang dalam masa sejam.

pizza cheese

Katakan keju.

Microwave saya tidak disusun dalam sos atau gris seperti yang anda lihat di infomercial. Ia adalah satu pembersihan yang agak mudah kerana saya mungkin tidak perlu diabaikan sekian lama. Tetapi walaupun microwave anda penuh dengan makanan yang terperangkap, trik stim cuka air adalah kunci untuk mudah bersih. Ujian pembantu dapur Gaby Melian tidak mempunyai Mama Marah, jadi dia menggunakan mangkuk kaca selamat dari microwave bahagian air yang sama dan cuka sebaliknya.

Jika anda menggunakan kaedah mangkuk, anda sepatutnya letakkan tusuk gigi atau tongkat di dalam mangkuk agar tidak mendidih. Apabila Mythbusters terbukti, apabila anda memanas air (aka membawanya melewati titik mendidih) dalam microwave, ia boleh meletup apabila anda mengeluarkannya. So Gaby microwave selama lima minit pada mulanya, biarkan ia sejuk, dan kemudian tambah sabun hidangan kecil ke campuran cuka air untuk menggosoknya. Sekiranya makanan masih terperangkap selepas keluar pertama, letakkan mangkuk itu semula selama beberapa minit lagi. Berhati-hati dengan pengendalian meja putar kaca super panas apabila anda mengeluarkannya untuk membersihkannya. (Ya, saya bercakap dari pengalaman terbakar.)

marah mama watches

Dia melihat anda ketika anda sedang tidur. Dia tahu bila awak terjaga.

Kedua-dua pilihan ini adalah sangat mudah, tetapi saya perlu mengatakan bahawa Mama Marah yang duduk dengan microwave yang menatap saya dengan muka yang marah kartunnya mendorong saya untuk membersihkan lebih kerap. Bertujuan untuk membersihkan sekali seminggu-neraka tidak mempunyai kemarahan seperti Mama Marah yang dihina.

Anda boleh memasak rebus dengan selamat sekarang:

Rebusan Ayam dengan Cannellini Beans dan Ceri Kering