Perdana Rib untuk Cuti (dan beberapa tip penjimatan masa)

Resipi: Berdiri Rib Roast dengan Porcini dan Sauce Bacon

Tidak ada kata “hidangan istimewa” seperti daging intensif buruh. Panggang rusuk ini hampir tidak akan memenuhi syarat untuk status “intensif buruh”, kecuali ia mempunyai kuah terlalu rumit dan sangat mahal sehingga anda mesti bekerjasama secara intensif untuk membelinya.

Panggang saya adalah dari Whole Foods dan mereka tidak mempunyai USDA Pilihan, hanya Perdana. Saya membuat keputusan yang baik. 7 pon USDA Rusa rusuk utama di Whole Foods adalah 85.00 dolar. Itulah panggang mahal. Saya dapati kemudian selepas berbual dengan Chris bahawa mereka mungkin lebih mahal-tapi tetap, itulah harga istimewa.

The thyme bawang putih menggosok untuk daging adalah angin untuk membuat. Thyme telah ditonjolkan dalam banyak hidangan Bon Appetit saya dan saya menyukainya. Ia seperti kesakitan untuk menghilangkan batang (adakah sesiapa tahu apa-apa helah?), Tetapi sebaik sahaja anda melakukannya ia benar-benar satu ramuan yang bagus. Selepas panggang itu disapu, saya meletakkannya di dalam peti sejuk semalaman.

Kemudian saya memulakan sos Porcini dan Bacon. Cendawan Porcini kering bau … tidak seperti Kedai Binatang organik di 2 Ave di Kampung Timur. Itu membuatkan saya gementar. Setelah cendawan dibasuh di dalam air dan dikeringkan, bacon dimasak, bawang putih dan bawang merah ditambah, maka cendawan segar, kemudian cendawan segar dikeluarkan, kemudian porcinis ditambahkan, dan wain, maka cairan porcini. Baiklah. Itu bukanlah jumlah buruh yang sangat besar, mengeluarkan cendawan segar adalah sejenis kerumitan, tetapi boleh dilakukan dengan penyepit. Sos itu kemudian dikurangkan kepada lima cawan. Sekali lagi, mungkin lebih buruk. Anda kemudian skim lemak sos itu. Saya kemudian memasak sos di dalam peti sejuk untuk diteruskan keesokan harinya ketika saya memasak panggang.

Saya meletakkan panggang, sedikit lebih panas daripada dipanggil kerana ketuhar saya berjalan sejuk. Saya membuat krim mudah menunggang kuda dan kemudian berharap saya mempunyai dua ketuhar atau sekurang-kurangnya sedikit ketuhar konvensional-saya tidak boleh memulakan tempat duduk sehingga ketuhar adalah percuma dan oven tidak akan bebas sehingga panggang selesai . Dan sos tidak dapat diselesaikan tanpa pengedapan kuali.

Tetapi akhirnya! Panggang itu telah selesai! Saya biarkan ia berehat semasa saya menambah sos cendawan ke dalam kuali dan terus memasak. Saya akan melangkau masa ini. Saya serius. Sos tidak memerlukan lebih banyak lemak. Walaupun memasak dan kemudian meneran dan kemudian meluncurkan lebih banyak lemak ia … berminyak. Ia pasti lebih gemuk daripada yang saya suka. Ini boleh jadi saya, tetapi saya fikir ada terlalu banyak lemak yang terlibat dalam sos.

Popovers adalah bahagian kegemaran saya sepanjang malam memasak ini. Saya suka popovers dan tidak pernah membuatnya. Saya telah dipimpin untuk mempercayai bahawa mereka sangat sukar untuk menyediakan tetapi mereka tidak! Mereka mudah dan sangat lazat. Saya menggunakan periuk muffin tetapi telah diberitahu menggunakan kuali popover akan menjadi lebih baik. Mereka pada masa yang sama adalah kustard-y dan cahaya. Bahagian bawah adalah custardy dan bahagian atas cahaya yang ideal!

Panggang itu sendiri sangat lazat. Saya menyediakan medium yang jarang dan ia lembut dan lazat. Ia adalah hidangan yang hebat.