Panduan untuk Botol Anggur Besar yang Ridiculously, dari Magnums hingga Nebuchadnezzar

Cuti membuat saya berasa lebih murah hati, terutama dengan menuang saya. Walaupun botol wain yang standard mungkin baik untuk malam di sekitar api, mereka tidak memotongnya apabila saya cuba memberikan hadiah gelas penuh kepada keluarga saya 40 (dan itu hanya sebelah ayah saya). Botol format besar adalah cara terbaik untuk mendapatkan semua makcik anda berasa baik dan masih ada yang tersisa untuk diri anda sendiri, tetapi itu hanya satu perkar saiznya.

Wain format besar mempunyai peratusan yang lebih rendah dari udara kepada wain daripada botol standard, mengurangkan risiko kelemahan. Tetapi mungkin yang paling penting, menuangkan wain dari format yang besar mempunyai kesan yang sama seperti memakai “Semua Saya Ingin untuk Krismas Adakah Anda” Mariah Carey-hati setiap kali pecah menjadi confetti dan perayaan benar-benar bermula. Semak bagaimana untuk menaikkan pengambilan wain anda dan naik dan naik di bawah:

besar format wine chart cropped

Magnum (1.5L): 2 botol wain – 10 gelas

Double Magnum (3L): 4 botol wain – 20 gelas

Jeroboam (4.5L): 6 botol anggur – 30 gelas

Imperial (6L): 8 botol anggur – 40 gelas

Salmanazar (9L): 12 botol anggur – 60 gelas

Balthazar (12L): 16 botol wain – 80 gelas

Nebuchadnezzar (15L): 20 botol wain – 100 gelas

Ya, kebanyakan mereka berbunyi seperti anak-anak jeneral tentera atau nama rumah baru di Hogwarts, tetapi mereka semua jenis botol. Janjikan. Champagne adalah wain yang paling biasa dalam format besar, tetapi kedai wain yang baik biasanya akan menyimpan beberapa orang lain. Jangan terlalu malu untuk meminta Salmanazar!

Perlu panduan kepada wain merah yang membuat anda berasa sungguh hangat dan selesa di dalamnya? Di sini ya ‘pergi:

cozy-red-wine.JPG

Ini Reds Besar Adakah Kesetaraan Wain Makanan Keselesaan