Nitro, Kopi Iced Kegemaran Baru Kami, Dihidangkan di Tap dan Rasa Seperti Beer

Jika anda seperti kami, anda mempunyai masa ketika anda ingin anda menikmati kopi dengan cara anda menikmati bir: sejuk, sedikit bergelembung, dan sesering mungkin. Sedikit yang terakhir bergantung pada seberapa baik anda dapat menangani kafein. Bergembiralah dan sejuk di mana kopi nitro masuk. Kami menyebutkan nitro sebagai trend untuk menonton pada tahun 2015 tetapi mari melakukan penyegaran: Nitro kopi adalah kopi yang sedikit cair, ais sejuk di ketuk. Ia dirawat dengan nitrogen dan / atau karbon dioksida di bawah tekanan tinggi, kemudian didinginkan dalam tong dan dihidangkan pada draf dengan kepala berbulu seperti Guinness. Kaya dan berkrim-hampir melompat-kerana semua gelembung kecil, nampaknya lebih manis dan kurang berasid daripada minuman dingin yang banyak (walaupun kita suka juga). Bahagian yang sama coklat dan licin halus, nitro adalah kopi dingin musim panas yang sedia ada yang kita dapat teruja.

Nitro kopi di ketuk di Chocolate Fish Coffee di Sacramento. Foto: Facebook / Chocolate Fish Coffee

Kami telah melihatnya gelembung-gelembung kecil melompat ke bawah– dari crema di atas di bawah – di Royal Blue Grocery di Rainey Street dan kedai daging di Salt & Time di Austin. Gelas tinggi nitro di ketuk di Daerah: Donuts. Slider. Brew. di New Orleans membuktikan pelengkap yang sempurna untuk mungkin-terbaik-donat-kita-pernah-ada (Vietnam ais merasakan kopi).

Ia dihidangkan dalam bentuk gelas-tulip dan pint-untuk memamerkan gelembung mini. Crescendo Espresso Bar + Music Cafe di Madison dan Deeper Roots, roaster keluar dari Cincinnati, dan Omi’s Coffee di Portland, Maine menawarkan nitro di paip. Seperti yang dilakukan oleh Chocolate Fish Roasters Coffee di Sacramento dan Dolcezza di lokasi CityCenterDC yang baru, yang menyajikan gelato bersama kopi nitrogen di kedainya di DC St Paul, Quixotic Coffee Minnesota pergi untuk Monty penuh, menambah krim, sirup sederhana vanilla, dan kayu manis untuk membuat “White Lightning”. Yang dimaksudkan, di mana sahaja.

Tetapi jangan diberi amaran, ada yang mengatakan kopi ini kuat dengan modal S, menyalahkan nitrogen untuk kemungkinan kadar penyerapan meningkat. Seperti di, anda boleh membuatnya separuh melalui gelas nitro anda dan berasa seperti anda hanya turun dua cawan penuh espresso. Kami tidak yakin ini benar, tetapi sesetengah peminat adalah.

Apa yang kita tahu ialah ketika kita merasa terlalu malas untuk pulang ke rumah tetapi mati untuk kopi sejuk yang menyegarkan, kini kita akan dapat menikmati versi baru Nitro-Stumptown Coffee, atau Cuvée Coffee’s Black & Blue . Dengan cara ini, kita sebenarnya boleh memilikinya bila-bila masa, di mana sahaja kita berada. Kami juga tahu bahawa di mana syarikat-syarikat ini pergi, Starbucks tidak lama lagi akan mengikutinya. Ia sudah mempunyai sirap hops-flavored untuk menambah kopi ais dan minuman sejuknya sendiri. Bola kristal kami berkata nitro adalah seterusnya.