Minuman Kopi Paling Menyegarkan di Bumi

Pada musim panas, apabila anda tidak pasti sama ada anda sebenarnya telah mengambil kediaman tetap di dalam bilik stim, hanya dua minuman yang penting: pembekuan kopi sejuk yang membawa anda sepanjang hari dan seltzer begitu sejuk sehingga pemeluwapannya menunjukkan solidariti tersirat untuk ubat peluh anda.

Tetapi, apa sebenarnya minuman kopi yang paling menyegarkan di planet ini menggabungkan dua pelajaran yang saya pelajari di Syarikat Petra Roasting pada hari musim panas Istanbul yang panas, ketika barista meluncur Fizz kopi di seluruh bar.

Tahun lepas, kami benar-benar merasakan tonik kopi, gabungan minuman keras, minuman espresso atau minuman sejuk dan tonik yang diilhami oleh Kaffe Tonic di Koppi di Helsinborg, Sweden dan kemudian di Saint Frank Coffee di San Francisco. Tonik yang lembut dan seimbang seimbang dengan kacang fruitier dan panggang yang lebih ringan. Tetapi ia adalah satu-satunya jenis getaran, apabila anda merasakan mempunyai mocktail dan bukannya minuman ringan yang menyegarkan.

Kopi Fizz adalah satu langkah yang lebih mudah.

Untuk tujuan terjemahan bahasa Turki-ke-bahasa, kami akan memanggilnya Brew Fizz Sejuk, kombinasi tanpa kopi yang dibancuh sejuk dan air berkilauan. Petra sejuk membesarkan medium pertengahan, campuran Amerika Selatan, Acme, begitu kuat sehingga ia sebenarnya boleh menjadi bahan bakar roket yang berdaya maju. Di rumah, gulung kopi anda ke kasar (kira-kira ⅓ cawan) dan rendam semalaman di sekitar 1 cawan air. (Laraskan sesuai dengan kekuatan kopi yang anda suka.) Kemudian, di dalam gelas batu dengan ais, tuangkan minuman yang sejuk dan atas dengan air berkilauan halus. Petra menggunakan air mineral berkilauan Özkaynak, tetapi di New York saya akan menggunakan Saratoga atau Mountain Valley (tetapi, sedihnya, mungkin tidak seltzer kerana buihnya lebih besar).

Itu benar-benar tidak ada hiasan, tiada arahan perhimpunan yang rumit. Hanya kesan menenangkan kopi ais sejuk yang sejuk dan air berkilau yang akan menghidratkan anda sepanjang musim panas.

Resipi kopi yang sejuk tanpa rasa sejuk kami menumpukan resipi kopi.

Mungkin awak suka susu kopi dan lebih manis? Cuba ini:

Vietnamese Iced Coffee Shakerato