Minum Seperti Petani: Mengapa Anda Harus Membuat Switchel

Letakkan minuman tenaga bernilai tinggi, soda, gula cecair dalam tin. Kami mempunyai rangsangan yang anda perlukan, dan ia adalah salah satu hacks DIY yang paling mudah yang anda akan buat. Masukkan switchel, sejenis cuka cider aprikot dan sirip maple dan sirap maple yang dicairkan dengan air dan mabuk sebagai dorongan tenaga dan elektrolit.

Brad Leone, Selamat menjamu seleraPengurus Ujian Dapur adalah peminat switchel yang setia-sehingga ia membuat resipi sendiri untuknya. “Saya suka,” katanya. Pelepasan petani, seperti Leone memanggil switchel, menyegarkan dan alternatif DIY yang hebat untuk minuman botol. Inilah yang anda perlu tahu tentang membuat switchel anda sendiri.

Gunakan Bahan Terbaik yang Anda Boleh Cari

Tidak banyak ramuan dalam switchel-kami mengandungi jus halia segar untuk beberapa zing, sitrus, maple, cuka sari apel, dan seltzer (ditambah pilihan mint). Dengan senarai semacam itu, penting untuk menggunakan versi terbaik setiap ramuan yang anda dapati (tiada sirap palsu yang dibenarkan). Selain itu: Switchel pada asasnya adalah tonik kesihatan. Ia hanya sebagai kebajikan sebagai bahagiannya.

Big-Batch It and Sip All Week

Resipi ini mudah berlipat ganda, tiga kali ganda, dan empat kali ganda, menjadikannya hebat untuk menyimpan di dalam peti sejuk-atau berkongsi dengan rakan-rakan.

Cairkan Dengan Seltzer untuk Kick Fizzy

Seperti kopi sejuk, kami ingin membuat satu kumpulan pekat dan mencairkannya dengan air atau seltzer sepanjang minggu. Tambah lebih banyak air untuk minuman yang lebih nipis; kurang untuk konsistensi yang lebih manis. Mengapa menggunakan seltzer? “Senang!” kata Leone.

Simpan Semua Semua Dalam Baki

Sirap maple tulen berkhasiat. Sangat mudah untuk pergi ke laut ketika mencampurkan satu kumpulan switchel, jadi mulailah dengan sirap yang kurang daripada yang anda rasa anda mahu. Anda boleh menambah lebih lama kemudian, tetapi anda tidak boleh mengeluarkannya dari batch. Kata Leone, “Suara yang baik harus menghilangkan dahaga anda, bukan kot mulut anda.”

Buatnya Pengadun

Bolehkah anda menambah alkohol ke switchel anda? Kami 99.9% positif telah dilakukan sebelum ini. (Okay, 100% penulis penulis artikel ini mengaku). Tetapi ia juga pengadun yang hebat untuk koktel NA, juga. Keluarkan dari Leone: “Saya yakin ini akan dipotong dengan sedikit air limau.”

Dapatkan resipi: Maple-Ginger Cider Switchel