Mesti Mempunyai Rempah-rempah untuk Dapur Anda

Selepas usaha yang gigih untuk menyusun semula dan menyatukan kutipan rempah saya beberapa minggu yang lalu, saya terperanjat bahawa terdapat lebih menyenangkan estetika – tidak lagi boleh diakses – cara menyimpannya. Dan ada cara yang paling ekonomik untuk menavigasi pasar rempah. Mari kita jelajahi mereka, bolehkah kita?

Selepas melompat, cari senarai 25 rempah yang seharusnya ada di dapur anda jika anda seorang juru masak rumah yang bercita-cita tinggi. Saya juga termasuk beberapa tip membeli dan menyimpan.

Photo: Rotating Spice Rack dari Store Container

25 Keperluan penting

 1. Allspice
 2. Apple Pie Spice (Ini adalah kombo dari kayu manis, allspice, pala, dan halia.) Jika anda mempunyai semua itu, anda boleh mencampurkannya untuk membuat Spice Apple Pie anda sendiri, mengurangkan saiz rak rempah anda dengan satu.
 3. Basil
 4. Bay Leaves
 5. Cayenne
 6. Serbuk cili
 7. Cinnamon – Ground and Stick
 8. Cengkeh
 9. Cumin
 10. Serbuk kari
 11. Rumpai Dill
  12 Serbuk Bawang Putih
 12. Halia – Ground
 13. Nutmeg – Ground
 14. Bawang Bawang
 15. Oregano
 16. Paprika
 17. Black Peppercorns (Whole. Serius, beli penggiling lada dan gulung sendiri. Anda tidak akan pernah kembali.)
 18. Red Pepper Flakes
 19. Rosemary
 20. Saffron
 21. Sage
 22. Tarragon
 23. Thyme
 24. Vanilla – Ekstrak dan Kacang

Rempah-rempah dengan harga yang bagus: Ada beberapa peruncit dalam talian yang menjual rempah-rempah yang unggul dengan harga yang dikurangkan. Saya peminat Penzey, yang menyediakan perisa yang lazat dan ekstrak vanila yang hebat untuk harga yang baik.

Hanya Dash: Saya cadangkan membeli hanya 1-2 auns pada satu masa, kerana rempah kehilangan potensi mereka selepas satu atau dua tahun. Bau bumbu anda setiap kali anda menggunakannya. Sekiranya mereka berhenti memberikan aroma yang berbeza, sudah tiba masanya untuk menggantikannya.

Rak Nice: Daripada menyusun sekumpulan balang berbentuk aneh ke dalam laci, mengapa tidak menggunakan rak penyimpanan yang berguna dan berguna? Bekas magnet ini boleh dilekatkan pada plat logam di dinding atau tersangkut di dalam peti sejuk. Untuk pilihan harga yang lebih rendah, anda boleh membeli bekas ini dan melampirkan magnet kepada mereka dengan senjata gam panas. Jika anda mempunyai lebih banyak ruang kaunter daripada ruang kabinet, rak berputar ini menyimpan semua bumbu anda dekat. Di mana sahaja anda menyimpannya, cuma tinggalkan sinar matahari langsung, yang akan menua mereka lebih cepat.

Yang terakhir dari baka yang mati (atau yang pertama baka baru), Lily Fink Harrington adalah suri rumah yang hanya berusia 28 tahun yang kita kenali. Dia memasak, dia membersihkan, dia bakes, dia menjahit, dia membuat sesuatu dari awal. Penjagaan untuk menyertai dia? Semak blognya, A Charmed Wife.
Ikut Lily di Twitter di @acharmedwife