Menjadi tetamu dengan yang terbaik: Apa yang Akan Dibawa untuk Makan Malam Kesyukuran

Hidangan yang paling dirasakan pada tahun ini tidak sepatutnya menjadi yang paling saraf. Bersedia untuk disediakan dengan klasik yang dikemas kini, pencuci mulut tidak berbuih, dan banyak lagi dalam panduan Thanksgiving 2015 kami.

“Apa yang boleh saya bawa?” Untuk bertanya atau ditanya soalan ini pada Thanksgiving adalah untuk memasuki kontrak yang sakral seperti ayam belanda itu sendiri. Persetujuan ini antara orang yang baik dan frazzled begitu murah hati menawarkan tempat duduk di meja beliau (selepas ini dirujuk sebagai tuan rumah) dan undangan yang berterima kasih (selepas ini dirujuk sebagai tetamu) bergantung kepada tiga peraturan yang tidak boleh ditolak:

1. Jangan datang tanpa tangan.
2. Jangan sampai ke jalan.
3. Lakukan seperti yang anda diberitahu.

Apa yang berikut adalah perjanjian hospitaliti yang tidak akan dilanggar, dibuat dan dimuat pada hari kudus ini, seperti yang disaksikan oleh Aunt Sally.

The Meal

1. Jangan Bawa Dish Kecuali Ditanya

The tuan rumah telah merancang menu sejak Hari Buruh, dan sementara hidangan lobak anda sudah pasti lazat, dia sudah mendapat tiga.


2. Tetamu Tidak Akan Terus!

Sekiranya anda membawa hidangan, persiapkan semuanya lebih awal daripada masa, dan jangan ambil pisau kecuali diarahkan. Anda tidak mahu menjadi tetamu itu (selepas ini dirujuk sebagai HE-WHO-IS-NOT-TO-INVITED-NEXT-TAHUN) yang mengambil separuh ruang kaunter menghiris ubi jalar, dan Oh, adakah terdapat lebihan thyme?


Foto: Mark Wiens

3. Buat Diri Anda Berguna

Tawaran untuk datang lebih awal untuk membantu persediaan atau menetapkan jadual (tetapi tidak tanpa izin daripada tuan rumah), dan melompat ke atas pencuci mulut selepas makan malam.


Foto: Christopher Testani

4. Salad Sentiasa Ide Yang Baik

Kemungkinan adalah tuan rumah terlupa untuk memasukkan salad dalam pelannya-dan semua orang akan mahu gigitan jerami. Salad adalah mudah untuk pengangkutan, tidak memerlukan pemanasan semula, dan tetamu boleh membuangnya dalam mangkuk tanpa mengganggu tuan rumah.

Salad di Pindah, Bagaimana Cara:
A. Balut sayur-sayuran salad dibasuh dan kering dalam tuala pinggan mangkuk.
B. Pek setiap komponen (berpakaian, crouton, dan sebagainya) dalam beg ziptop atau balang.
C. Simpan dan bawa dalam mangkuk yang sama yang akan anda sediakan.
D. Berkumpul sebelum berkhidmat.

Dapatkan Resipi: Salji Sayuran Musim Sejuk yang renyah


Foto: Christopher Testani

5. Tinggal jauh dari Oven

Anda tahu apa yang ada di dalam ketuhar? Ayam belanda. Anda tahu apa yang tidak perlu di dalam ketuhar? Hidangan sebelah anda. Itu, kawan saya, boleh masuk microwave.

Dapatkan Resipi: Cider-and-Bourbon Glazed Shallots

The Beverages

Foto: Alex Lau

6. Pertimbangkan Nightcap

The tetamu dengan rasa yang baik akan membawa tuan rumah apa yang dia tidak tahu dia mahu: a digestif, penyelamat makanan koma yang sayang. Kami suka Varnelli dell’Erborista ($ 63 untuk 1 liter).


7. Membawa Wain? Tanya Pertama

The tetamu perlu bertanya tuan rumah jika ada jenis wain tertentu yang dia suka. Putih? Cuba Riesling asid tinggi (Lauer Barrel X, $ 19) – dan bawa ia sejuk. Merah? Jawapannya ialah Pinot Noir.


8. Buka Beer Pemula Perbualan

Tunjukkan dengan bir yang tuan rumah mungkin tidak memilih dirinya (seperti hope ale Maine Beer Company). Semua orang dapat mencuba sesuatu yang baru, dan hei, itu bir, jadi tidak ada yang kecewa. Untuk mata bonus, bawa ia dalam keadaan sejuk yang lebih kecil-pasti ada ruang di dalam peti sejuk.

Hadiah itu

9. Sentiasa Bawakan Sesuatu

Dalam kes di mana tetamu dengan ceria diarahkan kepada “Hanya bawa diri anda,” sila rujuk di sini untuk apa yang sebenarnya dibawa:

Foto: Danny Kim

Bunga
Bunga sejambak harus tiba-tiba dipotong dan kelihatan dalam pasu yang anda tidak keberatan meninggalkan (mis., Balang mason). Dengan cara itu tuan rumah tidak perlu mengganggu lori untuk mencari pasu dalam kabinet itu di atas peti sejuk.


Foto: Danny Kim

Pengaturan yang boleh dimakan!
Dengan yang kita maksudkan: Pear Seckel, clementines, atau buah-buahan lain yang jatuh dengan daun yang masih dilekatkan secara fotogenik. Ia adalah win-win-win: Buah-buahan berfungsi sebagai pencuci mulut pembersih lelangit (bahkan pai-gorgers terbesar akan berterima kasih), hiasan meja, dan sarapan pagi esok semua dalam satu.


Foto: Alex Lau

Napkin
Muncul dengan selipar yang bersih, berguna, dan pakai buang air kecil ($ 24), dan anda di atas roll.


Buku Tetamu
Berikan tuan rumah sebuah notebook ($ 16), dan mencadangkan dia menyimpan rekod senarai tetamu dan menu untuk setiap cuti yang dia tuan rumah-sesuatu untuk melihat kembali 20 Kesyukuran dari sekarang. Malah, beli dua, dan mulakannya untuk diri sendiri.


Foto: Alex Lau

Teh
Berikan teh restoratif yang membungkus dirinya, seperti Daphnis dan Blend Pejabat Chloe ($ 11).


Wain Khas
Malam ini bukanlah malam untuk minum Botol Khas Wain. Berpuluh-puluh hidangan dan begitu juga saudara-mara yang banyak tidak sesuai untuk merasai rasa yang unik. Tetapi ia adalah masa untuk membawa botol khas itu (cuba Syrah dari utara Rhône) untuk tuan rumah untuk dinikmati di kemudian hari. Tali riben di sekeliling botol dengan nota yang memberitahu dia untuk menyembunyikannya.


Sarapan pagi
Bayangkan tuan rumah pagi selepas, perlu memasak lagi untuk membunuh saudara kandung. Tapi tunggu! Ada yang teliti tetamu telah berfikir untuk membawa campuran pancake buatan sendiri! Pagi diselamatkan. Peknya di dalam balang spring-spring di samping sebotol sirap maple berkualiti tinggi, seperti Crown Maple ($ 17), dan satu salinan resipi. Kredit tambahan: telur dan buttermilk.

Dapatkan Resipi: Buckwheat-Rye Pancakes


Christopher Testani

Makan tengah hari
The tuan rumah mungkin telah sibuk merancang Hari Besar yang dia terlupa tentang hari Jumaat, a.k.a. Hari Kiamat. Beri dia makalah yang menonjol: roti roti yang baik (roti susu Jepun yang boleh dimakan), balang Duke’s mayo, acar (kami suka Crisp & Co), menikmati (cuba Mama Lil), dan mustard gandum Maille sentiasa baik).


Makan malam
Sekiranya tetamu menghabiskan hujung minggu, kesediaannya untuk membantu tidak akan berakhir pada T-Day. Dapatkan tugas makan malam, sama ada yang bermaksud melempar bersama dengan semua sisa yang masih ada, memamerkan cili terkenalnya, atau memesan tentera pizza (dan, sudah tentu, membasuh pinggan selepas makan).

The Containers

10. Bawa Kapal Berkhidmat Anda Sendiri …

The tuan rumah mungkin telah memaksimumkan semua pinggan mangkuk dan mangkuk berukuran besar untuk hidangannya sendiri, jadi selamatkan dia masalah penggombongan dan bawa hidangan hidangan sendiri.


11. … Dan Kontena Untuk Pergi Ke Sendiri

Sekiranya tetamu merancang untuk membawa sisa rumah, dia tidak akan mengalirkannya tuan rumah semua plastiknya. Bawa bekas anda sendiri: Ziploc Twist ‘n Loc ($ 4 untuk dua bekas sederhana) cukup ringan untuk disimpan dalam dompet dan mempunyai penutup twist-on untuk mengelakkan tumpahan kuah.


12. Makanan Pengangkutan Bertanggungjawab

A tetamu membawa pencuci mulut sepatutnya melupakan pembawa kek yang halus, dan membawa pai atau keknya ke dalam kotak gaya bakeri lama sekolah ($ 3). Bina kotak di sekeliling kue; apabila tiba waktunya untuk berkhidmat, merobeknya dengan betul-tidak ada kerak runtuh. Tambahan pula, bagaimana comel kelihatan itu?

Semua yang anda perlukan untuk Kesyukuran 2015

Dapatkan isu November kami disampaikan pada waktunya untuk Thanksgiving dengan melanggan hari ini!