Mendapatkah Kacang Putih? Anda Setengah Malam untuk Makan Malam Malam

Selamat Datang ke Cooking Without Recipes, di mana kami mengajar anda bagaimana membuat hidangan yang kami sayangi, tetapi jangan terlalu risau tentang butir-butir resep yang bagus, jadi anda boleh membuat spin anda sendiri.

Dengan dua kanak-kanak kecil dan masa yang terhad, saya sentiasa terbuka untuk cara-cara baru untuk mendapatkan makan malam yang sihat dan cepat di atas meja. Suatu petang, setelah mendengar rakan sekerja memberitahu suaminya, dia membuat sosej dan kacang putih untuk makan malam, saya fikir: Itu boleh berfungsi. Buah Utara yang hebat dan sosej Itali yang manis adalah makanan runcit dalam keluarga kami, dan dengan beberapa tweak bermusim, kombo memenangi ini telah menjadi asas sepanjang tahun untuk makan malam yang cepat dan lazat yang siap dalam masa yang singkat. Berikut adalah cara saya melakukannya:

sosis-putih-kacang-telur-kuali-mise-en-tempat
Alex Lau

Tuang dan bilas satu kaleng kacang putih (kami menggunakan Great Northern atau cannellini). Keluarkan dua hingga tiga sosej Itali manis dari casas mereka dan runtuh ke dalam tongkat tanpa kayu dengan beberapa minyak zaitun lebih tinggi daripada haba yang tinggi, memecahkan sebarang kepingan besar dengan garpu. Apabila sosej hampir dimasak, kira-kira lima minit, tambahkan kacang dan buang hingga hangat. Jika kacang dan sosej kering, tambah percikan Wain putih atau stok ayam. Tambah sebilangan besar kale yang dicincang sehingga sedikit layu. Teratas dengan gerimis minyak zaitun tambahan dara, dicukur Parmesan, memerah lemon, dan serpihan lada merah yang dihancurkan, jika anda mendambakan beberapa haba. Saya suka mencampurkannya pada musim panas dengan melangkau kale dan topping dengan segar arugula dan tomato ceri berpakaian ringan dengan lemon dan minyak zaitun.

Jika anda mempunyai beberapa minit tambahan untuk ganti, ini juga lazat dengan telur rebus atau goreng.

Lebih Memasak Tanpa Resipi

Lihatlah, pemburu sempurna:

Telur rebus yang sempurna