McDonald’s Perkenalkan Vegan Burger di Finland

Sejak McDonald’s pertama kali dibuka pada tahun 1940, ia tidak betul-betul menjadi vegan dan rantai mesra vegetarian. Tetapi selepas bertahun-tahun meninggalkan herbivora untuk membuat makanan dari kentang goreng, salad yang menghairankan kalori, dan tidak banyak lagi, Mickey D’s akhirnya mula merayu secara langsung kepada Big Mac-averse.

Menurut sumber berita tempatan, segelintir lokasi McDonald di sebuah bandar Scandinavia sedang menguji sandwic “McVegan” untuk masa yang terhad, dengan terjemahan dari vegan blog Veggie Athletic. McVegan dilancarkan pada 4 Oktober di lokasi rantaian Tampere, Finland, dan menurut McDonald’s Finland, mempunyai sos soy soty, vegan McFeast, salad, tomato, dan jeruk-tiada keju-semua di tandatangan restoran biji biji bijan.

Sandwich berasaskan soya akan disediakan sehingga 21 November, selepas itu McDonald akan menilai jualannya dan menentukan sama ada ia akan menambah McVegan ke lebih banyak menu di seluruh dunia, menurut Christoffer Rönnblad, pengarah pemasaran untuk cawangan Finland syarikat. Rönnblad dilaporkan mengatakan bahawa maklum balas awal untuk penawaran baru itu positif. “Sekurang-kurangnya maklum balas yang kami terima dengan cepat, dan penerimaan apa yang telah dimaklumkan semalam dan sudah hari yang lain, ia agak positif, kami akan positif dalam ujian ini,” katanya menurut Veggie Athletic. Rönnblad juga mengesahkan bahawa kentang goreng di semua McDonald’s Finland adalah “sepenuhnya vegan” juga. (Anda mungkin ingat bahawa McDonald’s telah didakwa awal tahun ini oleh beberapa kumpulan vegetarian dan agama kerana gagal mendedahkan sebilangan kecil perisa daging ditambah kepada kentang goreng mereka di restoran Amerika Utara.)

Beberapa Finland telah membuat perjalanan ke Tampere-salah satu kawasan bandar terbesar di Scandinavia-untuk mencuba McVegan. Ramai berkongsi makanan pembuatan sejarah mereka di Instagram, dengan kebanyakan memberi sandwic kajian semangat. “Selepas memboikot McDonald’s selama 20+ tahun, saya terpaksa mencuba #mcvegan baru,” katanya, sambil menambah bahawa ia “sangat baik”. “Siapa yang percaya? McD menjual burger vegan,” kata seorang lagi. “Cukup bagus untuk rasa saya.”

Memuatkan

Lihat di Instagram

Memuatkan

Lihat di Instagram

Memuatkan

Lihat di Instagram

Memuatkan

Lihat di Instagram

Tiba-tiba keinginan burger menghancurkan:

Bagaimana Membuat Burger Smash di Rumah