Koktel Toast Avokado Ini Adalah Minuman Brunch Kegemaran Baru Saya

Saya fikir saya telah makan roti alpukat sehingga saya mencuba koktel roti bakar alpukat. Dengan beberapa jam sehingga penerbangan dari Boston ke NYC, saya muncul di salah satu restoran Itali kegemaran saya, Bar Mezzana, mencari pasta dan koktail tengah petang yang tidak mimosa atau Bloody Mary. Mata saya segera diselesaikan dengan minuman yang dipanggil “Smoothie Moves” (saya suka pun!) Dengan “koktail toffee alpukat” yang ditulis di sebelahnya.

Saya sangat ragu-ragu bahawa ia akan menjadi jus hijau berduri atau, lebih buruk lagi, smoothie tebal dengan pukulan vodka. Tetapi saya percaya pengarah minuman Bar Mezzana Ryan Lotz dan meletakkan nasib saya di tangannya. Tidak lama selepas itu, sebuah gelas coupe yang dipenuhi dengan minuman hijau yang ringan dan direbus dengan serbuk roti rempah-rempah tiba di meja. Saya menghela nafas panjang, menyahut, dan bergegas untuk kesan. Damn. Ia sangat baik.

Alpukat dan kale tidak datang dengan segera, tetapi terdapat sedikit kepahitan dari sayuran yang seimbang dari masam dan manis banyak jus kapur. Ia adalah sedikit lebih tebal daripada vodka-soda, tetapi ia dibuat untuk krim yang menyenangkan yang bertentangan dengan kerumunan breadcrumbs seperti roti bakar alpukat. Kunci teksturnya adalah dari emulsi alpukat ke Vodka Organik Prairie, semangat berasaskan jagung yang dibuat menggunakan ladang-ladang bersama di Midwest. Ia kos kira-kira sama seperti Tito tetapi mempunyai lebih sedikit tekstur dan kelikatan yang berfungsi dalam koktel ini.

alpukat-margarita-inline
Eva Kolenko

Margarita avokado ini dari Curra’s Grill di Austin adalah minuman berair dan enak-Smoothie Moves dari Bar Mezzana lebih seperti gim vodka.

Apabila saya kembali ke New York, Lotz bercakap dengan saya melalui resipi dia dan pengurus bar Gwen Hagerty dicipta, dan ia tidak begitu sukar seperti yang saya harapkan. Pertama, campurkan 1 liter vodka dengan dua masak-atau bahkan sedikit overvip-avokado dan ketegangan melalui satu lapisan cheesecloth. Jika anda ingin membuat kurang, gunakan satu alpukat setiap 500 ml vodka: Jumlah ini akan berkumpul 10 hingga 12 koktail. Minuman asas ini akan mengekalkan warna selama kira-kira seminggu di dalam peti sejuk sebelum berubah menjadi coklat, tetapi ia masih boleh digunakan selepas itu, dan anda boleh menambah sedikit jus lemon atau cuka sari apel untuk membantu menjadikannya hijau.

Seterusnya, denyut 1 cawan kale yang direndam ke dalam kepingan berukuran kecil (atau potong dengan teliti dengan pisau) dan gabungkan dengan 1 cangkir sirap mudah, dan kemudian ketuhar melalui satu lapisan cheesecloth. Selepas anda mempunyai dua komponen di dalam peti sejuk anda, anda boleh goncang 2 oz. vodka alpukat, 0.75 oz. sirap kale, dan 0.75 oz air jeruk segar bersama-sama bila-bila masa. Untuk pitcher 10 minuman untuk pesta, penukaran adalah 1-¼ cawan avokado vodka, 1 cawan sirap sederhana kale, dan 1 cawan jus kapur yang diaduk bersama. Untuk berkhidmat, rim satu gelas koktail dengan campuran ¼ cawan garam, ¼ cawan serbuk roti yang tidak boleh dilihat, 1 Tbsp. Maras chile atau lada gaya Aleppo, dan 1 sudu teh. cayenne.

Minuman makan tengahari yang sempurna ini turun sedikit juga mudah. Kale memotong melalui kemanisan dan membuat cahaya pada kakinya, dan anda boleh dengan mudah menggantikan sirap kale atau vodka alpukat dalam gimlet atau margarita anda yang seterusnya. Seterusnya saya menganjurkan malam taco dengan taco sarapan chorizo dan Taco steak panggang kerana koktel roti bakar alpukat ini akan dipasangkan dengan baik dengan semua perkara di atas. Mungkin saya akan melangkau guacamole dan biarkan orang minum alpukat mereka sebaliknya. Scratch itu-saya tidak pernah melangkau guac, tetapi saya pasti akan membuat minuman ini menjadi tradisi baru.

Queso ini akan dipasangkan dengan baik dengan koktail alpukat:

Bob Armstrong Chile Con Queso