Kilang Lada Ini Jadi Lebih Baik Daripada Yang Lain

The Unicorn Pepper Mill baik. Benar-benar baik. Tetapi sebahagian daripada apa yang menjadikannya bersinar begitu cerah adalah betapa buruk persaingan itu. Kilang lada (penggali lada aka) berada di belakang pisau sebagai penyebab utama kemalangan dapur yang dahsyat, menurut kajian tidak rasmi yang berlaku dalam pengalaman hidup saya. Saya telah kehilangan skru atas ke kilang lada lain di tengah-tengah restoran dan menyaksikan mereka melancarkan berhenti beberapa kaki di belakang ketuhar 500 darjah. Saya telah meruntuhkan mereka di tangan saya dan membuang ratusan lada ke dalam kawah sup dan kemudian terpaksa menangkap setiap orang. Saya juga telah melihat beberapa jenayah asli terhadap reka bentuk di luar sana yang tidak tergolong di bahagian bawah laci dapur, apatah lagi di sisi biasa di meja.

Seperti bertemu dengan seseorang yang baik dan waras selepas bertanding dengan beberapa crazies, Unicorn, yang dibuat oleh Tom David, Inc di Pulau Nantucket di semua tempat (tetapi menggunakan mekanisme pengisaran yang dibina di Itali), mendapat namanya dengan khas seperti yang anda harap akan jadi. Ia ramping, hitam atau putih, dan bersahaja, dengan pembukaan yang besar untuk menambah lada hitam yang mengelilingi dengan lancar. Satu-satunya skru adalah di bahagian bawah, digunakan untuk menyesuaikan saiz gril, dan mudah untuk memutar dengan tangan dan namun tidak kelihatan seperti melonggarkan, cara beberapa pengisar memulakan debu lada tetapi selepas mengisar sehari menjatuhkan lada penuh ke atas anda salad.

Garam & Pepper Rib Eye
Francesco Tonelli

Mata rusuk garam dan lada ini adalah resipi yang baik untuk “menguji” unicorn baru anda.

Ia adalah kilang lada yang jarang berlaku yang melakukan apa yang sepatutnya dilakukan. Ia a) memegang banyak lada tanpa kelihatan seperti prop dari restoran Itali kitschy b) membolehkan mudah dan pelarasan saiz pengisar tepat c) membolehkan akses mudah ke takungan lada tanpa perlu membongkar apa-apa supaya anda boleh mendapat akses kepada lada secara keseluruhan dalam beberapa saat tanpa perlu mengelilingi di kabinet rempah. Ini bermakna anda mungkin benar-benar mendapati diri anda menggunakan lada keseluruhan apabila anda sepatutnya menyemburkan beberapa ke dalam stok yang ditakdirkan untuk tugas sup, atau memecahkan beberapa di papan pemotong untuk menamatkan steak panggang. Dengan pengisar yang betul anda akan d) kelihatan seperti badass dan e) makanan anda akan menjadi lebih lazat.

BELI IT: Unicorn Pepper Mill, $ 36.90 di Amazon

Ini cip cacio e pepe memerlukan banyak lada:

Cacio e Pepe Chips