Kenapa Keping Perlu Setiap Pizza

Salah satu buku masak kegemaran kami musim bunga ini adalah Camp Pizza oleh Joe Beddia, yang pizza Philadelphia kami mengisytiharkan negara terbaik pada tahun 2015. Penulisan ini lucu, resipi menjamin kejayaan (inilah sos merah dan putih asas, tetapi anda perlu membeli buku untuk yang paling penting: doh), dan terdapat dua gambar pepijat yang membenarkan pembelian keseluruhannya. Bacalah peraturan pizza Beddia di sini, dan buka hati anda ke ikan bilis dalam petikan di bawah. -Alex Beggs

Saya pernah membenci ikan teri. Saya boleh ingat sebagai seorang anak, sebelum saya benar-benar menghargai mereka, ibu bapa saya (assholes) akan mendapatkan pizza dengan setengah ikan teri (untuk mereka) dan setengah polos (untuk kita). Masalahnya adalah bahawa tempat pizza akan memasak neraka daripada ikan teri sehingga mereka mempunyai rasa yang penuh rasa kasar yang meresap seluruh kue.

Ia adalah satu perkara mencari ikan teri yang besar dan memikirkan cara menggunakannya. Perkara dengan ikan teri, seperti prosciutto, adalah melalui proses penyembuhan yang luas. Ini menjadikan mereka cantik-asin, tentu saja, tetapi juga buah-buahan dan ketagihan. Malah rata-rata ikan teri dalam tin boleh disembuhkan dan tidak memerlukan masakan.

Ini adalah yang paling mudah untuk semua topping. Kuncinya adalah mencari ikan teri yang hebat. Yang terbaik adalah dari Mediterranean dan dibungkus dengan garam. Ikan ini perlu dicuci dan dibilas sebelum dimakan. Biasanya syarikat yang sama yang menawarkan seluruh ikan teri dalam garam juga mempunyai ikan yang sama dan minyak.

tin anchovies
Gambar oleh Randy Harris / Courtesy of Abrams Publishing

Jenama kegemaran saya ialah Agostino Recca. Ini adalah yang kita gunakan di kedai pizza. Setiap jenis fillet adalah kualiti yang sama dan seribu kali lebih mudah dimasak daripada keseluruhan ikan.

joe beddia pugs
Gambar oleh Randy Harris / Courtesy of Abrams Publishing

Di Pizzeria Beddia kami mengambil tepung teri dari Sicily dan tambah mereka ke bahagian atas pizza selepas ia keluar dari ketuhar. Ini membolehkan mereka mencairkan sedikit, memasukkan ke dalam pai, dan menjadi aromatik. Saya biasanya cuba untuk memecahkan satu keping teri menjadi dua atau tiga keping di atas setiap kepingan-jadi kira-kira lapan buah total per pizza. Hanya jangan masak mereka!

pizza-kamp-buku masak

Dari Pizza Camp: Resipi dari Pizzeria Beddia oleh Joe Beddia. Hak cipta © 2017 oleh Joe Beddia. Dicetak semula dengan kebenaran Abrams Publishing.