Kenapa Anda Tidak Membuat Bawang Bawang * Sekarang Kini *?

Selamat Datang ke Cooking Without Recipes, di mana kami mengajar anda cara membuat hidangan yang kami sayangi, tetapi jangan terlalu risau tentang butiran resipi yang menarik, jadi anda boleh membuat putaran anda sendiri. Ini adalah rekan pengedit bawang putih nakal Amiel Stanek.

Jadi, awak menjemput beberapa orang. Anda tidak menghidangkan mereka makan malam atau apa-apa, hanya koktel, wain, bir, apa sahaja. Anda mahu melayani sesuatu buatan sendiri untuk snek, tetapi anda tidak akan pergi ke daun Pembuka Martha Stewart atau apa-apa seperti itu. Nah, saya mempunyai dua perkataan untuk anda: Bawang. Dip.

Ya, seperti barangan yang dibuat oleh ibu bapa anda dengan mengadunkan satu paket suplemen Lipton bawang ke dalam satu tab krim masam. Tetapi lebih baik.

Saya tahu apa yang anda fikir: “Tidak BA sudah ada, seperti, 11 resipi untuk bawang merah telah sudah ?? “Setelah tidak benar-benar dihitung, saya tidak boleh memberitahu anda dengan pasti. Tetapi, ya, kita ada beberapa. Dan sebab yang kita perlukan satu lagi adalah kerana a) lombong memerlukan hanya 5 bahan dan b) rasanya seperti itu dibuat dengan satu ton MSG (dengan cara yang baik!)

Inilah cara untuk melakukannya:

cwar-amiel-onion-dip-mise-en-place
Alex Lau

Dapatkan kuali besi tuang cantik panas di atas api yang sederhana tinggi, kemudian tuangkan sedikit glug minyak zaitun dan buang dalam 3 bawang teruk. Berikan mereka dengan cepat, tetapi biarkan mereka sahaja selama beberapa minit sehingga mereka mula mengambil warna. Sebaik sahaja mereka lakukan, anda akan mahu terus mengaduk mereka-masih dalam api yang sederhana tinggi-kerap jadi segala-galanya hanya berlaku ini sebelah luka terbakar yang menakutkan. Matlamatnya adalah untuk mencincang bawang, dan walaupun “frymelizing” adalah jelas satu perkataan yang saya buat, ia dengan jelas menerangkan apa yang saya bicarakan. Pada dasarnya, anda ingin membuat karamel bawang ke atas apa yang dikatakan oleh kebanyakan orang adalah “haba yang terlalu tinggi” dalam usaha untuk menghasilkan manisnya bawang rendah dan lambat dengan gigitan funky dari burger gaya gandum griddle-goreng.

Apabila semua bawang mula mendapat pelincir yang agresif dan semuanya merasakan ia akan keluar dari rel, deglaze pan dengan tuangkan murah hati (3 sudu atau lebih) sos ikan dan kemudian jatuh panas ke rendah. Biarkan mereka mendidih selama 10 hingga 15 minit-anda mahu mereka baik dan lembut, tetapi tidak bawang merah jemur-lembut.

Sementara itu, majukan 8 oz. taburan krim masam ke dalam mangkuk dan parut (atau tekan) 2 ulas bawang putih ke dalamnya.

(Ibu: Jika anda membaca ini, ya, anda boleh menggantikan yogurt untuk krim masam, tetapi sila gunakan lemak penuh dan bukan jenis nonfat kasar yang rasanya seperti bahan kimia. Saya suka anda.)

Apabila bawang goreng sepenuhnya, biarkan mereka sejuk selama beberapa minit sebelum memindahkannya ke papan pemotong dan memberi mereka potongan yang sihat. Kacau semua kacau bawang-y ke dalam perniagaan krim masam anda, musim dengan garam, dan boom: Anda mempunyai sos bawang.

Hidangkan dengan kentang goreng (obvs) dan beritahu semua tetamu tentang bagaimana frymelizing mengubah hidup anda.

Lebih Memasak Tanpa Resipi

Berkaitan: I Dip, You Dip, We Dip: 30 dari Dips dan Spread Terbaik

Tidak ada yang lebih baik pada bawang seperti keju selimut harfiah:

Cara Membuat Sup Bawang Perancis Classic (Akan Ada Keju)