Katakanlah Hello Cold Brew Tonic, Minuman Kopi Fizzy Menjaga Kita Percuma

Apa yang lebih sejuk daripada menjadi sejuk? Kopi ais sejuk dengan banyak air tonik tiba-tiba muncul di seluruh A.S., itu sahaja. Tonik minuman sejuk terdiri daripada espresso atau minuman sejuk (kadang kala sejuk pekat), air tonik, dan ais. Kadang-kadang minuman dihiasi dengan rasa buah yang lebih gelap, dengan menambah ceri maraschino atau buah delima, atau dengan menggandakan kecerahan dengan memerah sedikit lemon atau menambahkan sebatian rosemary. Fikirkan tonik minuman sejuk seperti separuh soda, setengah ais kopi, dengan menambah fizz dan sitrus-y punch. Perisa cinut tonik yang terang dan halus memberikan kaseimbangan yang sempurna kepada kopi berasid, menjadikan minuman itu sama-sama bersedia untuk sub untuk kopi ais es pagi biasa anda dan memenuhi keperluan untuk sesuatu yang manis pada pukul 3 petang.

tonik kopi
Flickr / Bex.Walton

Kaffe Tonic di Joe’s Perk di Oxford, espresso menuangkan air tonik yang menyegarkan dan menyegarkan. Foto: Flickr / Bex.Walton

Tidak sampai awal tahun 2014 bahawa tonik kopi mendapat saat mereka di bawah sinar matahari di Amerika Syarikat Diilhamkan oleh minuman rumah tandatangan pada menu di Koppi yang diakui di Helsingborg, Sweden, Saint Frank Coffee memutuskan untuk membawa versi minumannya sendiri, yang dipanggil Kaffe Tonic untuk membayar penghormatan yang tepat, kepada peminum kopi di San Francisco. The Kaffe Tonic, yang terdiri daripada tonik Fever-Tree yang dibuang ke atas ais kemudian dibiakkan dengan pukulan espresso, adalah hit besar di kawasan Bay.

Dari sana, tonik kopi dimatikan dengan cepat di Neptune A.S. A.S. di Seattle yang menyajikan versi yang sedikit manis yang dipasangkan dengan rosemary seperti pinus, pine-like. Riff langsung pada minuman juga muncul di Columbus, Ohio di The Roosevelt Coffeehouse dan di New York di Box Kite. Hari-hari ini, anda boleh menemui tonik kopi di mana-mana dari pantai Cape Town ke Melbourne, Toronto, dan London.

ramuan-ramuan sejuk
Stumptown

Kopi sejuk sejuk, air tonik, dan ceri sejuk adalah semua yang membuat Stormtown baru, musim sejuk Cold Brew Tonic. Foto: Stumptown

The Gelombang tonik kopi ais sejuk yang baru tidak begitu rapi daripada pelbagai spesies espresso. Mereka dibuat dengan minuman sejuk dan cendawan sejuk. Stumptown membuat campuran untuk musim panas (boleh didapati 12 Jun) dengan dua bahagian Fever-Tree Indian Tonic Water, satu bahagian Ethiopia Yirgacheffe Cold Brew Concentrate, dan Luxardo maraschino ceri ditambah sirap ceri seluruh katil besar ais. Ini hanya beberapa bulan selepas Tim Jones dari Jubala Coffee di Raleigh, North Carolina memulakan keretapi minuman keras yang diilhamkan koktail Manhattan dengan molasses delima, gula perang, tonik, kiub ais minuman sejuk, dan pukulan tambahan espresso untuk hidangan tambahan- pengalaman buzzy di pertandingan barista.

Velo Coffee di Chattanooga, Tennessee, Commune + Co di Tampa dan Water & Wall di Arlington berada dalam trend tonik kopi juga, meningkatkan minuman sejuk es mereka dengan soda bittersweet. The Mud House di St. Louis bahkan melayani gaya Kyoto (perlahan-menetas melalui menara selama lapan jam) tonik minuman dingin. Fikirkan: kopi dengan nota aksen kayu dan laras. Oleh itu, bourbon yang baik memenuhi gelembung citrus-y. Kata pengurus besar, Aaron Stovall, “minuman sejuk lazatnya sedikit boozier, dan sedikit lebih tebal, jadi kita menambah tonik, yang biasanya berlaku dengan alkohol pula.”Dia mengesyorkan minuman itu, yang disemai dengan tonik gaya Mediterania Fever-Tree, bagi sesiapa saja yang minum alkohol biasa, atau hanya ingin alasan untuk menghirup mocktail perayaan tanpa rangsangan kepala yang disebabkan oleh alkohol.

Memuatkan

Lihat di Instagram

Tonik kopi yang dihiasi dengan rosemary di Neptune Coffee di Seattle

Jika anda merancang membuat tonik kopi di rumah, ada beberapa petua pro untuk diingat. Pertama, cuba gunakan kacang fruitier (seperti orang-orang dari Ethiopia) jika boleh. Mereka sepadan dengan baik dengan rasa sitrus-y kina. Melangkah untuk campuran Amerika Latin bererti makhluk halus, kopi coklat yang lebih enak, yang rasanya baik dengan tonik, tetapi nisbah air dan ais ke kopi mungkin memerlukan tweaker. Kedua, pergi dengan pekat biri-biri sejuk dan bukannya minuman minuman sejuk yang sudah dicampur. Tonik perlu pengadun anda. Tetapi, jika anda menetapkan minuman dengan minuman sejuk yang telah dicairkan, laraskan nisbah dan kurangkan tonik, dan lebih banyak kopi, supaya ia tidak terlalu berair. Ketiga, selalu tuangkan tonik terlebih dahulu untuk mengelakkan keadaan yang gila, menggelegak.

Memuatkan

Lihat di Instagram

Suhu sejuk Sandows ‘G + T kelihatan sangat menarik dalam cahaya.

Oh, dan jika sudah cukup lewat pada hari itu, dan anda mahukan kopi petang anda mengambil giliran untuk orang naughtier, membuat tonik kopi kopi gin dan tonik. Kami tidak boleh mengatakan bahawa kami pernah membantah minuman keras G + T dari Sandows di London.