Jeff Mauro, King Sandwich Network Food, Mengenai Cara Membuat Apa-apa Ke dalam Sandwich

The Sandwich King, Jeff Mauro, melakukan apa yang dia lakukan dengan sebaik-baiknya. (Kredit: Rangkaian Makanan Sihat)

Malangnya, Minggu Sandwich akan semakin hampir. Kami telah menutup segala-galanya dari bumbu hingga roti hingga teknik yang terbaik, dan kami juga mencatat penampilan sandwic di skrin besar. Tetapi apa yang akan dilakukan Minggu Sandwich tanpa berunding dengan kahuna besar gulungan Kaiser, swami subs, poobah besar penggiling:
Jeff Mauro, King Sandwich Network Food. Pada pamerannya, Mauro menangani apa-apa hidangan – adakah sup bawang Perancis atau periuk ayam pedas – dan menjadikannya sebagai karya tangan. Kami duduk dengan Sandwich King untuk berbual tentang proses kreatifnya, satu hidangan yang dia tidak akan menyentuh, dan formula untuk sandwic yang sempurna (lihat di bawah!). Dan jangan lupa untuk menyemak musim baru Sandwich King, ditayangkan di Rangkaian Makanan pada hari Ahad ini, 7 April.

Apakah langkah kreatif pertama anda untuk membuat hidangan ke dalam sandwic?
Jeff Mauro: Langkah pertama ialah kenderaan: roti apa yang anda mahu gunakan. Melihat hidangan – sama ada meatloaf yang hangat atau ravioli dengan sos vodka – setiap sandwic memerlukan kenderaan yang hebat. Jika anda mula dengan roti yang betul anda boleh memikirkan yang lain. Sebagai contoh, meatloaf akan berfungsi dengan baik dengan roti yang lebih lembut, seperti brioche bun supaya anda dapat merasai tekstur lembut daging.

Apabila anda mempunyai hidangan dengan sos atau topping, bagaimana anda memikirkan memasukkannya ke dalam sandwic anda??
JM: Selepas memutuskan roti itu,
Saya melihat hidangan secara keseluruhan. Jika ia adalah ravioli dengan sos vodka, misalnya, ada sos dan terdapat banyak keju di tengahnya. Bagaimanakah saya memasukkan bahan-bahan tersebut? Anda mahu memasukkan setiap komponen menjadi satu gigitan. Itu biasanya matlamat saya dengan mengubah makanan ke dalam sandwic. Jika anda mengambil gigitan, ia seperti menolak garpu dan pisau anda ke dalam pinggan dan merapatkan semuanya.

Apakah sandwic yang paling mencabar yang pernah anda hadapi?
JM: Pada musim Sandwich King yang akan datang, saya buat sandwic pot pie ayam. Saya membuat cahaya, berbulu dan biskut lada hitam yang retak – yang masih mempunyai sedikit masalah untuk itu – dan mendahului dengan ayam panggang yang dicincang lezat. Kemudian, saya membuat sos periuk cepat dengan sayur-sayuran. Dan untuk mendapatkan rasa kacang pejuh yang sangat lazat dalam periuk periuk ayam, saya membuat pesto pea manis dan merapikannya ke biskut. Ia sangat baik dan ia terasa seperti pai ayam.

The Sandwich King, Jeff Mauro

Sesetengah orang mengatakan bahawa dengan definisi, sandwic mesti mempunyai dua atau lebih kepingan roti. Pemikiran?
JM: Saya percaya pada sandwic yang terbuka – kadang-kadang satu keping roti adalah sesuai. Peraturan nombor satu saya adalah “simpanlah mudah” dan nombor dua adalah “mengamalkan nisbah yang betul.” Sering kali, sandwic boleh terlalu bready. Anda tidak mahu satu bahan bersinar lebih daripada yang lain. Ia harmoni. Dan jika itu bermakna satu keping roti, jadi baiklah.

Apa langkah lain untuk membuat apa-apa ke dalam sandwic?
JM: Saya berfikir tentang tekstur. Sesetengah sandwic hanya satu nota, tidak terlalu rumit; tetapi saya rasa sedikit masalah dari cip kentang barbeku buatan sendiri atau jeruk mudah membuat perbezaan yang besar. Terdapat begitu banyak tahap kerumitan yang berbeza untuk diterokai. Anda sentiasa memerlukan sesuatu yang sedikit lembut dan sedikit sesuatu yang renyah di sana.

Adakah terdapat apa-apa yang mustahil untuk dibuat menjadi sandwic?
JM: Sushi. Ini seni rupa, saya tidak menyentuhnya. Ia lazat sendiri dan tidak perlu diubah menjadi sandwic, tetapi segala-galanya adalah permainan yang adil!

Malah pasta?
JM: Ya! Saya membuat sandwic sup mi ayam sebelum ini. Saya melapisi roti bakar dan goreng lasagna, jadi mereka masih agak lembut dengan sedikit masalah kepada mereka. Itulah roti saya. Kemudian saya mempunyai beberapa daging pai ayam dan beberapa dada ayam. Kemudian saya mengatasinya dengan mirepoix ringan dan dengan lada retak aioli.

Apa-apa perkara gila yang telah anda gunakan sebagai roti pada masa lalu?
JM: Ya, saya buat jiberito–ia adalah Puerto Rico tostone dan mereka menggunakan ladang goreng sebagai roti. Ia berfungsi secara ajaib. Dan saya telah jelas menggunakan salad dalam setiap bentuk dan bentuk.

Ada lagi langkah untuk membuat apa-apa ke dalam sandwic?
JM: Satu langkah lagi: Jadikan ia boleh dimakan. Sesetengah tempat, terutamanya tempat burger, membuat sandwic ceroboh dengan terlalu banyak barangan di dalamnya. Pastrami dan rai adalah sandwic kegemaran saya, dan anda boleh pergi ke delis dan tempat-tempat lain dan mempunyai 6 inci daging dan seperempat inci roti. Tiada siapa yang mendapat mulut yang besar! Anda perlu mempunyai integriti terhadap struktur anda. Anda tidak mahu tomato menembak dari benda itu, sos seluruh muka anda dan leher dan pergelangan tangan anda, barang-barang yang terbang di seluruh tempat. Ia tidak berfungsi dengan baik.

BERKAITAN

Lebih Banyak Cerita Minggu Sandwich di Feed tersebut
2013 Sandwich Primer
Resipi Sandwich Panas