Jangan Bahkan Cuba Kawalan Diri Sekitar Jagung Kettle Kelapa Ini

Selamat Datang ke Cooking Without Recipes, di mana kami mengajar anda cara membuat hidangan yang kami sayangi, tetapi jangan terlalu risau tentang butiran resipi yang menarik, jadi anda boleh membuat putaran anda sendiri. Ini adalah pengurus media sosial Rochelle Bilow yang sangat ketagihan popcorn kelapa.

Saya suka popcorn begitu banyak sehingga saya melihat filem yang saya tidak mempunyai minat sepenuhnya, hanya untuk makanan ringan. (Ini adalah bagaimana saya menemui yang pertama Twilight, walaupun saya tidak boleh menyalahkan sesiapa tetapi saya sendiri untuk pandangan seterusnya). Saya tahu saya bukan fanatik satu-popcorn sahaja dan Bella dan Edward yang penuh minat – yang itulah sebabnya saya telah mengambil ketagihan saya keluar dari teater gelap dan ke dalam cahaya dari parti koktail.

Sekiranya anda menetapkan mangkuk besar popcorn pada permulaan pesta, ia akan pergi lebih cepat daripada anda boleh memagar kot tamu anda di bilik tidur ganti. Petua Pro: Banyak mangkuk popcorn kecil, diletakkan secara strategik di mana anda mahu orang bercampur. Selama bertahun-tahun, saya telah menyempurnakan resipi popcorn parti saya – ia asin, pedas, dan manis dibungkus dengan kejutan renyah (kelapa! benih wijen!). Ia berpasangan dengan minuman keras dengan apa-apa jenis, memandangkan ia adalah snek bar quintessential. Ia praktikal sempurna, kecuali hakikat bahawa tetamu anda akan menyukainya begitu banyak, anda mungkin tidak akan dapat makan apa-apa. Perjuangan.

cwar-rochelles-coconut-kettle-corn-mise-en-place
Alex Lau

Haba 1 sudu minyak kelapa dara dalam periuk berat di atas api yang sederhana tinggi. Tambah satu atau dua biji popcorn apabila minyak mula berkilau. Apabila mereka pecah, tambah masuk ¼ cawan popcorn kernel. Tutup periuk, pastikan penutupnya sedikit retak, dan goncang, salurkan minyak dengan minyak. Teruskan goncang, retak tudung setiap beberapa saat, kerana biji pop. (Jangan cuba mengguncang periuk dengan tudung retak.) Biji-bijian akan terbang keluar dari sana dengan cepat dan berkuatkuasa, mereka boleh mengambil mata seseorang. Ikut taktik yang lebih bijak: Goncang, bolong, tutup, goncang, dan ulangi.)

Setelah kernel semua muncul, keluarkan periuk dari panas. Gerimis yang lain sudu minyak kelapa cair dan 1 hingga 2 sendok makan sirup agave. Tambah ⅓ cawan gandum kelapa bakar, ¼ cawan bakar bijan panggang, dan secubit garam laut serpihan. Sekiranya anda merasa feisty, tambah taburkan Lada Aleppo.

Lebih Memasak Tanpa Resipi

Berkaitan: Bagaimana Membuat Popcorn Dapur Lebih Baik

Semoga kami memperkenalkan anda kepada BUFFALO WING POPCORN?

The Sweetest, Saltiest, Buffalo-iest Popcorn Ever