Jadilah Barista Anda Sendiri: Panduan Anda untuk 4 Cara Meningkatkan Kaedah Kopi

Anda telah melihat armada kon yang bertengger di atas cawan kopi yang tidak lama lagi akan menjadi indah, dan anda telah melihat barista di kedai kopi khusus yang mencurahkan air yang sentiasa berhati-hati di atas kerucut itu. Itu tuangkan kopi, satu kaedah manual pembuatan kopi yang perlahan di mana anda meneteskan, menetes air panas melalui kon yang dilindungi penapis dalam gerakan lingkaran.

Setiap peranti-Chemex, Gelombang Kalita, Hario V60, Bee House, antara yang lain-menghasilkan dalam minuman yang sedikit berbeza. Tuangkan ke arah pembuatan bir boleh menjadi cara paling mudah, paling elegan untuk meminum kopi yang baik di rumah. Jadi, kami telah bekerjasama dengan whizzes kopi di Stumptown Coffee di Portland, Oregon untuk menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mencurahkan kopi anda barista kegemaran anda (iaitu anda!) Boleh berbangga dengan.

Chemex

Perbezaan utama antara Chemex dan kaedah tuangkan lain adalah penapis. Juga, kerana leher panjang Chemex yang menggalakkan kopi untuk duduk dan merendam dalam penapis lebih lama, ada yang mengatakan kopi yang dibikinnya lebih matang daripada kopi tuangkan yang dibuat dengan alat pengangkut kerudung pendek (seperti yang di bawah). Jika ada satu alat tuangkan untuk menyimpan dapur anda, ia mungkin mungkin menjadi Chemex.

Bagaimana Brew Coffee dengan Chemex

Bee House

Serai keramik dipper dengan aliran yang sangat terhad, Rumah Bee adalah kemasukan Jepun untuk mencurahkan, dan ideal untuk setiap hari di rumah. Kami panggil ia pintu gerbang, kerana mudah untuk dipelajari dan digunakan untuk digunakan. Selesaikan Rumah Bee anda dengan penapis Melitta (dan bersyukur dengan baik).

Cara Brew Coffee dengan Rumah Bee

Kalita Wave

Gelita Kalita buatan Jepun dipuji kerana reka bentuk fungsional, lingkaran lingkarannya (untuk membantu mengekstrak di sepanjang sisi katil kopi), dan bahagian ratanya, yang direka untuk memastikan pengekstrakannya. Reka bentuk ini juga membantu anda menguruskan kelajuan titisan, yang bermaksud ia adalah alat yang hebat untuk dipelajari.

Cara Membuat Kopi Menggunakan Gelombang Kalita

Hario V60

Orang ramai bersumpah dengan buatan Jepun Hario V60, tetapi ia memerlukan perhatian tambahan-atau jika tidak, anda akan berisiko tidak konsisten. Pucuk lingkaran berorientasikan vertikal di sepanjang kerucut itu bertujuan untuk menyebarkan air di seluruh katil kopi, yang menyebabkan lebih banyak merendam alasan. Terdapat lubang besar di bahagian bawah kerucut, dan air dapat melewati dengan cepat, jadi fokus keras. Anda boleh melakukan ini.

Cara Brew Coffee dengan Hario V60