Inilah Garis Panduan Persediaan Kesyukuran Anda untuk Hujung Minggu Ini

Tidak ada jalan di sekelilingnya: Kesyukuran adalah hari yang sibuk. Masak pintar mula membakar dan memasak satu atau dua hari di hadapan keropok pai pastinya boleh dipanggang hari sebelumnya, dan ayam belanda sepatutnya dicairkan dengan baik sebelum pagi hari Thanksgiving. Tetapi untuk hidangan ultra-efisien, makan malam bermula hujung minggu sebelum hari besar (itu ini hujung minggu!). Dari mengetuk sos kranberi untuk memulakan pemasukan anda, inilah segala-galanya yang boleh anda lakukan pada hujung minggu ini untuk mempersiapkan kesyukuran … dan semua yang perlu menunggu. Mari memecah menu Thanksgiving yang biasa.

Hors D’oeuvres

Penyunting makanan digital Dawn Perry berkata ada pasti perkara yang boleh anda lakukan pada hujung minggu ini untuk bersiap sedia untuk bahagian pembuka hari besar. Mengandungi zaitun? Dapatkan bayi-bayi yang mengkritik hujung minggu ini-mereka akan menjadi lebih baik apabila mereka duduk. Kacang atau biji, seperti pepitas, boleh dikocok dan dibakar pada hujung minggu ini juga. Hanya simpan mereka dalam bekas ketat udara, dan mereka akan segar apabila anda sudah bersedia untuk mereka. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang perlu anda tunggu. Bola keju (anda tahu anda mahukan satu) dan dips harus dilakukan sehari lebih awal atau pagi-pagi. Jika anda mahu toast roti anda sendiri untuk crostini, tunggu sehingga awal dalam seminggu. Melayani pelayan? Jangan potong bunga kembang kol, lobak dan kayu saderi sehingga Rabu. Anda juga akan memerlukan banyak ais untuk Thanksgiving. Jika anda mempunyai ruang beku, sekarang adalah masa untuk mengambil beberapa beg. Jika tidak, ambil minit pada hujung minggu ini untuk mengingatkan nota melekit pada pintu depan, stereng, cermin bilik mandi, dan sebagainya..

Salad

Sekiranya anda telah mengambilnya hijau, perkara berdaun anda perlu untuk salad Thanksgiving, anda pasti boleh mencuci mereka hujung minggu ini. Jalankan mereka di bawah air sejuk, keringkan dengan baik, kemudian bungkusnya di tuala kertas lembap dan simpannya dalam beg plastik di dalam peti sejuk. Perry tidak mencadangkan memotong atau merobek sayur-sayuran sehingga pagi, tetapi itu akan menjadi mudah jika mereka bersih dan bersedia untuk pergi. Anda juga boleh membuat vinaigrette hujung minggu ini. Simpan di dalam balang yang sudah dibajak, dan goncangkannya apabila anda sudah bersedia untuk menggunakannya. Kami tidak perlu mengingatkan anda bahawa salad tidak boleh dipakai sehingga beberapa saat sebelum berkhidmat, betul?

Arugula, parsnip, dan salad epal

Stuffing

Perkara yang bagus tentang pemadat adalah bahawa ia memerlukan roti kering dan kering. Cubalah roti anda hujung minggu ini, kemudian biarkan ia duduk, ditemui, di atas kuali lembap semalaman untuk mengeringkannya dengan betul. Selepas itu, simpannya di dalam beg zip-top. Herba boleh dibasuh, dipadamkan kering, dan disimpan dalam tuala kertas lembap, seperti sayur-sayuran yang anda buat untuk salad anda, tetapi jangan terlalu berlebihan dan memotongnya. Mereka akan berkurangan jika dipotong terlalu jauh terlebih dahulu. Menggunakan bacon dalam pemasakan anda? Jangan ragu untuk memotongnya dan simpan di dalam peti sejuk. Selain itu, ia adalah sedikit permainan menunggu. Tetapi tidakkah ia berasa lebih baik kerana anda telah mencapai begitu banyak?

Kentang lenyek

Malangnya, tidak banyak yang boleh anda lakukan dalam cara mempersiapkan anda kentang lenyek (atau mana-mana hidangan kentang yang anda merancang untuk berkhidmat) terlebih dahulu. Mengupas dan memotong mereka lebih awal daripada yang betul sebelum anda memerlukannya akan menyebabkan mereka teroksida dan coklat. Tiada siapa yang suka kentang tumbuk coklat. Anda boleh membuat mereka awal pagi Thanksgiving, sebelum terburu-buru gila, dan membuat mereka nyaman di crockpot pada suasana “hangat”.

Ubi keledek

Walaupun ubi keledek tidak akan menghalang cara kentang kentang Idaho, Russet, atau Yukon Emas akan, mereka mempunyai kecenderungan untuk mengering dan menghilang ketika dibuat terlalu jauh terlebih dahulu. Elakkan spesimen keras yang tidak sedap dipandang dan tahan keinginan untuk mengupas dan memotong mereka hujung minggu ini. Mempunyai pesta kentang-mengupas dengan kopi pagi anda pada Hari Kesyukuran. (Ini juga merupakan tugas yang sangat baik untuk memberi kepada tetamu yang bersemangat.)

Skuasy

Skuasy, seperti semua yang lain sayur-sayuran yang tahan lasak anda akan berurusan dengan (wortel, bawang, dan saderi untuk pemadat anda, sebagai contoh), tidak perlu dibuat sehingga hari sebelum Kesyukuran. Menunggu sehingga pagi Kesyukuran untuk menggosok, mengupas, dan memotong semua sayuran anda hanya meminta tekanan yang tidak perlu. Lakukan semua pembelian anda hujung minggu ini, kemudian pada hari Rabu, cari masa yang tenang, bertukar beberapa lagu yang baik, dan menjadi salah satu dengan pisau tukang masak dan papan memotong.

Turki

Awak spatchcocking your turkey tahun ini, kan? Sekiranya itu berlaku, anda boleh mengeluarkan tulang belakang dan menjaga kerja-kerja yang tidak kemas sekarang. Sesetengah tukang jagal akan menangkap spektrum untuk anda, tetapi jika anda melakukan tugas itu sendiri, video ini akan menunjukkan tali kepada anda. Jangan buang balik ayam belanda sebaik sahaja anda mengeluarkannya. Gunakannya untuk membuat stok, yang boleh anda gunakan dalam saus anda-lebih banyak lagi di bawah. Menggunakan air garam kering di ayam belanda bermakna anda tidak perlu memohon sapukan sehingga malam sebelum Kesyukuran, jadi tidak perlu menekankan tentang cara memohon sekarang-walaupun anda boleh mencampurkannya bersama dan menyimpannya dalam bekas yang dimeteraikan. Jika anda perlu mencairkan burung itu, ingat bahawa ia boleh mengambil masa selama enam hari untuk seekor ayam belanda lebih daripada 20 paun. Carta ini menawarkan garis masa berguna untuk berat kalkun dan pencairan.

Sekiranya anda menjamu selera, anda boleh menyediakan ayam belanda anda awal.

Gravy

Walaupun anda tidak boleh membuat anda kuah Sehingga Thanksgiving (tidak ada kuah lengkap tanpa pemotongan panci!), anda boleh-dan harus-buat stok terlebih dahulu. Resipi ini untuk stok ayam panggang menggunakan leher dan belakang seekor ayam belanda, dan disokong oleh ayam belanda atau sayap ayam. Setelah stok disejukkan, simpannya di dalam penyejuk beku, kerana anda tidak akan memerlukannya sehingga hari besar. Pindahkannya ke peti sejuk pada petang Selasa, jadi ia mempunyai banyak masa untuk mencairkan. Anda mendapat mata bonus untuk memasak satu kumpulan besar untuk digunakan untuk sisa ramen kalkun.

Cranberry Sauce or Relish

Di sinilah kesediaan anda benar-benar akan membiarkan anda bersinar: Menurut Perry, anda boleh membuat anda sos kranberi, dari awal hingga akhir, hujung minggu ini. Tidak perlu membekukannya; ia akan tetap baik dalam bekas yang tertutup dengan baik di dalam peti sejuk. Kami juga mempunyai resipi untuk sos kranberi jellied klasik yang kelihatan seperti dan mengekalkan serta pelbagai tin, hanya selalunya lebih enak.

Pie (atau Galette!)

Sama ada anda membuat pai atau galet tahun ini, kerak adalah sesuatu yang anda boleh mengetuk senarai prep anda hujung minggu ini. Malah, ia lebih sesuai untuk buat doh sekarang, apabila dapur anda tidak beribu-ribu (memberi atau mengambil beberapa darjah), terima kasih kepada ketuhar dan stovetop. Kerak adalah paling mentega, paling laris apabila ditanam sebelum dibakar, jadi ambil kesempatan sekarang untuk membuat doh. Sekiranya pai anda memerlukan par-baking seperti pai labu ini-pergi ke depan dan lakukannya pada hujung minggu ini juga. Biarkan kerak sejuk sepenuhnya, kemudian bungkusnya dan simpan kerang di dalam peti sejuk. Jika pai anda dibakar semua dalam satu pergi-seperti pai epal ini dengan saus karamel yang dibumbui – bungkus doh dengan ketat dan gulung, isi dan bakar pada hari Rabu.

Perlu bantuan tambahan? Muat turun apl Thanksgiving kami.