Ini Kopi Liqueur Sangat Cantik Bermakna Kita Boleh Minum Putih Rusia Sekali Lagi

Selain roti bersaiz alpukat dan saudara Hemsworth, budaya kopi adalah salah satu eksport utama Australia. Jangan percaya saya? Pergi ke kejiranan yang paling sesuai yang anda ketahui, kemudian cari sekitar kafe yang menyenangkan. Anda tahu, orang yang putih putih pada menu, pencahayaan yang hebat, dan barista yang tidak adil di belakang merah jambu merah La Marzocco? Tanda-tanda itu semua menunjuk satu perkara: Australia.

Jadi, benar-benar sesuai bahawa putaran moden minuman keras kopi datang dari tanah bawah (maaf, tetapi saya terpaksa mendapatkan sekurang-kurangnya satu rujukan Lelaki Di Tempat Kerja di sini). Ia dipanggil Encik Black, dan ia adalah minuman beralkohol minuman yang paling berkafein dan yang diarahkan oleh seni. Setiap botol mempunyai 25% ABV, dan 1100 mg kafein seliter, yang merosot hingga sekitar sepuluh kali lebih banyak kafein berbanding kafe kopi biasa seperti Kahlúa. Namun, pukulan Mr Black adalah seperti ½ hingga ⅓ pukulan espresso, tidak terlalu besar seperti latte pagi biasa, tetapi boleh dirasai.

Kesatuan alkohol dan kafein yang kuat, ingatlah apabila Empat Loko bersifat undang-undang
Vodka gandum Australia dengan tiga biji kopi Arabica kelas atas: Baroida Estate, Kutere Microlot, dan Estet Ngila Coffee. Setiap varieti dipanggang secara berasingan untuk memaksimumkan potensi perisa individu. Ia satu langkah yang rewel, tetapi satu itu sepatutnya menenangkan keranjang kopi yang menunggu untuk menerkam di bahagian komen. (Sebagai bekas barista, saya boleh mengatakannya.) Dan hasilnya bercakap untuk diri mereka sendiri: minuman liqueur kopi yang licin dan segar yang jelas kopi pertama, vodka kedua.

irishcoffee_VCC
Matt Duckor

Oh, betapa mudahnya, ia adalah musim kopi Ireland.

Tetapi anda masih boleh memberitahu ada alkohol di sini. Whiff alkohol menceritakan bunyi bising tetapi hadir. Sebenarnya, ini bertujuan untuk membuat beberapa koktel kafein. Saya akan memberi nasihat untuk menambah pemanis, sebagai pukulan lurus dari Mr Black rasa tentang sebagai manis seperti makan kopi diner.

Campurkan ia menjadi “sejuk” dengan wiski rai dan pengecut oren, menguatkan kopi Mai Tai, atau menyiramnya dengan seltzer untuk mengambil minuman kopi-seltzer yang menyukai anak-anak sejuk. Minum beberapa untuk memulakan malam yang besar, sewa The Big Lebowski di iTunes dan buat White Russian dengannya, atau tuangkan sedikit percikan ke atas ais krim kegemaran anda untuk mengambil alkohol di affogato. En. Black ditakdirkan untuk muncul di brunch berikutnya yang hangat-dan jika anda tidak mencari minuman hari, apa yang anda benar-benar membaca tentang alkohol kafein di tempat pertama?

Sekitar $ 40 sebotol, ini pasti a kraf minuman keras kopi-kami juga suka St George, yang mempunyai nota chicory dan jam di $ 35. Botol, pelbagai lukisan garis mengingatkan kad tarot reka bentuk sekolah, membantu melembutkan pukulan. Semakin banyak anda tuang, lebih banyak lukisan diturunkan. Minum incentivized! Apabila botol saya kosong, saya bercadang untuk menyimpannya sebagai pasu. Ia akan menampung kira-kira satu bunga matahari, yang entah bagaimana, merasa sesuai.

Beli botol 750 ml Mr Black untuk $ 40

Kemudian perbaiki affogato anda seterusnya:

Spiced Coffee Affogato dengan Ice Cream