Ini Jarred Sour Cherries Harus Live In Pantry Anda

Kebanyakan buah-buahan dalam tin boleh diabaikan di rak kedai runcit, pergi untuk duduk dengan sirap tebal, manis, gloppy. Satu pengecualian? Ceri asam. (Baiklah, supaya mereka biasanya datang dalam balang kaca, tetapi idea itu sama.)

Ceri ceri adalah pelbagai ceri yang, seperti namanya, tart dan masam. Seperti rakan-rakan mereka yang lebih manis, ceri masam hanya sekitar selama beberapa bulan pada bulan Mei dan Jun, apabila kami mengisi beg tote kami dengan mereka. Tetapi tidak seperti rakan-rakan mereka yang lebih manis, mereka terlalu berasid untuk makan segar daripada tangan, melainkan jika anda suka memasak. Kami suka untuk membuangnya dan membakarnya dalam pai dan pencuci mulut musim panas lain (walaupun pizza ini!). Apabila anda tidak mempunyai masa (atau kesabaran) untuk pucuk paya ceri, atau terjebak dari musim dan tidak dapat mencari mereka-pergi ke balang. Jarred ceri boleh didapati sepanjang tahun dan akan memberikan rasa yang sama kepada apa sahaja yang anda masak.

masam cherries ice cream
Foto oleh Chelsie Craig

Siapa yang memerlukan taburan apabila anda mempunyai ceri masam yang indah?

Terdapat beberapa jenama di luar sana, tetapi editor makanan senior Chris Morocco adalah sebahagian daripada Trader Morello Merah Morello dalam Sirap Cahaya (Morello adalah pelbagai ceri masam), yang, anda boleh mencari dalam talian.

“Tidak kira jenama, perkara yang paling penting ialah mereka mesti datang sirap cahaya,“Kata Maghribi. “Jika ia adalah sirap berat, itu bermakna ia akan disalut dengan cecair ultra-tebal, ultra-manis. Sirap cahaya hanya sedikit air yang manis, sesuai untuk mengandung ceri tetapi tidak mengubah seluruh balang ke dalam kotor, kekacauan gigi yang mengotorkan gigi. Ceri mengekalkan bentuk dan rasa menggigit mereka, dan anda boleh mengalirkannya dengan mudah sebelum menggunakannya. “

Dikeringkan, mereka masih agak masam, walaupun tenggelam dari dibungkus dalam sirap gula, itulah sebabnya kami ingin menggunakannya untuk baking. Mereka adalah sub besar untuk rumpun di Buckwheat Rhubarb dan Strawberry Galette, kerana rhubarb bukan hasil yang paling mudah didapati. Anda boleh melemparkannya ke dalam gula dan membuangnya dalam kek, seperti Cake One Bowl Downside Down ini. Mereka hebat dalam pai, atau dicampur menjadi yogurt untuk sarapan pagi. Cobalah memasak mereka dengan beberapa gula dan air, memberi mereka konsistensi seperti kompos untuk menghancurkan ais krim. Mereka benar-benar ceri di atas.

Sekarang dapatkan baking:

One-Bowl Cake Downside Down