Espresso Cola: Beri Soda Anda Rawatan Kopi Yang Benar

Terdapat kafein dan kemudian ada jenis kafein besar waktu yang anda akan dapat dari topping botol Coca-Cola dengan dua tembakan espresso. Tetapi itu semacam titik, menurut Mike Haft dan Harrison Suarez, pemilik Kompas Kopi di Washington, D.C., di mana minuman tersebut dihidangkan. “Ia adalah untuk masa-masa apabila anda benar-benar perlu mendapatkan barangan yang dilakukan,” kata Haft.

Bekas pegawai infantri di Kor Marin A.S., Haft dan Suarez mula memikirkan idea itu kerana, “Apa lagi Amerika daripada Coca-Cola?” Jawapannya: “Coke dengan kopi Compass,” sudah tentu. Pewarna Emas Espresso yang kompas kopi-campuran Brazil, Guatemala, dan kacang Sumatra – adalah coklat dan yis cukup untuk mengatasi manis manis soda tersebut. Suarez mengatakan bahawa mereka menggunakan campuran kopi gelap-gelap, “tetapi tidak dibakar seperti ikan duyung melakukannya.” Keputusan akhir: Kopi dan soda yang bahagiannya sama dengan es dan bergelembung-super menyegarkan tetapi tidak terlalu terang.

Ia juga jenis pick-me-up sempurna untuk mencipta minuman di rumah (walaupun Haft dan Suarez tidak mengesyorkannya). Lebih baik lagi, cambuk satu di pejabat anda pada pukul 3 petang. menggunakan mesin kopi dan mesin penjual yang ada. Tetapi jika anda membuat Espresso Cola tanpa mesin espresso, gunakan pekat kopi kopi panggang sederhana-bukan buah campuran Ethiopia – atau cari cara untuk membuat minuman keras espresso-pekat. Jika tidak, anda menghadapi risiko menghirup minuman kopi Coca-Cola yang dicairkan di mana rasa tidak cukup sesuai.

Pertama, mulakan dengan Coca-Cola. Haft dan Suarez lebih suka Mexico Coca-Cola kerana ia dibuat dengan gula sebenar dan bukan sirap jagung fruktosa tinggi. Apa yang anda perlukan seterusnya adalah dengan mengatasinya dengan espresso anda-atau versi sementara. Kompas menggunakan 17 gram kopi dalam bakul untuk 34 gram espresso yang ditarik-nisbah satu hingga dua. Untuk mendapatkan rasa kopi yang besar dengan fizz yang menyenangkan dan menyegarkan, pastikan untuk melakukannya dalam perintah itu: Tuangkan soda terlebih dahulu, kemudian top it off dengan kopi.

Tetapi memberi amaran bahawa rangsangan kafein bukanlah jenaka. Bukan itu yang kita fikirkan. Espresso Cola begitu baik sehingga kami sanggup mengorbankan sedikit tidur untuk minum lebih kerap. Kecuali, apabila kita memikirkannya selepas waktu itu, kita berfikir kita akan memajukannya dengan sedikit Fernet-Branca atau rum.