Diane Lane Mendedahkan Apa Penggambaran Adegan Makanan Sebenarnya Suka

Chocolate crème brûlée dengan kerak gula hancur. Rak kambing dengan sayur sayuran mentega yang dipanggang mentega. Bakul berkelah funky ash-ripened yang matang, baguettes berkerak dan strawberi yang berair. Ini adalah beberapa hidangan yang Diane Lane watak, Anne, menelan perjalanan pencinta makanan melalui Perancis di komedi romantis Eleanor Coppola yang diarah keluar minggu ini, Paris Boleh Tunggu. Dan bukan hanya wataknya yang menikmati hidangan Perancis terbaik-Lane dengan senang memakannya selepas mereka dipanggil “dipotong,” juga.

Makanan yang lazat hanya dilihat melalui beberapa gigitan dari setiap watak, kerana Jacques (Arnaud Viard), seorang lelaki Perancis yang menawan Anne (Lane) dari Cannes ke Paris sementara suaminya (Alec Baldwin) cenderung untuk berniaga. Pemandu selama tujuh jam itu menjadi maraton makanan dua hari, dipenuhi dengan croissant, ikan salutan kentang yang renyah, dan escargot. Walaupun Lane telah kedua-dua dimasak dan dimakan dalam berpuluh-puluh filem, ia adalah Paris Boleh Tunggu‘s tembakan pesat, tembakan 28 hari yang dia paling banyak terlibat. “Saya terbeban dengan semua jenis keju yang saya terdedah, dan kawasan wain yang luas,” katanya. Selamat menjamu selera. “Saya akan membungkus apa sahaja yang ditetapkan dan meletakkannya di dompet saya untuk membawanya pulang dan memakannya.”

paris can wait
Classics Sony Pictures

Lane dan Viard berkelah Paris Boleh Tunggu.

Dan walaupun Lane mengakui bahawa dia “tidak melampau makanan keluar“pada hari yang panjang makan adegan,” itu pasti tidak berlaku pada filem ini-makanan itu terlalu baik. “Tetapi ia tidak semudah menikmati beberapa gigitan makanan semasa anda berada di tengah-tengah kejadian. Semuanya adalah tentang kesinambungan sehingga filem akhirnya dapat diedit bersama-sama dalam pasca pengeluaran.

“Saya akan mula melihat jika ada cincin yang terbentuk di bawah kaca atau jika ia berpeluh dan tidak seharusnya, atau jika ais cair, atau jika kaca itu kosong kosong berbanding dengan bagaimana ia. Anda perlu mengekalkan perkara, kerana anda tidak boleh kembali dua gigitan yang lalu,”Jelas Lane.

paris can wait cheese
Classics Sony Pictures

Lane telah untuk makan semua keju ini.

“Orang penyokong itu benar-benar sedar dan mereka memastikan mereka memberikan anda tepat jumlah yang sama. Tetapi sangat jarang adalah perkara-perkara yang dipetakan sepenuhnya. Biasanya anda melakukannya sekali dan kemudian anda cuba Buat semula apa sahaja yang anda lakukan,”Tambah Lane.

Kadang-kadang Lane akan pergi ke monitor dan menonton main semula untuk mendapatkan semua maklumat yang betul. Dia menjelaskan: “Tidak menyenangkan, tetapi kadang-kadang saya suka, ‘Baiklah, saya meletakkan siku saya di meja pada ketika itu dan saya mengambil gelas itu dan saya memegangnya ke mulut saya dan saya katakan apa yang saya katakan tadi Saya menghirup ayat itu. ‘ Ia menjadi algebra. Ia menjadi trigonometri atau sesuatu yang saya tidak baik.”

paris can wait lamb
Classics Sony Pictures

Watak Lane, Anne, merapatkan gambar setiap hidangan dalam filem itu. Ini adalah tembakannya dari kambing dan wortel bayi.

Dedikasi itu tidak selalu dipadankan oleh orang-orang di sekelilingnya, walaupun. “Terdapat beberapa pengarah yang suka, ‘Matching adalah untuk pussies.’ Dan saya seperti, ‘Nah, anda tahu apa? Kemudian itulah yang saya. ‘ Saya mahu menyelaraskan perkara dan dapatkan pukulan sebelum saya makan 55 stik. “

Lane mempunyai satu lagi haiwan kesayangan besar mengubati adegan makanan. “Saya tidak tahan apabila orang benar-benar tidak pernah meletakkan makanan di dalam mulutnya,”katanya sambil mengeluh.” Masa apabila anda bercakap semasa makan adalah rumit, tetapi saya lebih suka apabila anda boleh menyelam dan bermakna. Sesetengah pelakon ayam keluar. “

paris can wait chocolate
Classics Sony Pictures

Pencuci mulut coklat mousse yang dipanggil Nipples Venus adalah kegemaran Lane dalam filem itu.

Selain masalah kesinambungan dengan jumlah cecair dalam cawan, minum di skrin adalah lebih mudah. Tetapi ia jarang sekali alkohol sebenar dalam kacamata itu-terutamanya dalam filem seperti Lane Di bawah Tuscan Sun di mana vino itu bebas mengalir.

“Mereka berjaya mencari cara yang bijak untuk membuat wain kelihatan nyata dalam filem-filem pewarna khas di dalam air paling banyak masa untuk mendapatkan pewarna juuuust betul,”dia mendedahkan.” Tetapi saya menyimpan penggunaan wain selepas kerja. Saya hanya ingin tidur sekiranya saya mempunyai alkohol sebelum matahari terbenam, dan saya rasa tidak bijak untuk tidur di tempat kerja. “

Anda juga boleh membuat coklat soufflés:

Bittersweet Chocolate Soufflés