Dari Mint Julep ke Derby Daiquiri: Apa Cocktail untuk Minum di Perlumbaan Kuda

Perlumbaan kuda marquee dan trek mereka semua mempunyai koktel tandatangan mereka. Bolehkah anda memikirkan Kentucky Derby di Churchill Downs tanpa mendedahkan bahawa khinzir khinzir mint keluar dari hidung anda seolah-olah anda menyeruput julep mint keluar dari cawan perak yang berpeluh? Walaupun Black-Eyed Susan-koktel rasmi dari Preakness Stakes di Pimlico-tidak menarik pengabdian yang sama sebagai minuman saudara perempuannya yang lebih selatan, ia mendapat mata untuk menghormati bunga negeri rasmi Maryland.

Dan apabila kegemaran-kegemaran California Chrome mengambil ke dalam kotoran dalam cubaannya untuk Triple Crown pada hari Sabtu di Belmont Park, anda pasti yakin akan ada banyak pertahanan di tempat berdiri di Belmont Jewel-koktel rasmi baru di Belmont Stakes-kerana mereka menonton sejarah ( mungkin) dibuat.

Tetapi apabila anda tersesat dari Big Three perlumbaan tulen, anda berada dalam keadaan haus ketika datang ke koktail tandatangan yang menonjol untuk trek perlumbaan kuda yang hebat. Pasti, Santa Anita Park di California mempunyai Sure Bet semasa Santa Anita Derby, dan Tampa Bay Downs di Florida mempunyai Jubilee Strawberi, tetapi banyak arena hebat yang lain untuk sukan ini layak lebih baik daripada yang mereka miliki.

Kami memutuskan untuk membetulkannya, dengan bantuan pencampur utama (dan peminat kuda) Dale DeGroff dan kemahiran cocktail kami yang jauh lebih sederhana. Fikirkan ia sebagai perkara yang pasti dan jangka panjang memenangi anda exacta.

Salah satu misteri terbesar dunia koktel dan lumba kuda yang bertindih adalah hakikat bahawa Kentucky Keeneland, hanya satu jam memandu dari Bourbon County, tidak mempunyai koktail rasmi sama ada untuk dirinya sendiri atau untuk acara besarnya, Bluegrass Stakes . (Dan, ya, kita menyemak semula bahawa dengan pegawai-pegawai di sana.) Walaupun pilihan yang jelas akan menjadi koktel, para pelayan bar trek sudah berkhidmat, Keeneland Breeze (yang sebenarnya namanya Spring Meet) atau Bloody Mary yang pernah popular , DeGroff memenangi Boulevardier untuk kursus sempurna-gambar yang terletak di bukit-bukit Kentucky tengah.

“Ini adalah koktail yang indah dengan bourbon, vermouth, dan Campari yang dicipta oleh orang Amerika di Paris semasa hari-hari ekspatriatnya antara peperangan,” kata DeGroff. “Dan ia adalah minuman terkenal di Harry’s Bar, di mana Hari Derby adalah perayaan besar.”

Dan DeGroff perlu tahu, seperti yang anda lihat di sini.

Di Pantai Barat, litar perlumbaan Del Mar banyak berbangga-di mana Seabiscuit dengan terkenal memenangi hadiah $ 25,000 yang luar biasa terhadap Ligaroti pada tahun 1938 dan memperkenalkan perlumbaan tulen kepada penonton radio nasional. Popular dengan peminat muda dan perempuan, ia terletak tepat di sebelah Lautan Pasifik, tetapi tanpa koktel tanda tangan yang menakjubkan di tangan. DeGroff mencadangkan bahawa koktel yang sesuai untuk trek California akan memberi penghormatan kepada santo pelindungnya, Bing Crosby, yang membuka kursus pada tahun 1937 dan kini meminjamkan namanya kepada salah satu kaum besarnya, Bing Crosby Stakes. Lagu ini tetap sering memainkan salah satu lagu popularnya, “Di mana Turf Memenuhi Surf.”

“Crosby juga terlibat dalam import pertama 100 peratus biru-agave tequila, Herradura, pada tahun 1979,” kata DeGroff. “Sebelum itu, hanya mixto tequila boleh didapati di Amerika Syarikat. “

Oleh itu, bagi sejarah Del Mar yang saling berkaitan dengan Crosby, DeGroff mencadangkan koktail reposado, soda limau gedang (jenama Jarritos atau Izzies), garam halal, dan ais, yang dihiasi dengan hirisan grapefruit atau kapur kapur.

“Adalah sesuai untuk mencurahkan La Paloma yang terkenal,” katanya.

Jangan lupa sumbangan bersejarah Midwest untuk perlumbaan kuda, sama ada.

“Arlington International dibuka pada tahun 1927 di luar Chicago mempunyai banyak permulaan,” kata DeGroff. “Sistem alamat awam pertama yang menjadi salah satu tandatangan trek di seluruh negara. Siapa yang boleh duduk berpuas hati apabila kuda bertukar ke rumah dan pengumuman menjerit, ‘Dan ke bawah peregangan mereka datang!’ Mereka juga memasang kamera penamat foto pertama, tetapi perkara yang mereka paling teringat ialah dompet pertama $ 1 juta dalam perlumbaan kuda, pada tahun 1981 dan memanggil Arlington Million. “

Jadi koktel yang sepatutnya menjadi koktel tandatangan Arlington adalah jelas.

“The Million Dollar Cocktail dari Book Savoy Cocktail yang asal, terpaksa menjadi pilihan kami di sini, dan ia adalah klasik terlupakan yang memerlukan perhatian.”

(Dan berasa bebas untuk menambah rasa pomento aromatik sendiri DeGroff kepada resipi, tentu saja.)

Di Florida’s Gulfstream Park, Florida Derby adalah salah satu perlumbaan paling penting di negara ini untuk murni-murni, dan batu loncatan utama ke Kentucky Derby. Nasib baik, Florida Derby sudah mempunyai minuman tandatangannya sendiri, dan yang baik yang menangkap semua intipati bar tiki Florida Selatan. Malangnya, nampaknya telah dibayangi oleh julep selepas kegembiraan awal populariti apabila dicipta di Ft. Restoran Mai-Kai yang terkenal di Lauderdale pada tahun 1959. DeGroff mengatakan sudah tiba masanya untuk menyinari cahaya lagi di Derby Daiquiri.

Oh, dan kami telah menyebut bahawa kami mempunyai cadangan kami sendiri untuk minuman tandatangan untuk trek yang hebat, bukan? Bagi mana-mana perlumbaan di Kursus Perlumbaan Saratoga, sebuah pujian untuk sukan raja-raja memukul dab di sekelompok bandar-bandar kolar biru di bahagian bawah New York, mungkin tidak ada yang lebih sesuai untuk turun ketika anda menonton kuda daripada baik, sejuk Saratoga Lager, dibancuh di Saratoga Springs yang berdekatan.

Kerana kadang-kadang koktail terbaik untuk perlumbaan bukan koktel sama sekali.