Dapatkan Kereta Kereta Api: The Beer yang Magically Goes with Everything

Ia adalah hari-hari anjing musim panas, perjalanan anda adalah kejam dan hari kerja adalah panjang. Anda berpeluh lebih banyak daripada bir anda. Apa itu bir yang kamu minum? Adakah itu IPA berat berat di tangan anda?

Perdagangan dalamnya untuk gose.

Sekarang adalah masa untuk bir yang menyegarkan yang tidak akan membuatkan anda mahu mengamuk air atau tidur sebentar tetapi yang mempunyai rasa dan watak. Sekiranya anda tidak menyimpan stok anda dengan gose (disebut “go-sah”), teruskan dan mulakan.

Gose adalah bir ringan yang dibuat dengan air, gandum, ketumbar, dan garam, dan biasanya harus 4-5% ABV. Jika anda sudah biasa dengan bir masam, ia adalah pada akhir ringan spektrum itu, seperti Miller Lite daripada bir masam. Gose cenderung mempunyai rasa lemon yang baik, masam dan tart yang selesai bersih dan menggelitik lidah dengan sedikit garam. Rasa itu menggabungkan untuk membuat bir yang menyegarkan, sempurna untuk pantai, barbeku, dan minuman di tempat duduk-di-depan-yang terdekat. Kandungan alkohol yang rendah dan penambahan asin tidak akan meninggalkan anda lembab dan kering seperti IPA berganda. Sebenarnya, hampir seperti anda tidak minum bir sama sekali, tetapi sepupu yang lebih muda yang berkaitan dengan kombucha tetapi keluarga tidak suka bercakap mengenainya. Tetapi ia adalah bir, dan anda akan dapati di lorong kedai runcit yang dibuat oleh Westbrook, Anderson Valley, Six Point, Sierra Nevada Otra Vez, atau Victory Kirsch Gose.

gose-tin

Gos tin dari Westbrook Brewing Co, Sixpoint, Anderson Valley Brewing Compan, Brewing Carton, dan Brewing Nation Nation. Gambar oleh Laura Murray

Satu bir Jerman berasal, ia dibancuh di dalam tangki atas terbuka yang membolehkan bir untuk mengambil yis liar dan mendapatkan rasa funky, tart yang saya menggali begitu banyak. Dan ia membuat kemunculan besar di sini di A.S. dan di negara-negara penyayang bir yang lain. Perhatikan Gose Vermont’s Lost Nation, Sakura dari Carton di New Jersey, Hose dari De Garde di Oregon, dan Hop Gose Weasel Chicago dari Marz Community Brewing.

Minum bir ini dengan makanan panggang-ketajamannya menyegarkan dan kekacauan asin memotong kebanyakan hidangan dengan baik di langit-langit. Mereka juga hebat dengan makanan pedas. Tetapi jujur, gos benar-benar pergi dengan segala-galanya. Anda tidak boleh salah (kecuali jika anda memasangkannya dengan gusi basi yang anda dapati di dalam poket atau sesuatu).

Berkaitan: Mengambil Lawatan Jalan Epic, Berasaskan Bir di Sekitar Vermont