Cinta saya untuk Spatula ini Adakah Borderline tidak sihat

Di crock utensil saya di rumah, saya mempunyai 10 spatula. Dan perkara itu, saya sebenarnya menggunakan mereka semua, dari spatula ikan saya (pancake!) Ke spatula offset saya (frosting kek!). Saya mendapat pelik dengan spatula-dan sudu kayu untuk perkara itu-mereka seperti kanak-kanak dapur saya, masing-masing dengan kemahiran dan ciri khas mereka sendiri.

Tetapi jika saya terpaksa memulakan spatula mengundi di luar pulau itu, saya tahu bahawa silikon lavender saya GIR mini-spatula akan menjadi salah satu berdiri yang terakhir. Ia tidak membengkokkan terlalu banyak seperti yang dilakukan oleh getah, dan ia hanya saiz yang betul (kira-kira 8 inci panjang) untuk pelbagai tugasan dari mengaduk periuk beras untuk menyelamatkan sisa terakhir adunan kuih dari mangkuk.

Paling penting, ia adalah satu-satunya spatula yang saya akan gunakan untuk telur hancur; ia sempurna membentuk telur-telur ke dalam jisim berbulu yang saya mengidam. Ia adalah mesin basuh pinggan mangkuk-selamat, tetapi juga sangat mudah untuk mencuci tangan, tidak seperti beberapa lain spatula saya yang akan kekal tidak bernama. Singkatnya, ia lebih teguh berbanding dengan spatula saya yang lain, namun masih memberikan jumlah yang sesuai untuk membengkok.

Saya mempunyai spatula ini selama bertahun-tahun, dan ia kelihatan seperti yang baru. Saya terkejut apabila saya tidak dapat menemuinya kerana suami saya tidak sengaja meletakkannya di tempat yang salah. Dan selepas jurugambar kakitangan kami menembak gambar di atas, saya semacam panik yang berhubung dengan pasukan foto untuk memastikan bahawa saya akan mendapatkannya tidak lama lagi-saya mungkin bahkan telah menggunakan frasa “Saya hanya mahu menjejaki spatula saya yang saya sayangi.”

Jadi, di sinilah ia menjadi sangat pelik. Untuk pesta bachelorette saya dua tahun yang lalu, saya ingin memberikan hadiah kepada teman-teman saya sebagai satu terima kasih untuk perjalanan ke sebuah kabin di New York untuk hujung minggu. Saya akhirnya membeli mini spatula GIR dalam semua warna. Semua orang mendapat spatula! Dan dengan itu, hashtag bachelorette saya dilahirkan: #spatularette.

Beli: GIR Mini Spatula, $ 12 di Amazon

Kemudian buat telur hancur terbaik dalam hidup anda:

Telur Scrambled Soft Soft