Cinta saya untuk Orang Takut Ini Mengetahui Tidak Had

Sejak saya membeli Kobenstyle® 2-quart Saucepan oleh Dansk, yang telah saya dijuluki “Tiny Dansker” saya, saya telah menjadi sebahagian daripada makanan tunggal: mangkuk sempurna nasi dengan sayur-sayuran kukus, pasta semalaman yang mudah, dan sup berlimpah.

Kayu jati mengendalikan pengaliran haba dan mencegah luka bakar; keluli bersalut enamel sangat mudah dibersihkan; dan terbaik untuk yang terakhir, tudung menjadi trivet, bermakna anda boleh mengambil Pasta al Pomodoro dari dapur ke meja. Tidak perlu dikatakan, kemasan gaya Scandi putih juga membuatkan saya kelihatan jauh lebih menarik daripada saya.

Tetapi, demi kepentingan ketelusan: Saya mungkin tidak pernah membeli periuk ini sama sekali tidak saya berpindah ke New York City dan mengalami mikrokosmos yang dapur pertama saya. Itu, dan saya murah. Menyalahkan ibuku dan mantra hidupnya: “kurang lebih banyak.”

Di rumah di Australia, makan malam memasak adalah aktiviti yang luas, yang telah dipenuhi oleh keperluan sepanjang minggu ini, dan sebagai pencegup seperti sponge untuk bir yang menghirup di pantai pada hujung minggu. Ia bukan sesuatu yang membuatkan anda orang yang lebih baik dalam apa cara, atau unik. Apabila saya berpindah ke New York City pada tahun 2015 dan memilih untuk terus memasak makan malam-dan dengan itu memasak bekas kuartal sisa untuk bekerja setiap hari-orang menganggap saya seorang kudus. “Kamu begitu baik,”Mereka akan berkata. “Saya perlu memasak lebih banyak. “

Tetapi saya tidak rasa baik. Saya berasa sesak dan goyah. Dapur baru saya adalah saiz bilik mandi bilik mandi, mesin basuh pinggan mangkuk dan kurangkan dulang. Rakan sebilik saya percaya bahawa ketuhar adalah lebih baik untuk menyimpan kasut daripada pai gembala. Itu adalah huru-hara: anggota yang terbakar, berkulit di quinoa, dan terburuk, begitu banyak hidangan di dalam tenggelam semua masa. Saya tahu saya memerlukan sesuatu yang melakukan semuanya.

Masukkan: tempoh masa saya merujuk sebagai Life After Tiny Dansker (LATD). Saya mula-mula melihatnya di Rumah Of The Brave, di Greenpoint. (Inilah saya mempercayai dia adalah sejenis, bukan logam yang dihasilkan secara besar-besaran.) Saya baru saja makan kek oren darah dari Bakeri, matahari sudah keluar, dan saya berasa lelah. Penderitaan pembeli biasa saya telah turun, terkejut dengan tergesa-gesa gula. Saya mengambilnya, menggambarkan perkara yang sangat penting, menyedari pengubah hayatnya, meletakkannya, pulang ke rumah, dan membelinya secara online (eep!).

Sejak itu, dia menjadi wanita kanan saya. Telur goreng? Tidak konvensional, tetapi sangat tidak melekat. Mentega cair untuk kek roti rye coklat? Oh, dalam sekejap. Bawang bawang putih dan bawang putih? Kanak-kanak bermain. Semua dalam semua, trivet adalah ciri kegemaran saya: apa sahaja yang anda masak boleh melakukan perjalanan dari dapur ke meja, sans oven mit, tanpa dirtying lagi lain hidangan. (Saya tidak pernah memahami tempat orang tengah, atau mangkuk, dalam urus niaga ini.) Belum lagi, kelihatan seperti, sejuk dan kasual jika anda membawanya ke meja makan malam.

Itu, kawan-kawan, adalah $ 79.95-bawah-dari- $ 115 dibelanjakan dengan baik.

Beli Ia: Kobenstyle® 2-quart Saucepan oleh Dansk, $ 80 di Amazon

Kemudian buatlah beberapa mentega ditenun:

Cara Membuat Mentega Brown (Bukan Butter Burn)