Cara Memperkukus Wain dalam Suit Anda

Ia adalah tengah malam sebelum penerbangan pukul 7 pagi dari JFK ke LAX ketika saya membuka kes anggur saya dan menyedari tidak ada cara saya dapat menyemaknya. Saya memeriksa kes-kes wain pada penerbangan sepanjang masa-ia satu-satunya cara untuk minum dengan baik (atau cukup) semasa melawat keluarga-tetapi botol-botol itu dilindungi hanya oleh pembahagi kadbod yang lembap, dan tidak ada cara yang tidak akan tiba di Los Angeles kelam kabut kaca pecah.

Oleh itu, saya melakukan apa jua orang yang rasional dengan beg pakaian yang penuh dengan pakaian kegemaran mereka dan sembilan botol wain yang anda tidak boleh beli di LA yang akan dilakukan: Saya memakan kotoran itu. Dan bukan sahaja saya berjaya mendapatkan sembilan botol wain ke dalam beg saya yang sudah disumbat, tetapi saya dapati mereka masing-masing di rumah tidak terputus dengan almari pakaian saya sedikit lebih berkedut.

Jika anda suka wain dan anda pergi, kemungkinan anda akan mengangkut wain di dalam bagasi anda yang diperiksa satu hari. Sama ada anda membawa pulang botol yang anda tidak minum semasa bercuti, atau anda menyedari ia akan membelanjakan tiga kali ganda jumlah wain untuk menghantar pulang ke rumah (#truth), inilah cara untuk mendapatkannya koper anda dan selamat dari karusel semua dalam satu bahagian.

Langkah 1: Ambil segalanya daripada beg pakaian anda. Anda boleh meninggalkan seluar yang kotor di dalam poket yang anda gunakan secara eksklusif untuk seluar dalam yang kotor, tetapi segala-galanya perlu keluar.

Langkah 2: Pisahkan pakaian anda. Letakkan mereka dalam timbunan berat, cahaya, dan pengisi seperti kaus kaki, baju besi, dan barang-barang kecil lain yang anda bawa. Mengetepikan sekeping berat untuk setiap botol wain yang anda ada jika boleh; baju dan jaket adalah yang terbaik.

Langkah 3: Gunakan kasut untuk membina parameter sekitar bahagian dalam beg pakaian. Harus buffer kesan sampingan itu.

Langkah 4: Bina pangkalan anda. Anda ingin memastikan ada penghalang yang enak di antara sampingan beg anda dan botol. Gunakan potongan pakaian tebal sebagai asas, dengan potongan lebih ringan di atas. Hanya jangan gunakan semua pakaian anda, anda akan memerlukannya.

Langkah 5: Semak beg sampah untuk beg. Rebut mana-mana yang bersih, atau kosongkan yang ada sampah snack yang tidak berantakan dari semasa anda mabuk dan menyerbu bar mini pada malam sebelumnya. Letakkan satu botol wain ke dalam setiap beg, dan simpulnya dengan ketat di bahagian atas. Sekiranya terdapat masalah, beg ini boleh membantu merosakkan kerosakan (atau sekurang-kurangnya anda boleh berpura-pura akan).

Langkah 6: Balut botol anda. Jika anda mempunyai baju sejuk atau jaket, letakkan botol di dalamnya, gulungkannya, dan kemudian gunakan lengan yang terdedah untuk membungkus lehernya. Leher adalah bahagian yang paling lemah dari botol, dan jika ia akan pecah, itulah di mana ia akan menjadi. Inilah sebabnya mengapa anda tidak mahu meletakkan beberapa botol ke dalam beg sampah tunggal; setiap leher memerlukan sokongan individu. Sekiranya anda tidak mempunyai jaket atau baju sejuk, gunakan apa sahaja bahagian berat anda untuk membungkus kusyen di leher dan botol. Gulung dengan beberapa item tambahan hanya untuk berada di tempat yang selamat.

Langkah 7: Gunakan pengisi / apa-apa untuk memisahkan dan menanggalkan botol dari satu sama lain dan sisi beg anda. Bukan sahaja ini melindungi botol daripada mengetuk satu sama lain, tetapi ia membantu mengekalkannya dan mengurangkan pergerakan.

Langkah 8: Bina lapisan atas anda. Buang segala yang tersisa di atas dan bungkusnya secepat mungkin. Sekiranya anda seorang pembungkus neurotik seperti saya, perkara ini akan memacu anda kacang kerana ia kelihatan seperti kekacauan, tetapi wain tidak terputus> pullovers sempurna.

Langkah 9: Zip itu.

Langkah 10: Dapatkan pelekat “Fragile”. Apabila anda memeriksa kargo anda yang sangat berharga, tanyakan pelekat “Fragile” di kaunter penerbangan. Mereka pasti mempunyai mereka, dan pasti meminta satu untuk kedua-dua belah beg pakaian anda.

Langkah 11: Hilangkan jari anda. Berdoalah. Ambil Xanax. Apa sahaja yang anda lakukan pada pesawat untuk bersantai.

Langkah 12: Bersukacitalah dengan tuntutan bagasi apabila bagasi anda tidak bocor dan wain anda, dan almari pakaian, selamat tanpa cedera. Mempunyai gelas di rumah untuk meraikan, walaupun bukan dari salah satu botol yang anda hanya membongkar. Selalunya wain mendapatkan kejutan botol dari memantul semasa perjalanan, menjadikan mereka rasa membosankan dan rata. Biarkan mereka berehat selama satu atau dua minggu sebelum memecahkannya.

Kredit lebih: Sediakan untuk masa depan. Hei, jika ia berlaku sekali, ia pasti akan berlaku lagi. Dapatkan beg perjalanan wain dan simpan dalam beg pakaian anda. Mereka berbohong, tidak mengambil apa-apa ruang sama sekali, dan menawarkan banyak ketenangan fikiran jika anda perlu mengangkut botol kembali dengan anda lagi. Saya peminat VinniBag. Mereka boleh diguna semula dan kembung, jadi mereka boleh menampung dan memakai botol saiz yang berbeza. Selain itu, penerbangan cukup tertekan tanpa perlu bertanya-tanya apakah jaket kulit anda sedang mandi di Lambrusco.

Beli Ia: VinniBag Inflatable Travel Bag, $ 30 di Amazon


Semua produk yang dipaparkan di Bonappetit.com dipilih secara berasingan oleh editor kami. Walau bagaimanapun, apabila anda membeli sesuatu melalui pautan runcit kami, kami boleh mendapat komisen afiliasi.