Cara Membuat Ikan Mudah Oven-Ringan Super Tanpa Resipi

Selamat Datang ke Cooking Without Recipes, di mana kami mengajar anda bagaimana membuat hidangan yang kami sayangi, tetapi jangan terlalu risau tentang butir-butir resipi itu, dalam usaha anda membuat spin anda sendiri. Hari ini … ikan panggang oven dengan sayur-sayuran!

Saya mencuri idea ini dari beberapa rakan Itali yang membuatnya dua kali semasa lawatan beberapa tahun lalu. Saya telah merosot sejak itu. Perkara yang menarik ialah ia berfungsi untuk kedua-dua fillet dan seluruh ikan dan lain-lain daripada tomato (anda memerlukan tomato) ia terbuka kepada hampir mana-mana sayur-sayuran anda mungkin berbaring di sekeliling. Lebih baik lagi: Ia bagus untuk bahan-bahan pantry seperti zaitun. Baiklah, kepada resipi (bukan)!

Tambah satu atau lebih tomato ceri terbaik yang boleh anda dapati untuk hidangan pembakar bersaiz yang baik. Kini, anda boleh mendapatkan buah tomato ceri yang baik sepanjang tahun kerana saya melawannya di dalam hati saya. Kemudian anda freestyle: Saya suka memotong (tidak terlalu halus) bawang merah (bawang torpedo menjadi kegemaran saya untuk manisnya). Saya akan menambah beberapa lada goreng cincang atau mungkin beberapa lada yang kelihatan seperti-a-jalepeño-tapi-manis yang datang dalam beg di pasar raya besar. Kadang-kadang saya akan menghancurkan bawang putih, kadang-kadang tidak. Saya suka seperti zaitun hitam, biasanya zaitun Itali bersaiz sederhana atau juga minyak yang telah sembuh dan asin. Saya juga pernah dikenali untuk memotong kentang kecil atau terung di sana. Gosok seluruh perkara itu dengan beberapa glug minyak zaitun, tambah garam dan lada dan mungkin secubit oregano kering, thyme atau marjoram. Seperti panas? Tambah beberapa kepingan lada panas! Campurkan semua perkara untuk mendapatkan minyak pada segala-galanya dan kemudian melambungkan dalam ketuhar 400 °.

Setelah tomato mulai runtuh, lepaskan kuali dan beri semua kacau. Sementara itu, jika anda menggunakan filet-dan anda mahukan filet yang cukup besar di sini, seperti boneka hitam atau branzino atau beberapa ikan putih yang lain dengan garam dan lada pada kedua-dua belah pihak. Lay kentang (s) di bahagian atas campuran tomato, gerimis sedikit lebih banyak minyak zaitun di bahagian atas filet dan kembali ke ketuhar, mengurangkan haba hingga 350 °. Setelah ikan selesai, keluarkan hidangan dari oven. Angkat ikan dari kuali dan letakkan di atas papan pemotong. Campurkan campuran tomato di atas pinggan, masukkan ikan di atas, dan atas dengan muncung jus lemon dan lebih banyak garam dan lada. Itu cukup banyak. Campuran tomato akan membentuk sos yang cerah namun kompleks ini (terutamanya jika zaitun terlibat)

Anda boleh melakukan ini dengan ikan kecil yang lebih kecil juga. Cukup musim perut dengan garam dan lada dan lemon dan memendekkan masa memasak sayuran sahaja (kerana seluruh ikan akan memakan masa lebih lama untuk memasak). Filet ikan apabila selesai dan sajikan filet seperti di atas. Mudah.