Cara Membeli Pisau Chef Kanan (dan Kegemaran Kami 5)

Maar kitchen knives h

Gambar oleh Craig Cutler

Walaupun semua yang anda perlukan adalah pisau chef yang baik, versi moden – menggabungkan reka bentuk Jepun, Jerman, dan Amerika – datang dalam pelbagai pilihan yang mengasyikkan. Berikut adalah tiga peraturan untuk membeli-belah.

Saiznya: Sementara tukang masak profesional menggunakan bilah 12 inci dengan meninggalkan, tukang masak rumah harus mendapatkan pisau dengan bilah sekitar 8 inci panjangnya. Kaunter kediaman-dapur, papan pemotong bukan industri, dan otot awam tidak boleh mengendalikan apa-apa yang lebih besar daripada itu.

Menimbang: Sebelum membeli, pertimbangkan bagaimana anda cenderung menggunakan pisau di dapur. Jika idea anda tentang masa yang baik adalah menghabiskan 20 minit memotong sayur-sayuran menjadi brunoise halus atau memecahkan penjaga ayam, kemudian pergi dengan pisau berat yang dapat mengambil tindakan. Sekiranya keping dan dadu hanya apabila anda perlu, pisau cahaya boleh menjadi tepat.

Dapatkan Cengkaman: Hentikan beberapa pisau untuk perbandingan. Anda mahu pemegang yang selamat di jari anda, tidak terlalu besar atau terlalu kecil. Anda akan tahu apabila anda mencari yang betul – ia akan berasa seperti lanjutan semula jadi lengan anda.

Lihat kami
Lima Pisau Chef Kegemaran

Dan pertimbangkan ini: Jika anda akan membeli pisau yang indah, mengapa tidak memamerkannya pada bar pisau magnet seperti rak magnet $ 9 Grundtal oleh Ikea, yang digambarkan di atas? Lebih banyak ruang yang lebih cekap daripada blok, dan lebih mudah untuk tetap bersih.

Hugh Garvey