Cara Genius untuk Membuat Ayam Bata Renyah, Coklat di Grill

Secara teorinya, ayam di bawah batu bata adalah idea yang cemerlang: Letakkan seekor burung spatchcocked rata di atas panggangan, timbangkan semuanya dengan beberapa batu bata yang dibungkus dengan kerajang untuk memasak dengan cepat dan kawasan permukaan maksimum untuk menjerut, kemudian panggang sehingga kulit adalah retak dan dagingnya berair.

Masalahnya, banyak masalah dalam proses: Flare-up akan berlaku, jadi bersiaplah untuk ayam untuk membakar … banyak. Bit renyah dan alat pemotong-bahagian terbaik! – akan jatuh melalui grates. Atau, dalam senario mimpi ngeri yang asli, kulit ayam yang anda bekerja keras untuk merebus akan terkoyak sama seperti anda menariknya dari gril.

ayam-bawah-bata

Kami melakukannya untuk kulit. Foto: Peden + Munk

Biarkan ia ke pengarah makanan kami dan grillmaster penduduk Muzik Carla Lalli untuk menyelesaikan dilema memasak yang paling mendesak ini-semua yang anda perlukan adalah pan besi. Memasak ayam dalam kuali dengan bata di atas bermakna anda mendapat semua faedah (bit crispy, dripping lemak, dan kulit yang tidak) tanpa perlu bimbang untuk membuat Ayam yang tidak disengajakan tidak sengaja.

Berikut adalah cara Carla melakukannya: Panaskan kuali besi besar (12 “atau 14” yang terbaik) pada gril sederhana sehingga kuali bagus dan panas, kira-kira lima minit. Sementara itu, musim penuh ayam spatchcocked (anda boleh meminta daging anda untuk melakukan ini!) Dengan garam, lada, serpihan lada merah dihancurkan, dan mungkin adas tanah jika anda merasa mewah. Tambah licin minyak ke dalam kuali dan letakkan bahagian kulit burung ke atas panggangan, kemudian masak sehingga kulitnya begitu garing sehingga anda hanya boleh mengupasnya dan memakannya sekarang, kira-kira 25 hingga 30 minit. Flip dan panggang ayam sehingga ia dimasak dan termometer yang dibaca segera dimasukkan ke dalam bahagian paha paling tebal 165 °. Keluarkan ayam ke papan pemotong untuk berehat selama 10 hingga 15 minit-jika anda boleh menunggu itu lama sebelum menyelinap makanan ringan rangup.

Mahu mendengar lebih lanjut mengenai apa yang Editor Dapur Test kami memasak musim panas ini? Dengar episod foodcast terkini kami di bawah!

Dapatkan Resipi: Ayam di bawah bata dengan Alpukat, Scallion, dan Bawang Merah

Satu lagi kegemaran memanggang: sayap ayam yang diasinkan

Cara Memanggang Sayap Sayap Ayam, Bercemar

Dapatkan 3 isu Bon Appétit untuk $ 5!