Buku Panduan 2 Terbaik pada tahun 2016

Kita semua mempunyai terlalu banyak buku masakan. Dan lagi setiap tahun, yang baru akan ditambah ke longgokan. Yang mana? Mereka yang membuat anda bukan sahaja memasak secara berbeza, tetapi berfikir (dan berbelanja) juga berbeza. Ingat ketika Ottolenghi Banyak pertama turun pike? Or-I’m dating myself here-The Cookbook River Café? Yang pertama Roti Tartin? Betul.

2016 membawa kami beberapa pemain hebat, dari Naomi Pomeroy yang berhati-hati mengajar Rasa & Teknik (semakan penuh di sini) untuk benar-benar out-of-the-box Charlotte Druckman Kacau, Sizzle, Bakar: Resipi untuk Iron Iron Cast anda. Tetapi tajuk-tajuk yang kedua-dua membuat saya yang paling teruja dan mengubah langit-langit saya Segala-galanya Saya Ingin Makan (EIWTE), oleh chef Sqirl Jessica Koslow, dan Golden, oleh Itamar Srulovich dan Sarit Packer, pasukan suami dan isteri di belakang kafe Honey & Co. di London.

Diambil bersama, mereka mencipta sejenis gambarajah Venn dari buku kegemaran saya tahun-tahun kebelakangan ini, dari Buku Masakan Bakeri Violet, ditulis oleh Chez Panisse pastry chef yang akhirnya membuat gula-gula berzat alt di London paling dalam (buku yang saya masak dari dan paling banyak berbual di tahun lepas) Gjelina, restoran Cal-Med desa di Venice, CA, dan sudah tentu, Banyak. Ada perkara Cali yang sihat / memimpin yang sihat, perkara yang dilakukan oleh Israel-di-London (Srulovich dan Packer bekerja di Ottolenghi), dan perkara yang unik tanpa rasa takut.

semuanya i want to eat

Segala-galanya Saya Ingin Makan, oleh Jessica Koslow dari kemasyhuran Sqirl.

EIWTE membawa citarasa Silverlake kafe sarapan pagi ke hadapan untuk hidup. Pertama, reka bentuk itu! Permainan berubah. Koslow lebih terinspirasi oleh lo-fi home-design mags seperti Apartamento dan L.A. seniman / seramik seperti Peter Shire daripada dia dengan kertas matte dan gaya rumit-serbuk yang telah menetapkan buku masakan selama lima tahun yang lalu. Penulisannya adalah ballsy. Yakin. Gambar-gambar itu diambil oleh empat orang. Dan resipi tidak dikurangkan untuk tukang masak rumah. Ini bermakna saya masih belum menyerang babak kaki, daging daging dan babi ikan, melekat pada piring yang membuat saya suka Sqirl bermula dengan: Brioche roti panggang Perancis, mangkuk pesto kesto nasi, dan kabbouleh, dan itu tonik kunyit yang telah menyebabkan banyak carian penyingkiran noda Google.

Memasak dari EIWTE telah membawa teknik dan bahan-bahan baru ke dalam repertoar saya. Apabila saya cuba menamatkan telur goreng dalam oven, saya tidak melihat ke belakang. Ada banyak lagi bercambah di dapur saya. Lempeng chickpea yang dahulunya dahsyat kini dipenuhi dengan herba segar dan sayur-sayuran yang dicincang. Dan apabila anda memesan cetakan baking paper mewah, dapatkan tambahan, kerana anda akan membuat lebih banyak kue puding Malva. Adakah saya akan membuat jemam kapur raspberry Sqirl daripada membeli di New Project No. 8? Mmm … .no. Tetapi terima kasih kepada buku ini, saya yakin anda boleh.

emas cookbook

Golden, dari London & Honey Co.

Golden juga telah mengambil penaik saya ke tempat baru. Saya mula-mula mencuba resipi Honey & Co. ketika kami menjalankan parti falafel dari pasangan tahun lepas. (Ujian resipi tersebut sangat tinggi pada senarai kegemaran kakitangan, dan rakan saya masih bercakap mengenai pesta falafel saya yang sebenar.) Buku masakan kedua mereka, yang didedikasikan untuk penyajian yang manis dan gurih, menggabungkan warisan Timur Tengah mereka dengan latihan Perancis dan tradisi teater London. Oleh itu bunga jingga dan marmalade; pistachio, rose, dan strawberi roti; pretzel oren dan tahini; dan gulung sosej merguez. Terdapat juga roti tradisional dan pastri seperti kubaneh, jahnoon, dan lahooh, yang belum saya percubaan, dan hidangan sarapan pagi dan makan malam yang sihat seperti shakshuka, roti keju Balkan, dan lasagna Turki.

Semuanya mempunyai kualiti yang lebih tinggi (istilah Inggeris untuk sesuatu yang menyebabkan anda untuk mengidam serta-merta detik), dan kemurahan hati yang bersempadan dengan kekonyolan yang hampir tidak diulangi oleh teknik. Ini adalah tentang kegembiraan makan dan memasak. Resipi adalah cerewet dan bermaklumat, dan tajuk-tajuknya mengangkut. Siapakah yang tahu anda akan merasa seperti anak Israel ketika memutuskan apakah anda perlu membuat kek epal dengan lemon dan coklat coklat? Srulovich dan Packer membawa anda ke sana-dan ternyata ia adalah tempat yang anda mahu nongkrong. Sepanjang hari.

Kerana buku masakan haruslah kira-kira semua yang anda ingin makan-dan semua yang anda tidak tahu anda mahu makan juga.

Buat kabbouleh Jessica Koslow untuk diri sendiri:

rangup-coklat-beras-kabbouleh

Rice Brown Rice “Kabbouleh”