Bagaimanakah Spreads Buah Baru ‘Intense’ Baru Bonne Maman Bandingkan dengan Asal

Apabila anda mendengar perkataan “sengit,” anda mungkin memikirkan pertandingan Ironman, Big Little Lies, dan The Rock’s Instagram. Tapi … jam? Yep. Bulan ini, Bonne Maman mengeluarkan satu barisan baru “buah” yang menyebar di A.S.. Ini adalah resipi Perancis syarikat dan ia kurang manis (39 peratus, tepat), dan lebih banyak buah-buahan. Bagaimanakah ia berbanding dengan 23 rasa klasik? Kami adalah yang pertama merasakan tiga perisa debut dan mengetahui.

Perbezaan antara garisan asal dan baru adalah halus. Tudung bercetak gingham yang asli, Bonne Maman jar adalah 13 oz. dengan 50 peratus buah, manakala yang lebih kecil, ungu-topped 8.2 oz. Bakul sengit adalah 67 peratus buah. Satu balang jem aprikot asal mempunyai 13g gula per Tbsp, manakala Intense mempunyai 8g setiap Tbsp. Selamat menjamu selera kakitangan cuba Bonne Maman klasik dan garis Intense baru bersebelahan dan inilah yang kami fikir:

Bonne Maman Intense: Strawberry

Bonne Maman 5
Alex Lau

“Rasa strawberi tulen dan tidak terlalu manis,” ujar seorang penyamar, dengan menyatakan bahawa biji-bijian kecil itu adalah sentuhan yang bagus, tetapi ia adalah sedikit terlalu chunky. “Sangat berry! Keasaman dan keseimbangan yang baik-saya mahu dengan yogurt, “kata seorang lagi. Walau bagaimanapun, ia bukanlah rumah untuk semua orang. Salah satu penyebabnya adalah bahawa penyebaran itu terlalu tebal dan ia agak kurang berfungsi berbanding dengan yang asal. Walaupun namanya, ‘sengit’ sebenarnya lebih lembut daripada versi A.S. yang dikemas gula, yang dibuat dengan rasa buah yang lebih kuat. Kami masuk ke dalamnya.

Bonne Maman Intense: Apricot

Bonne Maman 7
Alex Lau

Amaran spoiler: Apricot memenangi ujian rasa kami semua perisa Bonne Maman tahun lepas, dan ia juga melarikan diri dengan anugerah itu kali ini juga. Salah satu penyanyi yang menyebutnya “terbaik dalam pertunjukan” dan menggambarkannya sebagai “rasa yang indah dengan kulit aprikot kabur dan pecah dengan jus.” Itulah puisi di sana. Ia mempunyai “tekstur terbaik sekelompok” -bebas memecahkan kepingan buah-buahan yang cukup besar untuk menjadikannya “sangat buah-buahan” secara keseluruhan. Ia juga disamakan dengan aprikot yang dikeringkan matahari dengan rasa yang cerah dan bulat, dan ia akan menjadi sempurna pada roti bakar ricotta atau dalam cookie ibu jari. Kami suka ini lebih baik daripada yang asal kerana ia tidak manis atau gummy.

Bonne Maman Intense: Blueberry

Bonne Maman 6
Alex Lau

Blueberry yang asli adalah salah satu daripada sebaran buah yang paling manis yang pernah kami rasakan, tetapi versi Intense muncul sebagai perpaduan tekstur beri yang lebih longgar dan menetapkan jus. Ia adalah cerah, tetapi sedikit masam untuk mengimbangi sesuatu, dan satu pengisihan mengatakan ia seperti “gigitan sempurna dari pai blueberry Maine.” Ia mempunyai tekstur yang lebih kenyal dan muncul dari blueberries yang seluruhnya, menjadikannya rasa seperti sup buah … dengan cara yang baik? Ia akan menjadi baik dalam smoothie atau berputar ke dalam ais krim. Apabila begitu banyak produk blueberry merasakan buatan, ia bagus untuk akhirnya mencuba sesuatu yang rasanya seperti blueberries sebenar.

Kini, Bonne Maman Intense hanya terdapat di kedai-kedai Publix dan Kroger, tetapi ia akan berkembang ke Whole Foods, Sasaran, Amazon, dan lebih banyak kedai online pada bulan Ogos.

Beli enam pek Bonne Maman Strawberry Intense di Amazon dengan harga $ 35, atau semak grosir tempatan anda untuk balang.

Oooh, mari kita letakkan beberapa Bonne Maman Intense dalam kue icebox!

Blackberry Icebox Cake

Semua produk yang dipaparkan di Bonappetit.com dipilih secara berasingan oleh editor kami. Walau bagaimanapun, apabila anda membeli sesuatu melalui pautan runcit kami, kami boleh mendapat komisen afiliasi.