Bagaimana Membina Plat Perfect Nachos untuk Super Bowl

Nachos boleh berkembang di bar sukan di samping jalapeño poppers dan tender ayam, tetapi saya memberi mereka pertimbangan makan empat bintang. Anda tidak boleh hanya membuang kerepek dan keju bersama-sama dan mengharapkan kecemerlangan pedas-melty-salty-pedas. Setelah bertahun-tahun bereksperimen untuk pesta nacho tahunan saya (yang diadakan semasa satu permainan bola sepak yang sangat besar), saya telah mendarat dengan beberapa peraturan untuk setiap komponen.

Lima Kunci Untuk Mencapai Nacho Nirvana

1. Chip

Spesimen yang ideal adalah sederhana-tebal. Bergaya, versi nipis – seperti yang ada beberapa restoran goreng di rumah – tidak boleh tahan di sini. Saya masuk Tostitos Simply Natural kerepek.

2. Keju

Keju cecair, jenis yang datang dalam petak sisi di pendirian konsesi, rasa seperti lilin lilin. Gruyere? Simpan untuk keju panggang. Saya pergi untuk campuran cheddar kuning tajam dan Monterey Jack; mereka mencairkan dengan baik dan tidak terlalu kuat.

3. Daging

Anda mahu daging ranting atau ditarik untuk memudahkan bangunan dan makan. Babi adalah standard emas saya – ia kerepek dengan baik tetapi tetap berair di bawah letupan haba keju-lebur. Cuba carnitas kami, atau beli babi yang menarik dari sendi barbeku. Menghilangkan daging juga baik; hanya jangan marah dewa nacho dengan tauhu.

4. Penetapan

Seperti mana-mana hidangan, keseimbangan amat penting. Daging dan keju memohon haba, kesegaran, dan keasidan. Jadi saya selesai dengan radishes dan ketumbar dan mengeluarkan jalapeños, salsa, guacamole, dan krim masam untuk garnishing.

5. Strategi

Nachos meninggalkan ruang untuk keutamaan peribadi (menukar butang, gunakan cip yang berbeza), tetapi perhimpunan yang betul tidak dapat dinikmati. Mulailah dengan lembaran penaik: Anda memerlukan kawasan permukaan, ditambah pula membuat pernyataan untuk menunjukkan dulang nachos yang murah hati. Menyebarkan lapisan cip, diikuti dengan pengedaran daging dan kacang, maka banyak – maksud saya banyak – keju. Liputan lengkap memastikan anda tidak melakukan dosa kardinal pembuatan nacho: cip sedih tanpa topping. Ulang sehingga anda mempunyai dulang yang mengagumkan beberapa lapisan yang tinggi, kemudian bakar. Tuangkan diri anda Margarita, biarkan para tetamu melepaskan cheesy chipful, dan nonton mereka pergi kacang.

Dapatkan Resipi

• Nachos dengan Semua Fixings
• Carnitas Beer-Braised
• Mengagihkan Tomatillo Salsa
• Salsa Chile Salsa

Berkaitan

• Lebih Banyak Penetapan Nacho
• Parti Taco DIY