Bagaimana Breweries Menggunakan Garam untuk Membuat Better Beer

Ini berbuih di Mouth, petualangan Joshua Joshua Bernstein yang semakin berkembang di alam semesta bir. Dan ya, dia mahu pusingan lain, tolong.

Jadi, sarapan, makan tengah hari, atau makan malam, saya dan isteri saya selalu bertentangan dengan pengapit garam.

“Anda tidak perlu menambah garam lebih banyak,” saya akan memberitahunya, melewatinya seperempat tambang harian. Saya rasa makanan itu halus berpengalaman. Dengan tidak sengaja, dia tidak akan bersetuju.

“Sedikit lagi tidak akan menyakiti,” katanya, sambil menghantar serpihan garam laut ke arah tortellini. Risotto beliau. Omeletnya. Makanan itu tidak penting. Apa yang penting ialah isteri saya pasti lebih banyak natrium klorida akan membuka peluang makan. “Garam membuat semua rasa lebih baik,” dia akan menerangkan.

Walaupun menyusahkan saya untuk membuat pengakuan ini, dia betul. Garam cinches bersama-sama, mengubah makanan yang baik menjadi makanan yang hebat. Itu juga boleh berlaku dengan alkohol. Fikirkan tentang garam yang merosakkan margarita yang licin atau michelada yang pedas, atau cara doktor NYC dan doktor Dax yang mempunyai bakso Thailand dengan larutan garam dan Eveleigh West Hollywood menambah garam kepada rye-dan-Cynar Song of Solomon.

Pada kebelakangan ini, bir juga telah berjalan-jalan di lorong bumbu, mengalir garam ke dalam ales Jerman yang halus, gerak pencuci mulut yang mesra pencuci mulut, dan rumah ladang umami-laden. Jangan mengharapkan untuk minum bahagian bawah mangkuk pretzel. “Garam lebih sensasi daripada aroma,” kata ketua bir Jester King Garrett Crowell, yang menambah garam laut dan garam alderwood ke Snörkel yang berpengalaman cendawan tiram. (Percayalah, ia berfungsi.)

Seperti halnya memasak, memercikkan garam ke dalam bir membantu rasa pop, mengelilingi tepi kasar, dan menambah kedalaman. Satu bir masin harus nuanced. “Jika rasa sedap, anda sudah berlebihan,” katanya Phil Wymore, brewmaster dan pengasas bersama St Louis Artisan Ales ‘. “Kesan yang dimaksudkan adalah keseimbangan. Bir harus rasa sangat hebat, walaupun anda tidak boleh meletakkan jari anda atas sebabnya. “

Kejatuhan ini, Perennial berkolaborasi dengan New Belgium Colorado untuk mencipta Stout Chocolate Belgia. Suatu tahun membuat bir asas, ditapai dengan yis Belgium, sebelum Belgium baru mengambil alih. “Kami menambah lapisan cokelat yang seterusnya, kemudian dengan cepat menaikkan ante dengan garam,” kata pengurus bawah tanah kayu Belgium dan pengisar Lauren Salazar, yang diilhamkan oleh karamel dan coklat. “Ia memperkaya kedalaman coklat gelap dan ester buah.”

Lihat di seluruh negara, dan anda akan perhatikan bahawa banyak kilang bir sedang menyusun semula gula-gula masin sebagai minuman keras. Bekas Masa Depan Denver menghiasi karamel Prim & Porter Salted yang kaya dengan pesat, dan Boise’s Cloud 9 menawarkan stout Caramel Caramel. Di Portland, Breakside bekerjasama dengan aiskrim Salt & Straw untuk menanam karat Caramel Salad yang sutra dan bertubuh (ia garam laut), yang rasanya seperti es krim yang jatuh dari kereta.

Sekarang itulah bagaimana anda menamakan bir.

Rasa ini boleh diakses, garam digunakan dalam suasana yang biasa. Perasa ini tidak mungkin bertukar kepada Monkey Paw di San Diego, yang menjadikan variasi IPA I5 tropika tropika dengan kelapa panggang dan garam merah Himalaya, yang membuat teman masakan manis untuk masakan Thai. Di Morganton, North Carolina, pembuat bir Fonta Flora Todd Steven Boera kerap mengalihkan garam dalam rasanya yang asli, ales pribumi. Penjejakan Pek Pecah mengandungi biji bunga matahari panggang dan garam laut Luar Bank, yang juga muncul di kedua-dua Salai Okster Salai Asap dan Salted dan Oyster Stout. (Ia menampilkan cengkerang yang dikutip dari Majlis Hidupan Tiram dan Udang Majlis Burke tempatan tempatan.) Selain itu, Boera menambah garam rumah-smok ke funace Saltasaurus Brett yang funky, dan pelindung Hibiscus Viscous tweaked dengan kapur dan garam.

“Saya mendapat banyak inspirasi untuk bir dari dunia masakan,” kata Boera. “Satu garam garam boleh menambah banyak kerumitan untuk makan, dan saya dapati bahawa ia sama persis dengan bir.”

Selama berabad-abad, ini telah menjadi cerita di Goslar, Jerman barat laut, di mana bahan utama dalam gori ketumbar-spiced (pergi-uh) adalah garam. Air kaya mineral di bandar perlombongan memberi bir gandum lokal sebagai pinggir salinik, membekalkan ale masam dengan ketajaman yang bermain dengan baik dengan profilnya yang licin. Separuh abad yang lalu, gaya itu sememangnya pupus. Tetapi pembuat bir kraf moden telah menghidupkan semula ale, elektrolit yang menyegarkan, mengubahnya menjadi salah satu trend atas bir.

Freigeist Jerman membuat goses dengan bunga runcit dan bunga raya, sama seperti Boulevard Kansas City dengan Hibiscus Gose. Anda akan mendapati versi botol yang halus dalam Masalah Warna Mati, Upright Gose, dan Almanac Golden Gate Gose (ia diseduh dengan garam laut San Francisco Bay). Menggalakkan popularitinya, gose juga mencari jalan masuk ke dalam tin, termasuk Westbrook Gose.

Bir kalengan Anderson Valley Kimmie, The Yink, dan The Holy Gose dibebaskan pada musim bunga ini, hasil daripada penyelidikan dan pembangunan beberapa tahun. “Kami tidak tahu kapan untuk menambah garam, atau berapa banyak yang akan ditambah,” kata Andy Hooper, Pengarah pengoperasian brewery di Anderson Valley. Masalahnya, beliau menjelaskan, garam itu mungkin menghalang penapaian. Untuk mengelakkan masalah itu, Hooper menunggu sehingga penapaian selesai untuk menambah garam kasar. Tetapi berapa banyak? Untuk memikirkannya, Hooper melakukan eksperimen. Lembah Anderson mengeluarkan pelbagai gusi dengan pelbagai garam. “Kami tidak memberitahu mereka apa percubaan itu,” kata Hooper. “Kami hanya berkata, ‘Cobalah empat buah bir ini dan beritahu kami mana yang terbaik.'”

Bagi peminum, goses dengan paras garam yang rendah kelihatannya masam; paras garam yang lebih tinggi memotong kekejaman masam yang dilihat dan menguatkan rasa manis malt. Lebih banyak garam adalah penyelesaiannya, tetapi dalam hal ini. “Terlalu banyak garam dan orang pergi, ‘saya tahu apa itu. Ia asin, ‘”kata Hooper, yang baru-baru ini melancarkan Blood Orange Gose. “Kita perlu menyimpannya di tahap di mana orang tidak tahu garam di sana. Garam kira-kira kira-kira. “

Nasihat bunyi. Kali seterusnya saya di bar, saya fikir saya akan mengambilnya dengan bijian yang anda tahu-apa.