Bagaimana Anda Pergi Kering untuk Bulan Apabila Meja Anda Sepertinya Ini?

“Anda tergelincir dua kali pada 7 Januari? “

Penyunting Restoran dan Minuman Bon Appetit Andrew Knowlton telah mengejek saya. Seperti dia, saya telah memutuskan untuk pergi tanpa alkohol sepanjang Januari. Tidak seperti dia, saya telah melanggar rancangan Drynuary saya dua kali pada minggu pertama. Saya mula-mula tergelincir semasa cuti, apabila saya menyerang kabinet minuman keras ayah saya dan menemui wain ais Kanada yang dia tidak sengaja menua selama 20 tahun. Kali kedua berada di sebuah bar dengan beberapa rakan pelakon, kerana jika anda akan bersuara di bar dengan sekelompok orang yang mengagumkan, ekstrovert berkarisma, anda akan memerlukan beberapa “kecerdasan basah” anda sendiri.

Tetapi Knowlton tidak menggunakan trak dengan alasan. Dia telah melepaskan Januari kering selama lapan tahun berturut-turut. Ini lelaki yang tugasnya minum. Dan buat minuman. Dan perjalanan negara sampling minuman yang dibuat oleh orang lain. Rak pejabatnya penuh dengan wain dan minuman keras dari seluruh dunia. Bagaimanakah dia menanggalkan sebuah Kering?

Untuk Andrew, ini mengenai pengubahsuaian semula. Ia bermula, katanya, sebagai “trend mini industri makanan” yang dia ambil bersama dengan makanan New York, Peter Meehan dan The Franks. Apabila anda berada di industri makanan, koktel adalah tetap, jadi mengambil masa sebulan memperbaharui penghargaan anda untuk minuman. Namun, seperti yang diperakui oleh Andrew, “Wow, ini sangat sukar!” Jadi di bawah adalah Lapan Tips untuk Hidup Kering, diambil dari seorang lelaki yang mempunyai dua rak minuman keras dari tangannya.

1) Dapatkan kawan.

Kali pertama Andrew pergi kering untuk Januari, dia disokong oleh seluruh anak buah chef. Hari-hari ini, dia disertai oleh isterinya. Sesiapa sahaja, sama seperti kawan gim, anda memerlukan sidekick dalam pengembaraan anda dalam Larangan yang dikenakan sendiri.

2) Dapatkan permulaan yang lewat.

Andrew sebenarnya tidak berhenti minum sehingga 2 Januari. “Saya bangun pada 1 dan mesti mempunyai Bloody Mary saya,” katanya. Lagipun, ia masih akan berlaku esok Januari!

3) Pergi ke bawah tanah.

Pertemuan orang di bar adalah cara yang salah untuk berhenti memancing-saya lihat sekarang. Jadi Andrew mengesyorkan untuk menguruskan kalendar sosial anda. Sama ada itu bermakna pergi ke bawah tanah sepenuhnya atau hanya bertemu di restoran bukan bar, berhati-hati dengan godaan. Mengapa tidak melihat rakan di sebuah kedai buku, taman anjing, atau muzium? Tiada siapa yang mabuk di muzium. (Betul?)

4) Jadilah mixologist.

Beberapa restoran kini memeluk minuman tanpa alkohol. Andrew baru-baru ini mendapat penampasan di menu untuk St. Cecilia di Atlanta, yang mempunyai seksyen keseluruhan yang dipanggil “N.A. Koktail.” Jika itu bukan kes pada beg umpan tempatan anda, maka anda menjadi ahli kimia. Saya dan isteri saya membuat mojitos dara di menu kami di Yerba Buena ketika kami melihat seltzer, daun pudina, dan limau di bar. Anda juga boleh pergi untuk jus: sepupu yang belum berpengalaman-but-masih alkohol. Apabila anda sedang bepergian, bawa bersama mixer untuk mengangkat seltzer anda. Andrew suka pengebumian Fee Brothers atau vinegar minuman Jepun Genki-Su.

5) Nikmati penjimatan!

Pergi keluar untuk makan malam tanpa aperitifs, sebotol wain, dan digestif, dan apabila anda melihat bil, anda akan sedar: Anda boleh melakukan ini lebih kerap tanpa minuman keras.

6) Semakin mudah.

Kami kini berurusan dengan lapan tahun veteran-teetotaler Knowlton. Tetapi seperti yang diakuinya, “Tahun pertama merasakan penjara yang dikenakan sendiri.” Permulaan Kering adalah perkara yang paling buruk di bumi, tetapi anda akan lupa apa yang anda telah hilang-anda akan memahami berapa banyak yang anda minum tanpa berfikir. Jadi gunakan latihan ini dalam kawalan diri dengan mengetahui bahawa ia menjadi lebih mudah seperti yang anda pergi, dan lebih mudah setiap tahun.

7) Dude, berehat.

Kering adalah matlamat, bukan mutlak. Sebagaimana Andrew mengakui, “Jika ada wiski yang ditemui di atas kapal Shackleton, saya akan minum itu.” Tetapi adakah tahu perbezaan antara peluang yang tidak dapat dielakkan (seperti wain ais berusia 20 tahun) dan alasan yang lemah. Andrew berminat dengan wiski Shackleton, “Saya tidak akan membuat pengecualian untuk vodka.”

8) Nikmati kemenangan.

Apabila anda terlalu sering mengambil bahagian, keupayaan anda untuk merasakan pudar-seperti yang anda lakukan apabila anda menggunakan terlalu banyak garam atau sos panas. Apabila Andrew mempunyai wiski perayaannya pada 1 Februari, dia selalu mengatakan kepada dirinya sendiri, “Wow, saya boleh rasa ini.“Apabila saya mengakhiri musim panas saya kering, bir pertama saya adalah seperti embun kering dari Syurga, saya juga telah membazir selepas setengah liter, sebab itu Drynuary itu bernilai, kita tidak boleh melupakannya. kesederhanaan, jangan lupa untuk menikmati hidangan pertama anda.