Ayam Crispy Cuban-Gaya Ini Jadi Mudah Anda Tidak Bahkan Perlu Resipi

Selamat Datang ke Cooking Without Recipes, di mana kami mengajar anda bagaimana membuat hidangan yang kami sayangi, tetapi jangan terlalu risau tentang butir-butir resep yang bagus, jadi anda boleh membuat spin anda sendiri.

Apabila saya berpindah dari kediaman saya di Miami, saya tidak tahu berapa banyak saya akan terlepas makanan itu. Saya telah dewasa memakan beberapa variasi makanan Cuba untuk hampir setiap hidangan. Ia adalah sebahagian daripada pendidikan saya ketika saya pertama kali berpindah ke New York, saya pergi ke Times Square untuk makan di Margon-yang paling dekat saya dapat mencari benda sebenar.

Beberapa tahun kemudian, saya telah lulus dari kesibukan Times Square Square dan telah membuat makanan Kuba di rumah. Satu hidangan, vaca frita de pollo, sangat mudah sehingga sekarang saya membuatnya hampir setiap minggu. Dan sementara hidangan daging renyah ini dibuat secara klasik dengan daging sapi, versi ayam pantas dan lazat-terutama sekali dengan beras dan alpukat.

Untuk bermula, ambil separuh ayam rotisserie dan menghancurkan daging dengan garpu atau tangan-saya suka saya nipis untuk membolehkan lebih segar! Squeeze apa sahaja jeruk yang anda ada di tangan-untuk saya, itu biasanya a lemon, a kapur dan kadang-kadang juga oren-Memang mangkuk besar dan musim dengannya garam dan lada. Biarkan ayam yang dicincang mengasinkan dalam jus sitrus selagi kesabaran anda membolehkan-serius, semakin lama semakin baik. (Saya biasanya biarkan ia duduk setengah jam sebelum set penyangkut masuk). Walaupun ayam marinates, saya mengiris beberapa bawang kuning atau putih dan gunakan pan besar untuk memasak bawang dalam beberapa minyak sayuran atau schmaltz sehingga lut. Kemudian saya menambah ayam saya yang telah diasinkan ke dalam kuali bawang dan biarkan semuanya masak selama kira-kira sepuluh minit, sehingga coklat dan rangup. Vaca frita de pollo adalah yang terbaik nasi putih dan a alpukat dihiris. Atau berkhidmat dengan beberapa orang kacang hitam, dan anda akan berasa seperti anda berada di Miami dalam masa yang singkat.

Makan malam ayam malam yang lebih mudah:

Chicken Larb dengan Lettuce Wraps
Roti Salad Ayam dengan Keripik Kentang Hancur
Sup Perkahwinan Cepat Itali
Ayam Harissa dan Salad Besar

Lebih Memasak Tanpa Resipi