Apakah Cream Ale (dan Ada Krim di dalamnya)?

Krim ale hidup berbohong. Ini menjadi jelas tidak lama selepas saya mengambil sisa pertama Genesee Cream Ale, diserahkan kepada saya pada satu ketika semasa saya meniup tahun kedua kolej kolej. Ada, sejauh yang saya tahu, tidak ada kritikan dalam bir apa pun. Saya berasa ditipu, keliru, dan sedikit bimbang. Saya teragak-agak. Kemudian, saya minum lima lagi.

Ternyata bahawa krim ale sebenarnya semua yang saya mahu: bir ringan, ringan yang boleh saya minum berulang kali. Ia mengingatkan bahawa bir lain yang tidak dikenali saya digunakan untuk menyerang, tetapi ia tidak begitu … berair. Ia mempunyai rasa yang lebih baik. Dan lebih banyak lagi. Tapi apa itu? Dan kenapa ia dipanggil krim ale?

krim-ale-bir-glass-pint.jpg
Gambar oleh Laura Murray

Krim ale, anak lelaki penjahat Jerman dan ales Bahasa Inggeris, sebenarnya dilahirkan di Amerika, tidak seperti kebanyakan gaya bir. Pada pertengahan tahun 1800-an, pembuat bir ale Amerika mula kehilangan perniagaan ke kilang pembuat bir yang diilhami oleh Jerman, oleh kerana setiap usaha yang inovatif akan dilakukan, mereka menemukan cara untuk menyesuaikan diri. Mereka mencipta ale yang minum seperti seekor ikan, yang kemudian menjadi “krim ale.”

Dari segi sejarah, ales adalah bir yang lebih berat daripada penonton, tetapi almari juga belajar untuk meringankan bir mereka dengan menambahkan bahan seperti beras, gandum, gula, atau jagung di tempat barli. “Saya masih menganggap jagung sebagai pilihan terbaik,” jelasnya Jeff Alworthy, pengarang The Beer Bible. “Ini adalah gaya Amerika, dan sentuhan jagung memberikan tandatangan tempat itu.”

Penapaian proses baru ini mengambil masa dua pertiga masa penapaian lager, dan menghasilkan bir yang segar dan segar. Ini bermakna bir lebih cepat, yang bermaksud lebih banyak wang.

“Ini direka bentuk untuk menjadi menarik, pasaran bir besar,” kata Alworth. “Pada abad ke-19, mereka akan menggunakan malt yang berbeza dan jenis hop lama yang disebut Cluster, tetapi mereka masih menembak untuk sesuatu seperti apa yang kita tahu krim ales hari ini. “Cahaya, menyegarkan, boleh diminum.

Walau bagaimanapun, tiada krim. Tidak ada bukti mengenai pembuatan tempat pembuatan bir istilah atau di mana bandar itu secara rasmi berasal. Maklumat mengenai krim ales cukup sukar untuk dijumpai, seolah-olah seseorang tidak mahu kami tahu apa yang sebenarnya berlaku (dan seterusnya memulakan teori konspirasi krim ale …). Apa yang boleh kita anggap, kata Alworth, adalah alasan pemasaran yang mereka pergi dengan “krim”, yang tidak seperti sejarah soda krim: “Krim perkataan ‘menunjukkan sesuatu yang kaya atau halus, tetapi ini benar-benar hanya gloss pemasaran. Mereka juga dipanggil-dan saya tidak pernah menemui penjelasan untuk ini-penggunaan ‘sekarang’ ale. “

station-26-cream-ale-beer-can.jpg
Gambar oleh Laura Murray

Tetapi pada hari ini, pembuat bir kraf mengadopsi gaya dengan cara moden. Kilang bir seperti Stesen Denver 26 dan Columbus, Wolf’s Ridge Ohio mencipta penghormatan: versi segar, mudah diminum mirip dengan krim ikonik Genesee. Di seberang spektrum, kedai serbaneka seperti Syarikat Brewing Carton bergerak jauh dari resipi tradisional dan mentakrifkan semula apa krim ale boleh.

“Ayah saya menyukai kebanyakan krim serantau ketika saya masih kecil,” kata beliau Augie Carton, co-owner of Carton Brewing Company. “Saya akan mencuri Ballantine XXX atau Genesee Cream dari peti sejuk sama seperti apa-apa lagi. “Krim alenya adalah pucat yang sejuk, bermakna ia ditapai pada suhu yang lebih rendah, cara penonton. (Sedangkan ales ditapai pada suhu bilik.) “Ini adalah yang paling mudah, jadi ia melompat mudah di banyak arah dari sana,” katanya..

Serangkaian kadbod alkohol yang tinggi, ale krim imperial semuanya berkaitan dengan kopi. Bir pertama dalam siri ini, Regular Coffee, diseduh dengan kopi hitam panggang. Café y Churro menambah cinnamon dan vanila untuk campuran, dan Caffé Corretto menggunakan tambahan anise yang diilhami oleh Itali. Hasilnya adalah ale yang merasakan sedikit berkrim. Dengan rasa kopi dan sedikit manis, memanggil ini krim ale akhirnya dapat dibenarkan.

Sekarang, saya mungkin menghirupnya perlahan-lahan, bukannya mengamuk. Tidak kira, krim ale adalah klasik Amerika, dan saya seorang patriot. Bir ini adalah milik kita, jadi mari retak yang lain.

Perlu mengambil rumah krim ale anda? Cuba rama-rama.

batu-rama-rama

Kenapa Dunia Perlu Lebih Banyak Penjajah-Tunggu, Apa Crowler?