Anda Perlu Membuat Bir di Beer Anda

Mereka mengatakan tidak ada terlalu banyak bir (Tunggu, lakukan mereka kata itu?). Apapun, kami mengatakannya. Untuk hop-and-malt-obses, satu-satunya perkara yang lebih baik daripada pint dengan pint bir draf adalah sempadan genius mashup bir. Kami tidak bercakap micheladas atau beermosas. Semakin banyak, kilang pembuatan kraf menawarkan rahasia, gabungan menu dari brews kegemaran mereka. Kami bercakap tindakan bir-on-bir yang tulen, tanpa penyembuhan. Inilah peraturan pencampuran bir, dari genius gila yang melakukannya setiap hari.


brooklyn-lager
Brooklyn Brewery

Dua kali lager. Dua kali lebih baik. Foto: Brewery Brooklyn

Hidupkan Black & Tan Tradisional di Kepalanya

Black & tan klasik dibuat dengan bahagian yang sama pucat ale atau lager, dan bir gelap, seperti stout atau porter. Tekstur yang licin dan berkrim dari bir gaya yang lebih gelap adalah sesuai untuk mencampurkan dengan jenis yang lebih berprestij, seperti birai atau pucat ale. Bir lebih ringan dicurahkan ke dalam kaca terlebih dahulu, kemudian disiapkan dengan minuman yang lebih gelap. Ini menjadikan kesan ombré sebelum akhirnya menjadi satu minuman homogen.

Walaupun anda tidak mahu menggabungkan dua bir gelap (terlalu berat!), Ia adalah musim terbuka untuk gaya ringan. Pasukan di Brooklyn Brewery mendapat kreatif dengan menggabungkan dua penonton yang berbeza dalam minuman yang mereka sebut sebagai “Black and Brooklyn”: Ia adalah setengah Brooklyn lager, diikuti dengan bir gelap bir (secara teknikalnya masih bir ringan). , kesilapan, cahaya gelap). Satu lagi kombo ringan pada cahaya termasuk cider keras, yang kami akan biarkan mencicit oleh walaupun fakta bahawa ia bukan secara teknis bukan bir. Bill Brooks, pengarah minuman di The Cannibal Beer & Butcher di Manhattan, suka menggabungkan cider kering dengan buah, saison ringan untuk gabungan buah, sperma, dan tidak terlalu manis.


Infus Adakah Rakan Anda

Kacang bir adalah apa-apa untuk menghidupkan hidung anda (walaupun kita masih di pagar tentang kebanyakan labu bir). Remix bir-on-beer adalah peluang yang sempurna untuk membiarkan suapan rasa bersinar. Daniel Miller-McLemore, pengurus dan pengkhianat penggabungan diri di Broken Compass Brewing Company di Breckenridge, CO, memetik ale halia pucat bir sebagai contoh: “Ia sedikit juga gingeri untuk minum sendiri, “jelasnya.” Saya bercampur dengan IPA hitam kita. IPA adalah bersahaja dengan beberapa nota roasty yang mengalir keluar dari halia itu. “Compass Broken juga membina ale yang diselitkan dengan lima jenis chiles, dan ia sangat panas.” Miller (atau, seperti yang diketahui di sekitar kilang bir, Baldi, “kerana keinginannya untuk minum apa-apa kombinasi bir apabila dia membersihkan garisan paip di hujung malam) suka menggabungkan ale chile dengan gebu coklat.” Rasanya seperti coklat Mexico, “katanya. beberapa pelanggan setia pembuat bir mempunyai kesetiaan sengit untuk apa yang mereka panggil GinPo: separuh halia pucat ale, setengah porter kelapa.


Hilangkan Asam, Funky Beers

Lambik adalah mimpi saintis gila yang menjadi kenyataan: Gaya bir ini funky, tart, dan masam, terima kasih kepada penapaian secara spontan (memikirkannya sebagai sayap bir). Lambik boleh menjadi sengit apabila menghirup lurus, jadi mereka bersinar apabila dipadankan dengan bir yang halus dan halus. Pasukan di Syarikat Kiri Tangan Kiri di Longmont, CO, menyukai kombinasi minuman keras susu kopi kittens manis yang bercampur dengan Odell friek. The friek adalah lambic yang dibuat dengan raspberi dan ceri, yang memberikan kombinasi ceri yang dilindungi ceri getaran. Lain-lain masam yang mencuba untuk mencuba: Duchess de Bourgogne yang dibina oleh Belgium, lamban ceri dari Upland Brewing, dan petua pinot larva dari Rusia River Brewing Co..


pecah-kompas-bir
Syarikat Pembuatan Kompas Broken

Buah pedas, seperti halia dan ales yang dicampur chile, adalah perlawanan yang sempurna untuk tentera dan porter yang lebih gelap. Foto: Syarikat Pembuatan Kompas Broken

Jadilah ahli sains gila

Tidak perlu pergi separuh pada setiap kombinasi-hanya tanya “Baldi.” Beberapa kombinasi kegemaran Miller-McLemore berasal dari pembersihan talian paip malamnya-percubaan yang menghasilkan beberapa mashup yang aneh-tapi hebat. Mencari bir yang sips lebih lancar dan citarasa seperti pencuci mulut? Tuangkan berat pada porter. Ingin sesuatu yang zippy dan ringan? Isi kaca terutamanya dengan bir yang lebih ringan dan top it off dengan percikan gempal. Rangkai Kiri Tangan Brewing Co dari susu kopi dengan gundul Odell kebanyakannya gelap: 8 auns gempal hingga 4 auns lambic, disajikan dalam gelas tulip. Ingatlah perisa yang anda sedang kerjakan: Jika anda cuba mengganggu bir yang pedas atau berapi-api (seperti jalapeño ale), biarkan ia mengambil tempat duduk belakang dan tuangkan sedikit.


Berhati-hati dengan IPA

Kami tahu: Anda suka IPA anda. Mereka bukan pilihan kami untuk pencampuran. Ini super hoppy, pada masa-intens-bir pahit tidak biasanya bermain dengan baik dengan orang lain. Yang mengatakan, Miller-McLemore mempunyai beberapa garis panduan untuk diikuti jika anda menuntut pencampuran dan padanan dengan IPAS. Pertama, gunakannya dengan berhati-hati-biarkan ia menjadi birik aksen, bukannya rasa tumpuan. Kedua, simpan jauh, jauh dari hewan wanita (“Mereka bertempur,” katanya). Akhir sekali, pertimbangkan untuk menggunakan IPA hitam, yang mempunyai banyak roasty yang sama, nota-nota karamel yang terdapat di stouts dan porter.


tangan kiri
Syarikat Pembuatan Kiri Tangan Kiri

BYOB: Jadilah Beertender Sendiri. Foto: Syarikat Pembuatan Tangan Kiri

Pada ketika ini, kebanyakan kilang bir menyimpan eksperimen di rumah: Ini mashups tidak biasanya diiklankan di bilik-bilik merasa. “Saya suka idea ia menjadi perkara luar, seperti memerintahkan gaya haiwan di In-N-Out,” kata Miller-McLemore. Jika anda ingin tahu tentang membuat gabungan anda sendiri semasa di kilang bir, bersikap sopan, tanya dengan baik, dan lebih lagi, tunduk kepada kepakaran kakitangan: Anda boleh mencampur dan sepadan dengan enam pek dan bermain saintis gila di rumah.

Pencampuran bukan satu-satunya perkara yang kita suka dengan bir …