Anda * Do * Win Friends dengan Salad Beet Grilled ini

Selamat Datang ke Cooking Without Recipes, di mana kami mengajar anda cara membuat hidangan yang kami sayangi, tetapi jangan terlalu risau tentang butiran resipi yang menarik, jadi anda boleh membuat putaran anda sendiri. Inilah bagaimana penyunting makanan kanan Rick Martinez menjadi bit yang merendahkan ke dalam salad yang bertiup.

Apabila saya memikirkan hasil musim panas, saya rasa jagung. Skuasy. Tomato. Beet? Tidak begitu banyak. Tetapi baru-baru ini, semasa membeli-belah di pasar petani untuk beberapa sayur-sayuran untuk memanggang barbeku, saya melihat mereka: merah jambu, emas, dan merah, dipetik dari tanah awal pagi itu dan dihiasi dengan bunga sejati hijau. Saya terpaksa memilikinya.

Saya melempar beberapa tandan dalam beg saya, belum tahu apa yang akan saya lakukan dengan mereka. Saya teringat editor resepi makanan kanan Chris Maghribi dibangunkan Julai lalu untuk Baba Ghanoush Beet Grilled yang saya sayangi, yang membuat saya bermimpi idea salad bit hangus. Versi ini berpakaian dengan jus jeruk karamel, yang kedengarannya lebih menarik daripada yang sebenarnya dan menambah kedua-dua kerumitan dan kecerahan.

bit-salad-cwar-mise
Alex Lau

Foto: Alex Lau

Keluarkan bahagian hijau dari 3 paun bit (dan selamatkan mereka untuk hidangan lain). Letakkan bit penuh yang tidak disedut pada panggangan yang sangat panas dan tutup dengan tudung. Masak mereka selama kira-kira 40 minit, beralih setiap 10 minit atau sehingga mereka digenangi di semua pihak dan pisau paring dengan mudah boleh menembusi sayuran sepanjang jalan ke pusat. Gunakan tongkat untuk mengambil bit dari grill, kemudian masukkannya ke dalam mangkuk besar dan tutup dengan ketat dengan balutan plastik untuk membiarkan mereka menguap selama kira-kira 30 minit (ini akan memudahkan mereka mengupas kemudian).

Separuh satu oren dan satu lemon dan masak di atas panggangan di atas api yang sederhana tinggi, putar sekali, sehingga buahnya karamel dan kulitnya hangus, kira-kira 8 hingga 10 minit.

Selepas bit telah dikukus, letakkan beberapa sarung tangan getah (jadi tangan anda tidak ternoda dengan jus bit) dan gunakan beberapa tuala kertas untuk menggosok lapisan luar bit yang hangus (tidak mengapa jika beberapa bit hitam dipertahankan). Potong bit ke dalam baji kecil, kemudian melemparkan dengan memerah sitrus panggang, gerimis minyak zaitun, sesetengah garam laut serpihan, dan lada hitam segar. Buang segelintir koyak segar pudina dan dicincang chives di atas dan berkhidmat.

Berkaitan: Roast ‘Em, Fry’ Em, Grate ‘Em: 31 Cara Memasak dan Makan Beets

Rawat diri anda untuk beberapa musim panas ais siap sedia panas:

Ambil Summer ke Tahap Seterusnya dengan Ice Pops Boozy