A Kale Salad untuk Semua Orang Yang Pikirkan Salad Kale Adakah Meh

Selamat Datang ke Cooking Without Recipes, di mana kami mengajar anda cara membuat hidangan yang kami sayangi, tetapi jangan terlalu risau tentang butiran resipi yang menarik, jadi anda boleh membuat putaran anda sendiri. Ini adalah penyunting web editor Christina Chaey yang paling mudah menggunakan kale salad.

Selepas banyak perbualan dengan kawan-kawan yang suka salad yang jarang membuatnya di rumah, saya telah membuat kesimpulan bahawa sebahagian besar membuat salad adalah pakaian. Malangnya, itu juga yang memisahkan salad hebat dari meh. Gaun yang baik mempunyai banyak lemak seperti minyak zaitun, yang membantu membawa rasa (lemak larut banyak sebatian rasa yang tidak larut dalam air! Sains!) Dan menyediakan mulut yang kaya yang membuat anda seketika melupakan bahawa anda sedang makan ” makanan kesihatan.” Namun, pembungkusan salad buatan sendiri yang baik mestilah terdiri daripada lebih banyak lemak, dan saya benar-benar mendapatkan mengapa mencapai keseimbangan yang tepat asid, manis, garam, dan lemak boleh menakutkan. Itulah sebabnya saya suka salad ini sangat bergantung kepada lemak bahan-bahan, seperti keju dan kacang panggang, yang bermaksud anda boleh melepaskan diri dengan laziest jus-jus lemon dan minyak zaitun-dan masih merasa seperti anda sedang memakan salad terbaik dalam hidup anda.

masak tanpa resipi-kale-salad-potluck-1
Laura Murray

Ini menjadikan salad sampingan yang bagus untuk 6 hingga 8 orang, tetapi ia juga skala atau turun dengan indah. Berikut adalah cara saya melakukannya:

Basuh dan potong tipis dua tandan kale Tuscan, batang dikeluarkan, dan masukkan semuanya ke dalam mangkuk salad biiiig. Perincikan dalam jus satu limau dan kucurkan kale sekitar dengan tangan anda sehingga daun mula merasa lembut dan bau wangi dan berumput. Tambah dua cincang Granny Smith dicincang, dua genggam besar dicincang, badam yang dibakar, dan banyak lagi keju cheddar cubed seperti yang anda suka-saya terutamanya suka cheddar gurih yang gurih, seperti ini dari Jasper Hill Farm. (Tidak ada cheddar? Parm yang dicukur berumur akan berfungsi dengan baik juga.) Gerimis dengan yang paling baik minyak zaitun tambahan anda sudah mendapat (kerana tidak ada ramuan berpakaian tambahan, anda ingin merasai rasa kaya minyak). Musim dengan garam dan lada, tambah beberapa jus lemon secukup rasa, dan perlahan-lahan melemparkan semuanya bersama-sama.

Pada ketika ini, anda boleh membuang segelintir ceri kering atau benih buah delima untuk kemanisan, atau skuasy panggang seperti yang mereka lakukan pada Utara Spy Food Co. yang sekarang ditutup, yang salad popularnya menginspirasikannya. Apapun yang anda lakukan, pada asasnya mustahil untuk merosakkan yang satu ini. Dan pada peluang yang anda ada dengan sisa-sisa, mereka akan rasa sama baiknya keesokan harinya.

Berkaitan: Resipi Kale Salad Terbaik Kami (C’mon, Anda Tahu Anda Ingin Satu)

De-stem any green like you mean it:

Cara De-Stem Setiap Hijau