A Ceviche Recipe dari Master, Gaston Acurio

Di pasaran untuk makanan jari? (Siapa yang tidak?) Perlu kursus permulaan yang mesra pihak? Ada aplikasi untuk itu, dan setiap hari Selasa kami akan membawa anda satu daripada arkib resep BA.

Gambar oleh Marcus Nilsson

“Restoran ini sentiasa menjadi pesta, tempat yang bahagia,” kata tukang masak Peru, Gaston Acurio, sambil makan tengahari di La Mar, restoran ceviche yang terkenal di Civiche yang terkenal di San Francisco dan New York. Menu La Mar dibaca sebagai sejenis ensiklopedia makanan laut yang disembuh citrusy, dengan puluhan lelaran hidangan nasional ini. Satu rasa yang tajam, asin, rocoto barang-barang lada dan mudah untuk melihat mengapa ini dengan cepat disediakan, hidangan mati-asap ikan yang dicukur dengan asid.

“Terdapat dua ribu cevicherias di Lima, “kata Acurio kepada saya.” Tetapi kami ingin menunjukkan kepada dunia apa yang ceviche Peru benar. “Keindahannya adalah seimbang: tidak terlalu masam, tidak terlalu asin.” Jangan sekali-kali memerah limau sepenuhnya: kepahitan. Dan jangan biarkan ceviche itu mengalir selama lebih dari dua minit. “Syarat-syarat lain?” Bahan-bahan, kemurahan hati dan keamatan yang berkualiti tinggi. ” –Adam Sachs

Dapatkan resipi: Ceviche Peru