9 Situasi di Mana Ia Benar-benar Baik untuk Letakkan Es dalam Wain Anda

Saya tidak pernah menerima lebih banyak kebencian daripada yang saya lakukan kerana menghantar gambar ais dalam wain. “Sacrilegious!” Mereka menjerit ke dalam e-mel dan “UNFOLLOW!” Mereka melaungkan di bahagian komen. Bagaimana saya boleh mengutuk kesucian wain seperti itu? Nah, dengan mudah. Walaupun saya tidak akan meletakkan ais ke dalam ’67 BV Rizab, terdapat banyak situasi di mana saya mahu ais dalam wain saya dan ia benar-benar dijamin.

…Ternyata, terdapat sekurang-kurangnya 9 situasi:

Di Lapangan Terbang

Jika anda seperti saya-orang yang cemas yang secara patologi awal kepada peristiwa besar atau kecil-mungkin anda di lapangan terbang dan melalui keselamatan dengan dua jam untuk membunuh sebelum penerbangan. Dan sementara itu bagus untuk mempunyai beberapa gelas sebelum berlepas, tiada siapa yang cuba mabuk atau pergi patah. Wain lapangan terbang mahal, dan ia tidak pernah baik, jadi mengapa tidak menambah beberapa kiub kepada kaca $ 15 Pinot Noir yang menjijikkan? Ia turun lebih mudah, ia bertahan lebih lama, dan anda keluar dari Xanax dan melakukan yang terbaik di sini!

Di dalam kapal terbang

Jika anda pernah mengarahkan wain ke atas kapal terbang, maka anda sudah tahu. Jika anda tidak mengarahkan wain di atas kapal terbang, mungkin tidak bermula, tetapi jika anda lakukan, dapatkan segelas ais di sebelah. Dan mungkin sandaran Sprite dengan beberapa irisan kapur. Walaupun pasangan pertama akan menipu anda, dengan ketiga atau keempat anda akan menyedari wain itu sangat berat dan memberikan anda peluh mulut dan tiba-tiba anda sangat menyedari beg barf di poket tempat duduk di hadapan anda. Anda tidak akan mahu menyelesaikannya. Mempunyai bekalan spritzers make-shift di tangan akan menjadikan kaki terakhir Sauv Blanc anda menyenangkan.

It’s Too Damn Hot

IT’S TOO DAMN HOT. DAN A / C ANDA BROKE. DAN ANDA BENAR-BENAR MEMBUTUHKAN KACA WINE. TETAPI ITU DAMN HOT. Throw beberapa kiub ais di sana. Bukan sahaja anda mahu, tetapi anda juga perlu. Anda sudah dalam mod survival, dilucutkan ke dalam seluar dalam anda, jadi ini tidak ada masa untuk bimbang dengan rasa malu.

The Wain Is Terrible (Dan Itu Semua Anda Memiliki)

Sudah seminggu sejak anda dibayar sewa dan ia adalah tiga hari sehingga anda mendapat cek berikutnya. Tiba-tiba bahawa Chardonnay yang dibom mentega kenalan yang tinggal di rumah anda tidak kelihatan begitu buruk. Tetapi Tuhan yang baik, itu buruk. Tidak begitu buruk bahawa anda sanggup pergi ke kedai di baju sukan anda dan menghabiskan lapan dolar terakhir anda, tetapi pasti cukup buruk untuk di mana anda dibenarkan dalam icing itu.

Anda seorang nenek

Nenek saya minum ais di Franzia dan dia adalah manusia kegemaran saya, jadi saya hanya menghormati anggur Grandmas dan es.

Anda Cuba Tidak Mendapatkan Hari Terlalu Mabuk

Kadang-kadang anda mendapati diri anda minum arak pada tengah hari. Mungkin bercuti di rumah tasik, cuba bersaing dengan ibu mertua yang menganggap makan tengahari Pinot Grigio atau mungkin hanya pada hari Sabtu tertentu. Saya tidak tahu mengapa anda minum pada waktu tengah hari, tetapi cara yang baik untuk mengelakkan mabuk hari adalah dengan menambahkan ais. Ia mencairkan wain dan menjadikan kaca anda sedikit lebih penuh. Plus, anda boleh berpura-pura menghidrat dan berpesta pada masa yang sama. Yang paling penting ia akan menghalang anda keluar dari 4.

Rosé, ais, St Germain = Anda mempunyai diri anda seorang spritzer. Foto: Christopher Testani

Anda menggunakan wain untuk membuat sesuatu yang lain

Dari frosé ke Sangria untuk spritzers seltzer dan strawberi muddled yang anda dapati di belakang peti sejuk anda, anda boleh mengubah wain ke dalam pengalaman minuman lain. Dan anda tahu apa yang dipanggil semua resipi? ICE.

Anda Memadamkan Wain Rumah Memesan di Bar

Anda tidak boleh mempercayai apa-apa yang berlaku oleh wabak “Wain Rumah” yang samar-samar itu. Anda akan merasakan sakit kepala dengan jumlah gula yang ada dalam benda itu. Potong dengan ais. Ia sangat gelap tiada siapa yang akan perasan.

Awak sukakannya

Wain, di atas segalanya, adalah untuk keseronokan. Kami meminumnya kerana ia lazat dan ia membuatkan kita berasa hangat dan kabur di dalamnya. Itulah realiti keadaan. Dan anda harus memperlakukannya seperti mana yang anda kehendaki, seperti suhu stik anda atau menempah bahagian tambahan ladang. Ia adalah apa sahaja yang sesuai untuk anda, bukan orang lain. Jika menambah beberapa kiub yang anda rasakan sendiri, bawanya ke meja kerana tidak lagi pantang larang.

Terkait: Kenapa Anda Perlu Melayani Magnum di Parti Seterusnya Anda