7 Wanita di Makanan Kongsi Saran Kerjaya Terbaik mereka

Jadi, anda mahu menjadikannya dalam industri makanan. Mungkin anda mendapat banyak pujian tentang masakan anda yang anda fikir anda boleh menjalankan dapur. Atau mungkin anda sudah bersedia untuk mendahului popular berikutnya, Tangki jerung-makanan ringan yang layak. Di mana sih anda bermula? Sama ada anda ingin menjadi seorang chef, sommelier, atau usahawan, anda boleh mengetahui cara membuatnya dalam perniagaan perhotelan dari mereka yang datang sebelum anda.

Untuk menghormati bengkel FAB yang akan datang untuk wanita yang bekerja di hospitaliti-berjalan dari 11-13 Jun di Charleston-kami bercakap dengan tujuh peserta tentang mereka nasihat terbaik untuk berjaya dalam industri masakan. Sama ada ia mempercayai naluri anda atau mengabaikan persaingan, wanita-wanita yang berkuasa ini tahu bagaimana untuk terus berjaya di dunia makanan yang cepat berubah.

1. Ingatlah Anda Tidak Boleh Diganti

Bila Chef Barbara Lynch memulakan empayar restoran Boston 20 tahun yang lalu, dia mendapat nasihat daripada “salah satu pelabur “nya yang sangat gentar. “Dia berkata, ‘Ingatlah, anda tidak boleh diganti,’ yang bermaksud bahawa saya pemilik koki dan saya bahawa saya, bukan cous-chef saya atau kakitangan saya, itu yang paling penting.” ingat bahawa sesiapa sahaja boleh diganti tetapi anda, dan kerana anda pemimpin, anda perlu menjadi sangat spesifik tentang bagaimana anda mahu menjalankan restoran anda. “Meskipun pengetahuan pemenang James Ball diberikan oleh pemenang James Beard (berapa banyak yang dia sanggup bayar dan berapa cepat dia boleh berkembang) adalah penting, semuanya datang kepada orang-orang di restoran pada akhirnya. “Saya belajar menjadi pemerhati yang hebat, dan saya belajar untuk pergi dengan perasaan saya untuk mengetahui apa yang betul, dan apa yang salah. Saya fikir ia sangat penting untuk membina budaya yang hebat dalam kumpulan anda. “

2. Jangan Kompromi Penglihatan Anda

“Perlahan dan mantap memenangi perlumbaan. Mempunyai kesabaran dan menjaga mantap dengan visi anda dan tidak menjejaskan visi itu sangat penting,” kata Helen Johanssen, pemilik dan rakan kongsi di Jon dan Vinny’s dan Helen’s Wines di Los Angeles. Apabila dia pertama kali mula sebagai pembeli untuk restoran Jon Shook dan Vinny Dotolo’s Animal 10 tahun yang lalu, dia selalu menjadi salah satu daripada wanita-wanita yang paling sedap. Sekarang, sebagai pengarah minuman untuk semua tujuh hartanah mereka, dia melihat “lebih daripada 50/50 perpecahan wanita dan lelaki” di bahagian industri itu. “Anda benar-benar perlu percaya kepada diri sendiri dan akal anda dan tidak berkompromi dengannya dan mulakan setiap hari baru-tidak boleh membawa apa yang terjadi pada hari sebelumnya, seperti air yang mengalir di belakang anda.

3. Jangan Lihat Persaingan Anda

Pasaran yogurt adalah luar biasa yang luar biasa, tetapi Homa Dashtaki menonjol dari orang ramai dengan yogurt Parsi yang sangat popular, lembut, White Mustache. Jenama kegemaran kultur bahkan telah berkembang untuk menjual minuman whey dengan sisa makanannya. Untuk ke sana, Dashtaki berkata dia terpaksa “mengambil nasihat seperti mereka yang masih hidup.” Nasihat terbaik datang dari bimbingan dan ikatan atas masalah yang sama dengan orang lain dalam industri-dia memetik Jeni Britton Bauer dari Ice Cream Jeni dan Anita Gembala Yogurt AnitaTetapi dia enggan bandingkan dirinya kepada orang lain. “Sebab kejayaan saya adalah kerana saya hanya bersaing dengan diri saya sendiri dan produk saya, jika anda cuba bersaing dengan orang lain, ia akan menjadi hebat dan sedikit buatan, maka anda hanya menghasilkan sesuatu untuk bersaing dengan luar,” katanya. menerangkan. “Ketahui dan bersemangat tentang produk anda supaya ia akan bercakap dengan segala-galanya: Bagaimana anda membuatnya, mengedarkannya, dan menjualnya.”

4. Ambil Off the “Goggles Gender”

Nancy Cushman, pengasas kumpulan restoran Cushman Concepts (dan yang terkenal di Boston dan NYC), menekankan bahawa jantina dan kejayaan tidak harus kaitkan. “Anda tidak boleh dilayan atau bertindak dengan cara yang berbeza kerana anda seorang wanita. Mengeluarkan goggle jantina,” katanya. “Kejayaan dan hasilnya bukan berasaskan jantina. Berani, jangan takut dan berhenti menyunting diri sendiri, kerana anda mungkin mempunyai idea terbaik di atas meja. Ikut intuisi anda kerana ia akan menjadi yang paling tepat pada masanya.”

5. Jangan Mengorbankan Hidup Anda untuk Kerja

“Kamu boleh mempunyai semuanya, “kata Chef Maneet Chauhan, chef eksekutif Nashville Chauhan Ale & Masala House dan hakim di Rangkaian Makanan Dicabut. “Saya tahu ramai orang berfikir sebaik sahaja anda mempunyai keluarga dan anak-anak yang anda perlukan untuk menghentikan atau melambatkan kerjaya anda, tetapi saya mendorong diri saya lebih lanjut setiap hari supaya anak-anak saya dapat melihat bahawa mereka boleh memiliki segala yang mereka inginkan. kedua-dua dunia. ” Chauhan juga memberi nasihat tentang jantina dan kaum dari salah seorang pengajar pertamanya di Institut Kuliner Amerika: “Apa yang dianggap sebagai halangan dunia dalam industri ini, seperti menjadi pendatang atau wanita, sebenarnya kekuatan kita dan menjadikan kita lebih baik di tempat kerja kami. “

6. Jangan Berhenti Belajar

“Tetap ingin tahu dan terus belajar, penting untuk meneruskan pendidikan anda dan mencari mentor untuk membantu anda bersama-sama, dan apabila anda mempunyai peluang menjadi mentor sendiri, bawa orang lain bersama-sama dengan anda,” kata Randi Weinstein, pengasas FAB. Ini terpakai untuk lebih daripada sekadar dunia masakan, belajar dari kejayaan dan kegagalan orang lain, dan memikirkan tahap kesukaran bidang yang anda masuki.

7. Sentiasa Rangkaian, Walaupun Dengan Orang Tidak Dijangka

“Kongsi minat anda dan beritahu orang yang anda berminat untuk membimbing mereka untuk membantu anda,” kata Alice Cheng, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Ejen Pemakanan, rangkaian profesional dan tapak pencocokan pekerjaan untuk industri perhotelan. “Berikan diri anda dengan cara yang rendah hati supaya orang dapat mengingati anda dan boleh membantu anda.” Walau bagaimanapun, jangan hanya selimut mengatakan “Saya suka industri ini dan mahu bekerja dalam makanan” kepada seseorang-menjadi khusus dan penyelidikan apa yang membuat anda teruja. “Cuba faham apa yang anda mahu lakukan, lihat apa yang boleh anda sampaikan ke meja dengan kemahiran atau keahlian tertentu, dan buatkan tahap yang anda jalani ketika cuba mendapatkan pekerjaan,” jelas Cheng. Ejen-ejen masakan adalah tapak pengambilan untuk restoran seperti Danny Meyer dan Thomas Keller, jadi jika anda ingin bekerja untuk mereka, meletakkan resume anda akan ada langkah pertama yang pintar.

Berikut adalah kemahiran yang lebih penting untuk dipelajari:

25 Pisau, 47 Kecekapan Pisau