4 Keistimewaan Cast-Iron New-School Cantik Kami akan Memasak Setiap Hari

Sekiranya anda pemilik kuali besi yang berkualiti tinggi, sila berasa bebas untuk berhenti membaca di sini-anda mungkin tidak perlu membeli kuali lagi sepanjang hayat anda. Tetapi jika anda hanya menggoda dengan idea untuk membuat komitmen seumur hidup untuk membuang besi (dan sepatutnya anda), kelas baru tukang besi artisan membuat beberapa kemahiran yang benar-benar indah yang menaikkan aksi goreng bacon ke dalam seni. Di sini terdapat empat kuali pusaka yang kami masak setiap hari.

pelakon iron pan iwachu
Foto oleh Alex Lau

Lihat saja bahagian-bahagian pada besi tempa Iwachu.

Iwachu
Permukaan kuali ini lebih berbukit daripada yang lain-hasil daripada gaya tradisional Jepun yang memproduksi besi tuang yang dipanggil Nambu Tekki. Pan kecil yang lembut yang mencondongkannya adalah sesuai untuk mengamalkan pan-flip, omelet rolling, atau menyiapkan mentega coklat panas untuk memasak daging babi.

Beli Ia: Iwachu Cast-Iron Omelette Pan, $ 120 di Amazon

pelakon iron pan smithey
Foto oleh Alex Lau

Smithy Ironware bukan kayu dari get-go.

Smithey Ironware
Kuali kacak ini dibuat oleh pakaian kecil dari Charleston yang sangat menggilap permukaan kuali supaya ia secara semula jadi bukan kayu keluar dari kotak. Ia juga datang dalam versi 12 “, apabila anda ingin mengatasi projek-projek memasak yang lebih besar seperti ayam panggang dua ayam ini. Editor kami Adam Rapoport meminjam satu dari Ujian Dapur sebentar lagi, dan sumber-sumber kami mengatakan ia masih belum dimajukan semula. Tiga lubang pada bibir memberikan cengkaman yang berguna untuk jari anda sambil menuangkan jus lemak atau pan.

Beli Ia: Smithey Cast-Iron Skillet, $ 160- $ 200 pada Food52

pelakon iron pan field company
Foto oleh Alex Lau

Versi Syarikat Ringan Field.

Syarikat Lapangan
Kami suka pemegang ergonomik yang berketumpatan ini, yang selesa untuk memegang sambil memotong atau menggoreng, atau hanya membawa kuali ke meja makan. Versi 8 “adalah ideal jika anda sering mendapati diri anda memasak untuk satu. Syarikat ladang pra-musim kuali mereka, yang memberikan anda larian pada proses perasa (tetapi tidak mengharapkan telur goreng untuk meluncur langsung pada pertama kali).

Beli It: The Skillet Field, $ 70 dari Huckberry dengan kod promo “skillet” (semula $ 100)

pelakon iron pan butter pat industries
Foto oleh Alex Lau

Butter Pat Industries membuat kuali ringan.

Butter Pat Industries
Pengurus Ujian Dapur kami, Brad Leone adalah orang yang pertama kali mengetepikan kami kepada kemahiran yang sangat licin (dan hebat) ini. Ini yang dipanggil Joan pan, agak ringan kerana ukurannya berkat dinding yang lebih nipis, yang menjadikannya mudah untuk bergerak. Permukaan berkaca yang sangat halus melepaskan makanan seperti mimpi, tiada perasa diperlukan.

Beli Ia: Butter Pat Industries Joan, $ 295 dari Butter Pat Industries

Dan apa sahaja pan yang anda pilih, mereka semua memanggil pizza:

15-Minute Pan Pizza