11 Buku Cookbook Spring Anda Sebenarnya Masak Dari

Saya harap anda suka sayur-sayuran. Pemilihan buku masak musim bunga ini bukan hanya sayuran ke hadapan, ia sayuran-dominan, dengan bantuan dari buku-buku yang bertujuan untuk menjadikan anda tukang masak malam yang lebih baik. Getaran? Ia adalah masa yang sangat baik untuk berada di dapur.

Mari kita mulakan dengan ratu sayuran, Deborah Madison. Selepas meyakinkan orang Amerika bahawa makanan vegetarian boleh menjadi canggih dan kompleks dengan buku masakan 1987 nya, Sayuran hijau, dia mengukuhkan kedudukannya dengan buku mani Memasak Vegetarian untuk Semua Orang dan Literasi Sayuran. Ia telah ditulis bahawa kita tidak boleh mempunyai Anna Jones tanpa dia, satu persatuan yang boleh diperluaskan untuk memasukkan blogger vegetarian lain dengan buku masakan dari musim ini (lihat: Mes Pertama, Akar Baru Saya, dan Basil Rahasia).

deborah madison in my kitchen cookbook

Dengan Di Dapur saya: Pengumpulan Resipi Vegetarian dan Kegemaran Baru, Madison membuktikan bahawa dia bukan sahaja meletakkan di sekitar taman New Mexico di topi pintar, seperti Diane Keaton dalam filem Nancy Meyers yang saya sangat ingin melihat: Dia masih mempunyai permainan serius (tanpa daging). Ramai resipi yang dikumpul di sini adalah versi-versi klasik yang ditapis dan dibina semula, yang telah berubah seperti yang dia ada. Tetapi mereka tidak berasa seperti Hits Besar, Vol. 13. Tart chard dan saffron masih berkrim selepas semua tahun ini, tetapi kerak kaya telah digantikan dengan badam tanah. Roti bercuti yang rimbun dengan rosemary dan lemon telah menjadi roti cepat untuk pagi Ahad. Malah resipi berusia 20 tahun yang dikemas kini untuk kale dan quinoa gratin terasa baru. Apabila dia termasuk resipi bubur nasi perang dengan kacang mentega dan biji chia, itu kerana dia telah memakannya sejak sebelum pengasas Instagram dilahirkan. #respect

Joshua McFadden Enam Musim: Cara Baru Dengan Sayuran bersedia untuk menyertai kanji veggie. Sebelum menjadi tukang masak di Ava Gene’s-a BA kegemaran di Portland, OR, dia berhenti bekerja sebagai pengurus di Four Season Farm di Maine. Di sana, beliau mengembangkan rasa hormat yang mendalam untuk memasak benih ke meja. Walaupun ia dianjurkan oleh musim dan sayuran, ia tidak dibaca sebagai “meh” sebagai buku masakan vegetarian bermusim. Ia moden dan bro-y dalam semangatnya; lusty dan bukannya menghormati. Cendawan, kubis, bahkan kohlrabi digambarkan sebagai “seksi”. Satu tomato dalam musim mampu “menggerakkan jiwa anda.” Dan, ya, terdapat beberapa daging dalam campuran.

joshua mcfadden six season

Daripada buku-buku yang saya masak sepanjang bulan ini, Enam musim saya sangat teruja. Rasa yang besar: A vinaigrette slather-on-everything dikemas dengan balsamic-plumped kismis emas, capers, ikan bilis, dan bawang putih melompat-semuanya segala-galanya dari lobak panggang untuk steak; tomato diasinkan dalam rempah-rempah falafel dan dilepaskan dengan yoghurt yang dikemas herba yang malah menyelinap di beberapa sriracha. Mereka juga berlapis dan kompleks, walaupun kesederhanaan mereka jelas. Apa yang benar-benar akan mengubah masakan anda ialah pendekatannya kepada perasa, yang dipelajari sebahagian dari Mona Talbott di Akademi Amerika di Rom: Tambah asid dan perasa sebelum ini minyak apabila membuat salad dan banyak hidangan sayuran, merasa dan tinkering untuk mendapatkannya tepat sebelum anda kacau pelincir untuk “membawa dan berkahwin semua perisa lain,” tulis pengarang bersama Martha Holmberg. Percayalah: Baca buku ini dan anda tidak akan pernah melihat kubis dengan cara yang sama sekali lagi.

Siaran lain yang perlu diberi perhatian kepada sayur-sayuran adalah termasuk Chitra Agrawal’s Vibrant India: Resipi Vegetarian Segar dari Bangalore ke Brooklyn; getaran parti kebun seni Julia Sherman Salad untuk Presiden: Buku Masakan Diilhamkan oleh Artis (pendedahan penuh: saya menulis kata pengantar); Chef Canyon Rustic Jeremy Fox’s restoran-y tetapi pemikiran yang memancing Pada Sayuran; dan Carolynn Carreno Mangkuk besar.

meludah cookbooks roundup

Sebahagian daripada buku-buku terbaik musim bunga adalah tentang mendapatkan seminggu makan malam bukan hanya hidup tetapi senang. Tiada apa-apa yang mewah, resipi yang bijak dan inspirasi dan nasihat yang baik untuk pemula dan tukang masak yang berpengalaman. Cukuplah, buku-buku ini memohon anda untuk membacanya, menginternalisasikannya, kemudian keluar sendiri untuk membuat persediaan secara tepat dengan memberikan buku itu kepada sahabat yang pantas. (Bakar selepas makan?)

Di Kawasan Bay, penulis dan tukang masak Samin Nosrat mempunyai kultus berikut untuk makan malam pop di Tartine Bakery di San Francisco dan kelas memasaknya, yang rakan-rakannya bersumpah telah menukar masa mereka di dapur. Bekas bekas Chez Panisse, yang resepnya akan muncul dalam isu Jun kami, menyulingkan intipati kedua-dua pengalaman menjadi falsafah pengajaran yang menjadi tajuk Garam, Lemak, Asid, Panas: Menguasai Unsur-unsur Memasak yang Baik. Seperti McFadden, dia percaya dalam mengimbangi komponen-komponen tersebut dan merasa seperti gila sehingga hidangan itu betul.

garam fat acid heat samin nosrat

Ini adalah jenis buku baru. Banyak kata-kata untuk hidup sebelum anda sampai kepada asas-asas dapurnya dan, akhirnya, resepi lebih daripada separuh jalan. Wendy MacNaughton ilustrasi yang menggembirakan menangkap kegembiraan Nosrat untuk subjek. Hanya membaca Garam, Lemak, Asid, Panas akan menjadikan anda tukang masak yang lebih baik, mahir dalam perasa, mengimbangi, memahami apa yang sebenarnya anda lakukan dan mengapa. Hei, anda mungkin tidak memerlukan resipi itu pada masa anda sampai kepada mereka, tetapi mereka bagus, campuran Chez Panisse-y Cal-Med dan warisan Cali-Parsi Nosrat: Parsi-ish beras, tuna confit dengan kacang putih rebus , tart rempah dan frangipane dengan krim vanila. Buat ruang pada meja di tepi katil dan kaunter meja.

garam fat acid heat illustration
Dengan ihsan Simon & Schuster

Satu ilustrasi dari Garam, Lemak, Asid, Panas.

Di New York City, Alison Cayne’s Haven’s Kitchen telah membangunkan reputasi untuk kelas-kelas memasaknya yang mesra, mesra, dan juga untuk ruang-ruang yang indah dan cerah. Cayne membawa kedua-dua minda guru dan soalan pelajar kepada Sekolah Memasak Dapur Haven: Resipi dan Inspirasi untuk Membina Masa Berasaskan Keyakinan di Dapur. Saya diminta menyusun buku itu, dan akhirnya memasaknya semasa saya membaca. Setiap bab, berdasarkan jenis bahan atau hidangan, menyampaikan teknik teras dan resipi induk. Kacang dan biji-bijian adalah pelajaran dalam “memasak dengan tujuan”; sup akan mengajar lapisan rasa; salad komposisi, dan lain-lain.

havens kitchen cooking school cookbook

Susun atur majalah seperti buku ini membuat kemahiran belajar pisau, menggoreng, telur haram, dan lebih mudah. Malah, resipi-resipi yang lebih mudah diselamatkan daripada menjadi asas, seperti sup lobak merah yang dipanggang, yang mengandungi resipi sub-campuran untuk campuran rempah yang kompleks ras el hanout, yang lazat dalam banyak hidangan. Resipi untuk sos dan pembungkusan menambah senjata asas yang lengkap, dari ikan vinaigrette ikan kepada dewi hijau; gremolata bijan untuk sos mentega hijau. Dan ya, anda harus menghafal Cake Chocolate Flourlessnya untuk Memaksa Memori.

Malah tukang masak yang berpengalaman boleh dihalang oleh makanan malam hari. Sebagai Tartine Bakery, dan kini Tartine Manufactory, pengasas bersama Elisabeth Prueitt menulis dalam pengenalan kepada Tartine All Day: Resipi Moden untuk Masak Rumah, “Saya faham bahawa batasan waktu dapat mengurangkan makan keluarga untuk acara slapdash pada kebanyakan hari.” Jadi dia berikan untuk menulis versi dia Kegembiraan Memasak, sahabat berguna resipi harian kegemaran, disokong oleh penemuannya sebagai tukang masak profesional dan rumah.

tartine all day cookbook

Resipi beliau untuk salad, sup dan makanan ringan mengambil pendekatan Cal-Med yang boleh menjadi kreatif pada satu penyebaran (sorghum dan jagung “risotto”), klasik di lain (kentang tumbuk mashed.) Resipi ayam panggangnya dikemas kini dengan spatchcocking dan meletakkan lembaran penaik pada batu pizza 450 darjah. Begitu baik-terutamanya apabila dipasangkan dengan salsa verde nya. Dan kemudian ada roti cheesecake yang menarik untuk menarik minat Insta-menarik yang kami rasakan resep untuk …

Tetapi sebagai tukang roti yang terkenal di dunia yang menjadi sensitif gluten, dia memang mahir dalam menghasilkan gula-gula yang dikagumi yang berlaku untuk memintas tepung AP. Saya membuat roti pisang dengan campuran tepung oat dan beras (coklat dan putih), dan madeleine soba coklat yang kedua-duanya luar biasa, dan saya tidak menunggu hari jadi untuk membuat kek hari jadi dengan frosting coklat susu, walaupun ia bermaksud mengesan tepung kelapa. Tartine All Day adalah cara moden untuk meletakkan kegembiraan kembali dalam memasak. Klik di sini untuk lebih banyak resipi dari buku.

makan malam changing game melissa clark

Popular New York Times kolumnis Melissa Clark menawarkan inspirasi dan galakan dengan Makan Malam: Menukar Permainan, lebih daripada 200 kenapa-tidak-saya-rasa-yang-resipi yang boleh di atas meja berhampiran anda di bawah satu jam.

Kuncinya adalah untuk mempunyai permainan pantri yang kuat, berat pada staples Mediterranean dan Asia. Jika anda pernah tertanya-tanya mengapa anda perlu menanam pada molass delima, jawapannya adalah a) dada ayam dengan mentega walnut, b) quinoa dengan kacang ayam yang renyah, tauhu panggang dengan terung dan cumin panggang, dan d) babi atau daging lembu bawang merah. Dan jika anda tidak dapat memikirkan satu lagi perkara yang perlu dilakukan dengan ayam, bantuan sudah ada. Perisa di Makan malam adalah cerah dan kreatif, dan Clark adalah seorang pemandu sorak yang berpengalaman, di sana untuk menggalakkan anda untuk “Mengurus, pergi, dan menakluk.” Tangan saya dulang lembaran saya, teman wanita. Mari kita buat perkara makan malam ini.

P.S .: Dan sekarang, jika saya boleh pergi sepenuhnya off-piste dan sampah tema sayur-sayuran dan makan malam saya sendiri, saya harus mengatakan: Joe Beddia‘S Kem Pizza begitu. Banyak. Fun. Adakah anda akan memanaskan ketuhar anda sehingga 500 jam sejam setiap malam musim panas ini? Mungkin tidak. Tetapi anda akan terinspirasi-untuk memasak dan mencipta. Dan itulah yang perlu dilakukan buku masakan yang baik.