10 Tips yang diperlukan untuk Membakar Roti Mudah di Rumah

Tidak menghormati roti yang baru saja anda beli di pasar raya, tetapi apabila anda belajar membuat roti di rumah, hidup anda akan berubah. Ia satu tugas yang mungkin kelihatan menakutkan. Mengeluh. Menarik. Menunggu. Baking. Ini satu proses yang akan menjadi sifat kedua dari masa ke masa, tetapi bahagian yang paling sukar sebenarnya hanya duduk untuk melakukannya. Nasib baik untuk awak, kami duduk dengan tukang roti Scheft jenis, pengasas (fenomena babka antarabangsa) Roti Bakery dan penulis Memecahkan roti, untuk mendapatkan nasihat untuk pemasa pertama. Berikut adalah apa yang kita pelajari dari rasa cinta yoga, Israel, gluten:

1. Baca Arahan
Ini seolah-olah jelas, tetapi jika ada apa yang kita tahu tentang manusia, mereka suka mengabaikan teknik-teknik dalam arahan dan kembali kepada cara lama mereka yang biasa. Jangan jadi jenis manusia itu. Ikutilah mereka. Walaupun ada sesuatu yang sengit seperti Roti BA BA. Anda berjaya melakukannya Lord of the Flies dalam kelas kesembilan. Anda boleh melakukan ini.

2. Mulakan dengan Roti Pengampun
Tepung, ragi, air, dan garam. Mereka adalah bahan asas roti. Tetapi hanya kerana senarai ramuan asas, tidak bermakna ia mudah. Scheft mencadangkan bermula dengan roti seperti challah atau focaccia. Challah juga mempunyai telur dan mentega, tetapi ia boleh mengambil sedikit penyalahgunaan dalam ketuhar. Begitu juga untuk focaccia. Tiada kerak gila, hanya padang permainan yang lembut dan padu.

3. Lay It All Out
Adalah penting untuk mempunyai semua ramuan anda di hadapan anda sebelum memulakan perjalanan gluten yang dimuatkan. Anda mungkin mendengar seseorang yang baru sahaja menonton Minda seorang Chef “the Mise en Place.”Anda tidak mahu membuang masa, mengomel melalui kekacauan yang anda panggil peti sejuk mencari mentega, sementara adunan anda digantung di kaunter dengan kesedihan yang sama..

digital scale
Gambar oleh Ted Cavanaugh

4. Beli Skala Digital
Beberapa gram atau auns atau kiloton di sini dan di sana membuat perbezaan. Baking dengan pengukuran berat badan, bukannya isipadu, memegang kawalan yang lebih ketara pada bahagian anda untuk roti yang lebih konsisten. Para saintis roket tidak berkata, “Baiklah, sepertinya secangkir bahan bakar roket.” Bakers tidak sama. Anda tahu tentang tepung. Bukan bahan api roket.

5. Tahu Ragi Anda
Scheft tidak mempunyai apa-apa terhadap ragi yang kering, tetapi dia lebih suka yis secara langsung (basah) untuk baking beliau, kerana rasa yang superior, tekstur dan interaksi hidup dengan doh. Sekiranya anda tidak dapat mencari yis secara langsung (biasanya dimasukkan ke dalam peti sejuk di mana-mana berhampiran sayur-sayuran atau yogurt), kering adalah baik-baik saja (dan boleh didapati di mana-mana sahaja).

breaking-breads-book-cover.jpg

Dikutip dari Breaking Roti oleh Uri Scheft (Artisan Books). Hak cipta © 2016. Gambar oleh Con Poulos.

6. Knead Seperti seorang sami
Scheft mengatakan bahawa anda perlu menguli seolah-olah anda bermeditasi. Adakah itu sahaja. Tiada lagi. Jika telefon berdering, biarkan ia berdering. Sekiranya anak-anak di sekitar, kick mereka keluar dari dapur. Menggali adalah semua tentang mengajar tangan anda apa yang diharapkan daripada doh. Akan datang satu titik di masa depan, apabila anda memiliki kerajaan pembakar di seluruh dunia, bahawa anda akan mengasah dan berfikir, “Hmm, ini terasa agak terlalu teguh.” Dengar doh anda.

7. Simpan Mata Anda di Oven
Salah satu kesilapan yang paling biasa dalam membakar roti ialah membuang doh di dalam ketuhar dan meninggalkannya. Buah itu seperti seorang anak berusia empat tahun dengan dua ibu bapa yang bekerja. Ia memerlukan pengasuh. Sekiranya ia berkotak lebih pantas pada satu sisi, putarkannya. Melibatkan diri. Scheft suka ketuhar, tetapi tidak mempercayai mereka. Dia tidak pernah bertemu dengan seorang yang bakes 100% sama rata.

jenis-roti-roti-roti-challah.jpeg

Jika ia panas dan segar, mereka akan datang. Dikutip dari Breaking Roti oleh Uri Scheft (Artisan Books). Hak cipta © 2016. Gambar oleh Con Poulos.

8. Bersantai
Jangan tegaskan roti anda sebagai sempurna. Tidak ada gunanya membakar di rumah jika tidak membawa kegembiraan kepada anda. Jika sebahagian daripada roti terbakar, jangan risau. Orang seperti bahagian renyah. Jika satu bahagian tidak tegas seperti yang selebihnya, itu sejuk. Orang seperti bahagian lembut. Perkara utama yang perlu diingat adalah bahawa jika roti segar dan hangat, orang akan memilihnya selain kedua yang menyentuh meja.

9. Tulis di Diary Bread Anda
Mengambil nota adalah satu tindakan penting dalam kehidupan seorang tukang roti. Apakah suhu seperti di dalam bilik ketika anda mengepul? Adakah ia terlalu lembap pada hari itu? Adakah anda berhenti selama tujuh minit yang munasabah ke stesen kerja Instagram anda? Perkara itu menjejaskan roti, jadi ia baik untuk mengetahui masa depan. Juga, ia boleh meletakkan anda di landasan untuk ahli meteorologi yang anda inginkan.

10. Menguasai Asas, Kemudian Perluas
Dapatkan satu roti sebelum anda mula membuat persediaan dan percubaan. Membiasakan diri dengan hubungan antara bahan-bahan tertentu dan bagaimana ia mempengaruhi produk akhir adalah maklumat penting. Asas yang kukuh adalah bahagian pertama membina sebuah rumah, sama ada rumah tersebut dibuat dari kayu atau challah.

Resipi roti lebih banyak? Tiada masalah.